Po Italiji v Kanal

  Kamničani so bili že v sredo, čeprav so vse štiri nizi izgubili, blizu uspeha, vendar so bili v končnicah nizov premalo zbrani. Delno tudi zato, ker so v Brescio prišli praktično na tekmo, le dan pozneje, ko so se spočili, pa so v Monzi proti domačemu A-1 ligašu, prikazali še boljšo igro in se razšli z neodločenim izidom. Monza je igrala v nekoliko oslabljeni zasedbi, 2017, saj imajo Belgijec Verhees, Hrvat Raić, Nemca Fromm in Hirsch ter Čeh Džavoronok reprezentančne obveznosti, vendar to ne zmanjšuje uspeha kamniške ekipe.

  Trener Gašper Ribič je tekmo začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Maticem Videčnikom, Sašom Štalekarjem, Juretom Okrogličem, Primožem Vidmarjem in liberom Klemnom Hribarjem. Prvi niz je pripadel kamniški ekipi, v drugem pa si je gleženj na levi nogi poškodoval Okroglič. V drugem in tretjem nizu so bili boljši odbojkarji Monze, ki so lansko italijansko prvenstvo končali na desetem mestu, zato pa je bil četrti niz popolnoma v znamenju kamniških odbojkarjev. Tekma v Monzi, ekipi sta se dogovorili, da bosta igrali štiri nize, se je končala s točko Vidmarja.

  Za Calcit Volleyball so točke dosegli: Brulec 3, Štembergar Zupan 120. Videčnik 4, Ratek 4, Okroglič 4 in Vidmar . V ekipi so bili še Klemen Hribar, Metod Golob, Žan Novljan in Jani Konedic.

  S turnejo po Italiji smo lahko zadovoljni. V Brescii se nam je poznalo, da so prišli praktično na tekmo, zato pa smo v Monzi prikazali veliko boljšo igro. Žal se je v drugem nizu poškodoval Okroglič. Na srečo ni šlo za zlom, vendar bo moral nekaj časa počivati, tako da bomo na turnirju v Kanalu morali igrati brez njega, ekipi pa se bo pridružil Teo Podobnik, ki ni bil z nami v Italiji, je povedal trener Kamničanov Gašper Ribič.

  Slovenske pokalne zmagovalce je v Italiji obiskal tudi njihov nekdanji soigralec Tonček Štern, ki bo v novi sezoni igral za Verono, kjer je trener Andrea Giani, selektor slovenske izbrane vrste.

  Danes bodo Kamničani na turnirju v Kanalu, ob 16. uri, igrali z domačim Salonitom, ob 18. uri pa še z ACH Volleyjem.

  Komentarji