Po Ljubljani doma še s Koprčankami

  Kamniške odbojkarice so na uvodnih tekmah letošnjega državnega prvenstva pričakovano vknjižile vseh šest točk, njihova igra pa razumljivo še ni na ravni, ki si jo želijo. Vendar je to tudi razumljivo, saj so v polni zasedbi šele mesec dni. Takrat so se ekipi pridružile še Tina Grudina, Pia Blažič in Maja Pahor, udeleženke svetovnega prvenstva do 23 let v Ljubljani, med tistimi, ki so se pripravam pridružila pozneje pa je bila tudi Eva Pogačar. Povratnica v tabor Calcit Volleyja je bila z Manjo Jeralo in Eva Zatković članica kadetske reprezentance, ki je igrala na svetovnem prvenstvu v Argentini.

  Morda na prvih dveh tekmah res še nismo igrali na želeni ravni, vendar smo imele pred sobotno tekmo v Kopru proti Ankarančankam malo smole, saj si je na petkovem treningu poškodovala Amanda Peterson. Mislim pa, da smo vseeno tekmo odigrale, kot je treba, kar velja tudi za sredino z Ljubljano, ter prišle do vseh šestih točk. Vsekakor pa se nam pozna, da dolgo nismo bile v popolni zasedbi, zato bomo potrebovale še nekaj časa, da vse skupaj sestavimo v celoto in prepričana sem, da bomo v nadaljevanju sezone igrale še bolje, je prepričana sedemnajstletna odbojkarica, ki verjame, da bodo Kamničanke v soboto proti Koprčankam prikazale še boljšo igro kot v prvih dveh krogih.

  V sredo se nam je poznalo, da smo po dolgem času spet igrale v Kamniku, za mnoge od mojih soigralk je bilo to sploh prvič. Verjamem, da nam bo s tega stališča v soboto lažje igrati, vsekakor pa tudi Koprčanke nikakor ne mislimo podcenjevati, pravi Pogačarjeva, ki je zadnji dve sezoni igrala za Zgornjo Gorenjsko. V Žirovnico je odšla kot članica druge ekipe Calcit Volleyja, po dveh prvoligaških sezonah pa se je vrnila v prvo kamniško ekipo.

  Vesela sem, da sem se lahko vrnila v domače okolje. Treniramo zelo dobro, vzdušje je odlično, prav tako sem dobila veliko priložnosti za igranje, tako da sem tudi s te strani zelo zadovoljna. Mislim pa, da sem naredila prav, ko sem se odločila za igranje v Zgornji Gorenjski, saj sem, namesto da bi igrala v drugi ligi, igrala v prvi, tako da mi igranje v njej ni več nekaj novega. Prepričana sem, da mi bo to v nadaljevanju kariere prišlo še prav, meni ena najbolj nadarjenih slovenskih odbojkaric, ki je na obeh dozdajšnjih tekmah dobro opravila svojo nalogo na mestu organizatorke igre.

  Koprčanke v Kamnik prihajajo po dveh porazih. V prvem krogu so izgubile v Puconcih, minulo soboto pa je bil od njih boljši GEN-I Volley. Ekipo v letošnji sezoni vodi Sebastjan Mavrič, novinke so Iman Isanović, Inga Raić, Jelena Pešić, Chiara Betnatin Valentina Haupt, ki so prišle iz Izole ter Sarajevčanka Nina Đukić. Od lanske sezone koprskega dresa ne nosijo več Lea Šantelj, Teja Poropat in Kanadčanka Victoria Dakin.

  Pari 3. kroga v 1. DOL za ženske:

  Sobota, 21. oktober: Calcit Volley – Luka Koper (ŠD Kamnik, 17.30), GEN-I Volley – Zgornja Gorenjska (Mestna dvorana Nova Gorica, 14.00), Formula Formis – Ankaran Hrvatini (VŠD Hoče, 18.30); že odigrano: Nova KBM Branil – Ljubljana 3:0 (20, 20, 17).

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorki igre: Amanda Petersen, Eva Pogačar.

  Sprejemalke: Pia Blažič, Katja Mihalinec, Helena Mijoč.

  Blokerke: Tina Grudina, Katja Mihevc, Ana Zaplotnik.

  Korektorke: Urška Igličar, Eva Zatkovič, Manja Jerala.

  Prosti igralki: Maja Pahor, Leja Janežič.

  Trener: Gregor Rozman, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  OK Luka Koper v sezoni 2017/18

  Organizatorke igre: Lana Jović, Valentina Haupt.

  Sprejemalke: Ana Cep, Alja Lia Gržinič, Iman Isanović, Nina Đukić, Neja Nedoh, Jelena Pešić.

  Blokerke: Chiara Bernat, Inga Raič, Lara Dodič, Tina Kaker.

  Korektorica: Dajana Lucas.

  Prosti igralki: Nina Radešić, Sara Kušar.

  Trener: Sebastjan Mavrič, pomočnik selektorja: Leon Žibert.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matej Klanšek Velej

  Komentarji