Po Olomoucu padla še Mladost

  Calcit Volleyball – Mladost  3:0 (16, 20, 20)

  Ljubljana – Športna dvorana Galjevica. 100 gledalcev. Sodnika. Szabo in Tillmann (oba Madžarska).

  Calcit Volleyball: Grudina 11, Božič, Mihevc 4, Blažič, Pahor – libero, Igličar, Zaplotnik, Kostić 17, Lipicer Samec 5, Jerala – libero, Turk, Koleva 10, Van de Vyver 3. Trener: Alessandro Beltrami.

  Mladost: Bečić 5, Luketić, Josipović, Kulić 18, Ćaćić, Božić, Lada, Sarjanović, Vrbanc 10, Jurišić, Strunjak 3, Gaši – libero. Trener: Saša Ivanišević.

  V petkovi drugi tekmi turnirja na Galjevici so gostje iz Zagreba izgubile proti Olomoucu z 0:3 (-23, -15, -9), brez pravih možnosti na uspeh pa so bile tudi proti domačem Calcit Volleyballu, ki je po četrtkovi zmagi nad češkim Olomoucem zabeležil še drugo zmago. Slovenske državne prvakinje so bile ves čas boljše nasprotnice, naredile so manj lastnih napak, boljše pa so bile tudi na sprejemu, servisu, napadu in bloku.

  Tudi proti Zagrebčankam je domači trener Alessandro Beltrami tekmo začel z Ilko van de Vyver, Tino Lipicer Samec, Slavino Kolevo, Tino Grudino, Katjo Mihevc in Olivero Kostić, le na mestu proste igralke je namesto Mete Jerale priložnost dobila Maja Pahor. Domače odbojkarice so si v uvodnem nizu odločilno prednost priigrale do drugega tehničnega odmora. Ob prvem so vodile za dve točki, Kostićeva pa je bila ob Kolevi najbolj zaslužna, da so na drugi tehnični odmor že odšle s prednostjo osmih točk. Z blokom Van de Vyverjeve in asom Kostićeve je bilo na semaforju že 21:10 za calcitovke, ki so do zmage v prvem nizu prišle po uspešnem napadu Mihevčeve.

  V drugem nizu so Zagrebčanke prikazale boljšo igro, imele so manj težav na sprejemu, na drugi strani so domačinke naredile preveč lastnih napak, kar jim je po točki Luane Božić prineslo tri točke zaostanka (9:12). V še težjem položaju so bile ob odhodu na drugi tehnični odmor, kajti z asom Božićeve so gostje povedle s 16:11. Toda na servis Grudine so z uspešnim napadom kapetanke Tine Lipicer Samec calcitovke izid na 18. točki izenačile, z novim asom Grudine pa je bilo 20:18 za domačo ekipo. Z novim asom je Van de Vyver svoji ekipi priigrala kar šest zaključnih žog, po napaki Zagrebčank so izkoristile drugo.

  Tretji niz je bolje začela domača vrsta, ki je po novi lastni napaki nasprotnic na prvi tehnični odmor odšla s prednostjo štirih točk. Sledilo je obdobje slabše igre slovenskih državnih prvakinj, kar so Zagrebčanke izkoristile ter s točko Dinke Kulić izid na enajsti točki izenačile, Božićeva pa je poskrbela za prvo vodstvo svoje ekipe v tretjem nizu (12:11). To je bilo tudi njihovo prvo in zadnje vodstvo na tekmi, kajti z asom Grudine so jim calcitovke pobegnile za tri točke (18:15). Pred vstopom v končnico so se jim gostje še enkrat približale na točko zaostanka (20:21), a so domače odbojkarice dosegle štiri zaporedne točke, zadnjo na tekmi je prispevala Koleva, za drugo letošnjo zmago v srednjeevropski ligi.

  Odbojkarice Calcit Volleyballa bodo svoj drugi turnir v srednjeevropski ligi igrale od 27. do 29. decembra v Bekescsabi, kjer se bodo prvi dan pomerile z domačo ekipo Linamar, dan pozneje še z Vasasom iz Budimpešte. Svojo prvo tekmo v domačem prvenstvu pa bodo imele prihodnjo soboto, ko bodo v tretjem krogu v dvorani Tivoli gostile Spodnjo Savinjsko-Alianso.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji