Po Modeni v sredo s Formisom

  Varovanke Alessandra Beltramija so v obeh tekmah drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj namučile veliko bolj izkušeno italijansko ekipo iz Modene, jim bile v šestih od skupaj sedmih odigranih nizih popolnoma enakovredne, prišle pa so tudi do častnega niza v tem tekmovanj. Med tistimi, ki so še enkrat več opozorile na svojo kakovost, je bila tudi 23-letna Ilka van de Vyver.

  Nikoli ni prijetno izgubiti tekme, tako je bilo tudi po tekmah z Modeno, toda po drugi strani smo lahko zadovoljne, da smo na obeh tekmah prikazale visoko raven svoje igre in samim sebi dokazale, da znamo igrati dobro odbojko. Za celotno ekipo je bila to lepa izkušnja, saj smo igrale proti eni najboljših italijanskih ekip. Do niza bi lahko prišle že v Ljubljani, a smo v končnicah nizov delale neumne napake, ki so nas stale zmage. Mislim, da smo se iz obeh tekem lahko veliko naučile in da nam bo to koristilo v nadaljevanju sezone, se je odlična belgijska reprezentantka dotaknila tekem z Liu Jo Nordmeccanico, ki je razloge za poraza videla tudi v večji kakovosti in izkušenosti nasprotnic.

  Modena ima v svojih vrstah veliko izkušenih igralk, ki že dolgo igrajo odbojko na visoki ravni in so kot posameznice resnično zelo močne. V naši ekipi smo v glavnem mlade igralke, z izjemo Tine Lipicer Samec in Slavine Koleve, večini manjka takšnih tekem, verjamem pa, da jih bo v prihodnosti še več.

  Do konca decembra, ko bodo calcitovke igrale na drugem turnirju srednjeevropske lige v Bekescsabi in nato takoj po novem letu gostile tretjega, se bodo slovenske državne prvakinje posvetile domačemu prvenstvu. Že jutri jih čaka obračun z okrepljeno zasedbo Formule Formisa, ki je v primerjavi z lansko sezono doživela veliko sprememb. Trener je spet Sebastjan Zorenč, prišli pa sta podajalki Ana Pehnec in Kristina Kebler, sodelovanje z Novo KBM Branikom jim je prineslo prihod nadarjene korektorke Darje Eržen in proste igralke Karmine Sužnik, iz Maribora se je vrnila tudi Ana Štern, največje okrepitve pa predstavljajo Lina Pajnik ter predvsem Tamara Borko, nekdanja kapetanka Calcit Volleyballa in še ena nekdanja calcitovka Sara Valenčič. Če k temu dodamo še, da še vedno igra Maja Desy – Vahen, potem je jasno, da gre za ekipo, ki bo v nadaljevanju sezone zagotovo še uspešnejša kot zdaj na začetku, ko je po dvakrat zmagala in izgubila.

  Ekipe Formisa ne poznam najbolje, slišala pa sem, da gre za ekipo, ki bi se v letošnji sezoni lahko potegovala za uvrstitev med prve tri. Torej lahko pričakujemo velik boj, vsekakor pa bo to koristilo obema ekipama, je o ekipi iz Rogoze dejala Ilka van de Vyver,  ki je zadovoljna s klubom, v katerem trenutno igra.

  Všeč mi je, kako je klub zastavil svoje delo. Na treningih se dela naporno, imamo odličnega trenerja, ki nas uči novih stvari in mislim, da bomo prav vse individualno napredovale, in če bomo igrale organizirano, bomo napredovale tudi kot ekipa. Morda slovenska liga ni najmočnejša, je pa v njej veliko mladih igralk, tako da se za prihodnost slovenske ženske odbojke ni bati, se je ena najboljših tujih odbojkaric, ki so kdajkoli igrale na slovenskih tleh, dotaknila tudi slovenskega državnega prvenstva.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorki igre: Mojca Božič, Ilka van de Vyver.

  Sprejemalke: Tina Lipicer Samec, Slavina Koleva, Pia Blažič.

  Blokerke: Tina Grudina, Kaja Turk, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik

  Korektorki: Olivera Kostić, Urška Igličar.

  Prosti igralki; Meta Jerala, Maja Pahor.

  Trener: Alessandro Beltrami, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Formula Formis v sezoni 2016/2017

  Organizatorki igre: Ana Pehnec, Kristina Kerbler

  Sprejemalke: Maja Desy – Vahen, Sara Valenčič, Ana Sešel, Nuša Polanec, Pia Pravdič

  Blokerke : Tamara Borko, Ana Kerber, Diana Pogorevc, Ana Štern.

  Korektorki: Darja Eržen, Anja Ertl.

  Prosti igralki: Karmina Sužnik, Lina Pajnik.

  Trener: Sebastjan Zorenč, pomočnik trenerja: Drago Blažič.

  Komentarji