Okroglič proti nekdanjemu klubu

  Najboljšega začetka v svojem novem klubu pa ni imel niti Jure Okroglič, ki je del pripravljalnega obdobja manjkal, ker je bil z mladinsko izbrano vrsto na evropskem prvenstvu v Bolgariji, nato pa si je poškodoval gleženj in bil dolgo odsoten. Šele v zadnjih krogih se je spet pridružil soigralcem, nekaj več priložnosti pa mu je trener Gašper Ribič namenil minulo soboto ob zmagi nad ravenskim Fužinarjem.

  Z gležnjem je zdaj že bolje, tako da lahko normalno treniram. Toda, če je že moralo priti do poškodbe, je bolje, da je do nje prišlo zdaj kot ob koncu sezone, se dokončne vrnitve na igrišče veseli 19-letni sprejemalec.

  Toda tudi brez njega so bili Kamničani v dozdajšnjih petih tekmah državnega prvenstva uspešni. Praznih rok so ostali le proti državnemu prvaku ACH Volleyju, še to po štirih zaključnih žogah za zmago, na drugih tekmah so zabeležili zmage in so zdaj z Ljubljančani na čelu prvenstvene lestvice.

  Nekaj takšnega sem pričakoval, kajti tako Domen Kotnik kot Primož Vidmar, ki sta bila večinoma ob Klemnu Hribarju sama na sprejemu, dobro igrata, tako da se moja odsotnost ni toliko poznala. Sezono smo začeli dobro, upam, da jo bomo tako tudi nadaljevali, je želja Okrogliča, ki bo v sredo igral proti svojim nekdanjim soigralcem. Za razliko od Kamničanov so Kanalci prvenstvo začeli slabše, imajo le dve zmagi in so trenutno na osmem mestu.

  Večkratne slovenske državne in pokalne prvake v letošnji sezoni vodi Gregor Jerončič, eden najboljših slovenskih odbojkarjev vseh časov, ki je ostal brez Andreja Kovačiča, Israela Dos Santosa, Darija Savičiča, organizatorja igre Boštjana Krivca in seveda Jureta Okrogliča.

  Ekipa se je kar precej spremenila v primerjavi z lansko sezono, zato verjetno igralci verjetno še niso dobro uigrani. Ampak sezona se bo odločala ob koncu, tako da imajo še čas, da pridejo v formo in se povzpnejo na prvenstveni lestvici. V zadnjih letih, ko sem še sam igral za Salonit, so bili Kamničani običajno boljši, upam, da bo tudi v sredo tako, je pred obračunom z nekdanjimi soigralci dejal študent prvega letnika Fakultete za elektrotehniko, ki so ga v Kamniku dobro sprejeli.

  Vsi novinci smo bili dobro sprejeti, tako da je s te strani vse v redu. Novo je zame le to, da sem imel v Kanalu do dvorane le minuto, zdaj se moram do Kamnika voziti iz Ljubljane, drugo je vse bolj ali manj isto. Pa še to ni takšna težava, saj sva s Primožem Vidmarjem sostanovalca, tako da skupaj hodiva na treninge.

  Danes bo v dvorani Tivoli na sporedu zaostala tekma šestega kroga med domačim ACH Volleyjem in Krko, s katero se bodo kamniški odbojkarji že to soboto pomerili v Novem mestu.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.

  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.

  Korektor: Timotej Ratek

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  OK Salonit Anhovo v sezoni 2016/17

  Organizatorja igre: Matija Jereb, Irenej Karnel.

  Sprejemalci: Dejan Čabarkapa, Dalibor Tomić, Matic Vrhovec, Luka Jerončič, Grega Pirih.

  Blokerja: Urban Česnik, Dane Mijatovič.

  Korektorja: Saša Gadnik, Aleks Kovačič.

  Prosti igralec: Danijel Šarić.

  Trener: Gregor Jerončič, pomočnik trenerja: Rok Knafelc.


  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji