Iz Pliberka s štirimi točkami

  Calcit Volleyball – Spartak Myjava  3:1 (18, 19, -23, 14)

  Pliberk – Športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Milinović in Kramar Šandl (oba Hrvaška).

  Calcit Volleyball: Štalekar 9, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Vidmar 19, Brulec 4, Lakner, Kotnik 12, Štembergar Zupan 23, Videčnik 5, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Spartak Myjava: Katona 9, Watzka, Ochodnicky – libero, Vasek 1, Valo, Konc 4, Kraisl, Hauer 1, Tarabus 7, Durec 8, Ihnat 15, Pokopec 10. Trener: Luboslav Šalata.

  Slovenski pokalni zmagovalci so bili že v prvi tekmi turnirja v Pliberku na pragu zmage, vendar je bil zanje usoden Slovak Peter Mlynarčik, ki je za domačo ekipo Posojilnica Aich/Dob dosegel kar 38 točk, tudi zadnjo v petem nizu. Vendar poraz varovancev Gašperja Ribiča ni potrl, z dobro igro so danes premagali Spartak iz Myjave, ki so ga v minuli sezoni premagali kar trikrat, dvakrat v drugem krogu pokala challenge, boljši od slovaškega predstavnika pa so bili tudi v srednjeevropski ligi.

  Tudi dvoboj s slovaškimi odbojkarji, ki so v zadnji sezoni v svojem domačem prvenstvu osvojili peto mesto, so Kamničani začeli z zasedbo, ki je igrala večji del tekme proti Dobljanom. Na mestu organizatorja igre je bil Jan Brulec, na sprejemu Primož Vidmar in Domen Kotnik, v bloku Sašo Štalekar in Matic Videčnik, na mestu korektorja Andrej Štembergar Zupan in na liberu Klemen Hribar. Že do prvega tehničnega odmora so si kamniški odbojkarji ob boljšem sprejemu priigrali štiri točke prednosti, do drugega so svojo prednost podvojili, z dobro igro v napadu in na sprejemu, kjer je bil stoodstoten, pa se je izkazal Vidmar. Visoke prednosti slovenski podprvaki, ki so bili boljši v vseh elementih igre, tudi v nadaljevanju niza niso zapravili.  Prav Vidmar je z asom tudi končal uvodni niz.

  V drugem nizu se je z dobro igro izkazal Andrej Štembergar Zupan, v napadu je bil kar 78-odsoten, Kamničani so prevladovali tudi v bloku. Slovaki so imeli še naprej težave na sprejemu, naredili so veliko lastnih napak in po uspešnem napadu Saše Štalekarja so prišli do devetih točk prednosti (18:9). Z blokom Štembergar Zupana je bilo že 23:15, Slovaki pa so se na servis Martina Hauerja dosegli tri točke zaporedoma. Niz se je končal z novima lastnima napakama slovaške ekipe.

  V tretjem nizu kamniška igra ni bila več tako učinkovita kot v prvih dveh. Ribičevi varovanci so popustili na sprejemu, zato pa so slovaški odbojkarji popravili svojo igro v bloku. V prvih dveh nizih so v tem elementu igre dosegli le eno točko, v tretjem so s tremi zaporednimi povedli s 14:9. Že do drugega tehničnega odmora so se jim calcitovci približali na dve točki zaostanka, s točko Štalekarja pa sta bili ekipi na šestnajsti točki že skupaj. Vendar do preobrata ni prišlo, čeprav sta Kotnik in Štalekar na 23. točki poskrbela za novo izenačenje, toda Patrik Pokopec in Jakub Inhar, najbolj učinkovita igralca Spartaka, sta poskrbela, da tekma še ni bila končana.

  Po nekoliko slabši predstavi v tretjem nizu so Kamničani v četrtem spet zagospodarili na igrišču. Z uspešnim napadom Vidmarja in blokom Štembergar Zupana so povedli z 11:4, z novo točko razpoloženega kapetana Štembergar Zupana pa so na drugi tehnični odmor odšli že s prednostjo osmih točk. Visoko vodstvo slovenskih pokalnih zmagovalcev ni uspavalo, razigral se je še Domen Kotnik, ki je poskrbel za prvo zaključno žogo za prvo letošnjo zmago v srednjeevropski ligi, potrdil pa jo je z asom Vidmar.  

  Odbojkarji Calcit Volleyballa bodo imeli svoj drugi turnir v srednjeevropski ligi od 26. do 28. decembra, ko bodo v kamniški športni dvorani gostili Mladost Kaštelo in madžarsko ekipo Vegyesz Kazincbarciko.  .

   

  Komentarji