Calcitovke z novo zmago

  Aliansa-Šempeter – Calcit Ljubljana  0:3 (-18, -12, -26)

  Šempeter – Dvorana OŠ Šempeter, 150 gledalcev , sodnika: Tomec (Novo mesto) in Pevc (Škofja Loka)

  Aliansa-Šempeter: Mazej – libero, Tomc – libero, Dubonosova 3, Šantelj 7, Blagus 2, Rozman 6, Ovčar, Kopač 1, Lenart, Udrih 11, Hren 1. Trener: Beno Božič

  Calcit Ljubljana: Grudina 5, Božič 4, Vrhovnik 11, Igličar 17, Forštnarič 7, Kučej, Kostić 3, Aragao, Hribar 1, Jerala – libero, Turk, Potokar 16. Trener: Gašper Ribič.

  Na prvi tekmi večera prvakov, kot so današnji spored poimenovali v Šempetru, saj bo nocoj ob odbojkaricah Calcita Ljubljane z moško domačo ekipo v 1. DOL za moške igral ACH Volley, je bil razplet tekme pričakovan. Calcitovke so v prvih dveh nizih potrdile svojo premoč, v tretjem so do zmage prišle šele v razburljivi končnici, Šempetranke pa bodo nove točke morale poiskati v nadaljevanju prvenstva.

  V prvem nizu so državne prvakinje, ki so tekmo začele z Mojco Božič, Tino Grudino, Majo Forštnarič, Moniko Potokar, Petro Vrhovnik, Urško Igličar in prosto igralko Meto Jeralo, odpor domače ekipe strle po prvem tehničnem odmoru. Božičeva je z dvema zaporednima asoma prinesla štiri točke prednosti (13:9), ki se je ob koncu niza povečala še za tri. Uvodni niz je končala Potokarjeva.

  Še večja premoč ljubljanske ekipe je bila v drugem nizu, v katerem si je do drugega tehničnega odmora priigrala sedem točk prednosti, z novima dvema asoma, tokrat Urške Igličar pa je povedla z 22:10. V drugem nizu so imele Šempetranke veliko težav s sprejemom začetnih udarcev, neučinkovite so bile tudi v napadu, na drugi strani so Calcitovke igrale raznovrstno, v napadu pa sta bili učinkoviti obe sprejemalki in Igličarjeva.

  V tretjem nizu je domači trener Beno Božič izkušeno Ines Udrih, ki je tekmo začela na mestu korektorice, vrnil na mesto blokerke, v ekipi je naredil še nekaj menjav, kar je prineslo boljšo igro šempetrske ekipe, ki je tudi na račun lastnih napak gostij povedla s 6:2. Šempetranke so z asom Katjuše Rozman povedle že z 11:5, v nadaljevanju niza prednost držale vse do same končnice, v kateri so imele celo dve zaključni žogi za vsaj častni niz. Obe so Calcitovke ubranile, na 24. točki so sploh prvič izenačile izid v tretjem nizu, nato so imele domače odbojkarice še eno zaključno žogo, ki jo je izničila Vrhovnikova, nato pa sta Potokarjeva in Maja Forštnarič zapečatili usodo domače ekipe.

  Izjavi po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: Prva dva niza smo dobili dokaj prepričljivo, v tretjem pa smo čakali, da bo do zmage prišlo samo od sebe. Na začetku tretjega niza smo jih podarili nekaj točk, nato smo potrebovali nekaj časa, da smo jih ulovili, v končnici pa le zaigrali, kot znamo in tekmo le dobili brez izgubljenega niza. Vesel sem, da je Maja Forštnarič le lahko odigrala vso tekmo in priložnost dobro izkoristila, kar velja tudi za Urško Igličar. V nekih fazah smo sicer odigrali dobro, vendar moramo proti takšnim ekipam vse tri nize odigrati na isti ravni, da se ne rešujemo v končnici niza.

  Beno Božič, trener Alianse-Šempetra: Spet smo potrebovali dva niza, da smo prišli do šesterke, ki bi bila kolikor toliko razpoložena. V tretjem nizu smo imeli že 24:22, žal priložnosti nismo izkoristili, medtem ko so Calcitovke pokazale, da so bolj izkušene, da igrajo na višji ravni in normalno, takšne ekipe, ki pridejo v izenačeno končnico, to potem znajo izkoristiti.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji