Zmaga po treh porazih

  Krka – Calcit Volleyball  0:3 (-17, -26, -16)

  Novo mesto – Dvorana Marof, gledalcev 100, sodnika: Pevc (Škofja Loka) in Tomec (Novo mesto).

  Krka: L. Brulec, Ožbalt – libero, G. Erpič 3, Vrhovšek 4, Kosmina 3, U. Erpič, Drobnič 8, Pucelj, Bregar 1, Malenšek, Turk 14, Plot – libero. Trener: Nejc Rojc.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero 1, Novljan 7, T. Štern 18, Štalekar 6, Vidmar 2, Štembergar Zupan 5, J. Brulec 3, Lakner 1, Kotnik 8, Ž. Štern 2, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  Kamniški odbojkarji so po zmagi v pokalu Slovenije, v njem so v polfinalu premagali Krko, zabeležili tri zaporedne poraze, dva v državnem prvenstvu in v torek na prvi tekmi osmine finala pokala challenge. Zato so si po treh porazih toliko bolj želeli priti do zmage, na drugi strani so se krkaši sprijaznili s tem, da bodo igrali v zeleni skupini, za nameček pa je imel trener Nejc Rojc še vedno težave na igralnem mestu korektorja, saj Luka Brulec še ne more igrati.

  V prvem nizu je prišla do izraza večja motivacija kamniških odbojkarjev, ki so začeli tekmo v postavi Jan Brulec, Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novljan, Jure Lakner, Tonček Štern in prosti igralec Klemen Hribar.  Ob boljšem servisu in manjšem številu lastnih napak so ob prvem tehničnem odmoru vodili s sedmimi točkami prednosti. To jim je prineslo tudi mirno nadaljevanje niza, ki so ga dobili po novih dveh lastnih napakah, skupaj jih je v prvem nizu naredila 12, domače ekipe.

  Veliko bolj izenačen je bil drugi niz, ki so ga bolje začeli gostujoči odbojkarji. Z blokom Saše Štalekarja so povedli z 9:5, vendar je po delnem izidu 7:2 prvi po polminutnem odmoru v drugem nizu posegel Marko Brumen, trener kamniške ekipe. Po njem so njegovi varovanci spet prišli do vodstva, vendar nikoli za več kot dve točki. Po dveh neizkoriščenih zaključnih žogah so do ene prišli tudi domačini, zanjo je bil zaslužen Valentin Turk, a sta razpoloženi Tonček Štern in Domen Kotnik z asom Kamničanom le priborila zmago tudi v drugem nizu.

  Po zapravljeni priložnosti v drugem nizu so se domači odbojkarji sprijaznili s porazom. Kamniška ekipa je prevladovala v vseh elementih igre, njen sprejem je bil na visoki ravni, dobro so igrali tudi v napadu in bloku, z dvema zaporednima asoma Tončka Šterna pa so povedli z 12:6. Odbojkarji Krke so se jim nekajkrat sicer še približali na štiri točke zaostanka, zadnjič pri izidu 14:18, toda v končnici so bili Kamničani spet veliko boljši in zasluženo prišli do novih treh točk. Zanimivo je, da je zadnjo točko na tekmi dosegel libero Klemen Hribar.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji