Po Mariboru tudi v Stranjah

    Čeprav je trener Gregor Hribar proti Šoštanjčanom, nekdanjim državnim prvakom iz leta 2004 igral brez menjave – ves čas igrali podajalec Jernej Smrekar, sprejemalca Žan Bezjak in David Renko, blokerja Tine Makovec in Luka Lazar, korektor Marko Merkun in prosti igralec Metod Golob, v ekipi je bil še Leon Lombergar, ki tokrat ni igral -, so vse tri točke ostale doma. Začetek tekme je bil za domačo ekipo zelo obetaven, saj so povedli z 8:2, vendar nadaljevanje po nekaj slabšem sprejemu in neučinkoviti igri v napadu, ni bilo tako uspešno. Pred vstopom v končnico so vodili le še 21:20, vendar do preobrata ni prišlo.

    Tudi drugi niz je imel podoben potek, saj so Kamničani vodili še s 14:10, z delnim izidom 9:1 pa so gostje prišli do štirih točk prednosti. Vodili so tudi še s 23:20, a jim to ni zadostovalo za osvojeni niz. S petimi zaporednimi točkami so domači odbojkarji tudi v drugem nizu prišli do zmage. Zato pa so bili v tretjem ves čas v prednosti, čeprav so se jim Šoštanjčani na sredini niza nevarno približali, toda z bolj zbrano igro so domačini povedli z 20:15 in tekmo zanesljivo dobili.

    Tekma je bila dokaj izenačena, mi pa smo vse preveč nihali v igri. Smrekar danes ni imel svojega najboljšega dne, zato pa smo imeli odličnega Merkuna, ki je bil s 24 točkami tudi najbolj učinkovit igralec tekme, je po šesti zmagi svojih varovancev dejal trener Gregor Hribar.

     

    Komentarji