Tekma s Kranjčani bo štela dvojno

  V Kanalu se Kamničanom ni izteklo vse po željah, saj so se po vodstvu z 1:0 v nizih in zaključni žogi za zmago v petem nizu na koncu morali zadovoljiti s točko.

  Salonit ima v novi sezoni nekoliko spremenjeno zasedbo, dobili so nekaj novih igralcev in že na obeh pripravljalnih tekmah pred začetkom sezone smo se lahko prepričali v to, da imajo dobro ekipo. To se je v Kanalu tudi potrdilo. Na koncu nam je morda nekoliko zmanjkalo tudi sreče, tako da bi se tekma lahko obrnila tudi v našo korist, se je na kratko obračuna s Kanalci dotaknil Jure Okroglič, ki je pred lansko sezono v Kamnik prišel prav iz Salonita.

  Toda ne glede na prvo izgubljeno tekmo v letošnji sezoni so v Calcit Volleyju popolnoma mirni, kajti s tremi zmagami v srednjeevropski ligi in uvodno zmago proti Krki na domačem igrišču so bolj ali manj svoj načrt izpolnili.

  V športu je pač tako, da enkrat zmagaš, drugič lahko pride tudi do poraza. Moramo pozabiti na to tekmo, saj je to šele začetek sezone. Pred nami je še veliko tekem, zato ni razloga za kakšno paniko. V pripravljalnem obdobju smo dobro trenirali, kar smo potrdili tudi na prejšnjih tekmah in na tem moramo graditi naprej, je popolnoma miren 20-letni sprejemalec kamniške ekipe.

  V soboto v Kamnik prihaja Triglav, večni nasprotnik kamniške ekipe, tekma pa bo še toliko pomembnejša, ker bo imela dvojni pomen. Kranjčani v letošnji sezoni prvič igrajo tudi v srednjeevropski ligi, v kateri so pred domačimi navijači resda vse tri tekme izgubili, a šele po hudem boju, osvojili pa so tudi dve točki. Čeprav v ekipi ni več Mateja Kka in Jana Planinca, po enem letu igranja za Žirovnico pa sta se vrnila Gal Timotej Kos in Jan Maček, iz Brezovice pa je prišel Črtomir Bošnjak, so domače prvenstvo začeli z dvema zmagama. Najprej so v gosteh premagali novinca v 1. DOL Črnuče, nato pa doma še drugega novinca GEN-I Volley.

  Ker bo tekma štela tudi za srednjeevropsko ligo, kjer se želimo uvrstiti na zaključni turnir, bo za nas še toliko bolj pomembna. Morda na papirju Kranjčani z odhodom Mateja Kka in Planinca res nimajo tako kakovostne ekipe kot je bila lanska, a so še vedno zelo nevarni, pa tudi sicer se zavedamo, da nobena ekipa v ligi v boj z nami ne bo šla z belo zastavo. Zagotovo bodo Kranjčani naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi nas premagali. Zavedamo se, da je pred nami še ena težka tekma, po svojih najboljših močeh pa se bomo potrudili, da jo končamo s polnim izkupičkom, napoveduje Okroglič, ki ob koncu lanskega državnega prvenstva zaradi težav z gležnjem ni mogel pomagati svojim soigralcem.

  Na srečo mi ni bilo treba iti na operacijo. Očitno so injekcije in počitek naredili svoje in samo želim si lahko, da je to preteklost. Letos poleti sem imel po petih letih prvič popolnoma prosto in verjetno je tudi to pripomoglo k temu, da zdaj teh težav nimam več, je z dejstvom, da je poškodba zdaj že preteklost, zadovoljen nadarjeni sprejemalec Calcit Volleyja.

  Pari 3. kroga v 1. DOL za moške

  Petek, 20. oktober: Maribor – Krka (dvorana OŠ Rada Robiča, Limbuš, 18.30); sobota, 21. oktober: Calcit Volley – Triglav Kranj (ŠD Kamnik, 20.00), Panvita Pomgrad – Salonit Anhovo (dvorana OŠ I., Murska Sobota, 19.00); torek, 31. oktober: GEN-I Volley – ACH Volley (ŠD Prvačina, 17.00); že odigrano: Črnuče – Hoče 3:1 (21, 15, -21, 23).

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorja igre: Radoslav Gil, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Primož Vidmar, Jure Okroglič, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan.

  Blokerji: Žan Novljan, Sašo Štalekar, Jure Lakner.

  Korektorja: Maxson Guilherme Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar

  OK Triglav Kranj

  Organizatorja igre: Aleš Kk, Žan Beravs.

  Sprejemalci: Žiga Lužovec, Gal Timotej Kos, Miha Mali, Črtomir Bošnjak.

  Blokerji: Jan Maček, Uroš Tučen, Jure Jenko, Rok Rezar.

  Korektor: Janko Bregant.

  Prosta igralca: Urban Toman, Miha Bežek.

  Trener: Sašo Rop, pomočnik trenerja: Gregor Perhaj.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji