Kamničani prvi v Kanalu

  Po krajši turneji po Italiji so varovanci Gašperja Ribiča po dnevu odmora imeli novi dve težki preizkušnji. Z dobro igro so se Kamničani izkazali že v uvodni tekmi proti turnirja. Ribič je dvoboj s Kanalci začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Primožem Vidmarjem, Sašem Štalekarjem, Maticem Videčnikom, Timotejem Ratkom in prostim igralcem Klemenom Hribarjem. V prvem nizu so povedli s 16:10, nato pa brez večjih težav prednost ohranili do konca niza. V drugem nizu so vodili že z 21:17, do zmage pa so prišli šele v razburljivi končnici, tretji niz pa je bil popolnoma v znamenju Kanalcev. V tem nizu je Ribič v igro poslal še Tea Podobnika, Jureta Laknerja, Janija Konjedica, Žana Novljana in Metoda Goloba, z odličnim sprejemom in igro v napadu pa se je izkazal Vidmar, ki je bil z 21 točkami tudi najbolj učinkovit igralec srečanja.

  Za Calcit Volleyball so točke dosegli Štalekar 6, Novljan 1, Vidmar 21, Brulec 1, Lakner 2, Štembergar Zupan 10, Videčnik 3, Konjedic 1.

  Na drugi tekmi pa so po zmagi na turnirju v Kanalcu še drugič zaporedoma na kolena spravili aktualne državne prvake, tekmo pa so tudi tokrat začeli Jan Brulec, Andrej Štembergar Zupan, Primož Vidmar, Sašo Štalekar, Matic Videčnik, Timotej Ratek in prosti igralec Klemen Hribar. V izenačenem prvem nizu so bili v končnici bolj zbrani kamniški odbojkarji, ki so v drugem nizu do odločilne prednosti prišli po drugem tehničnem odmoru. Ob njem so Ljubljančani še vodili s 16:15, z delnim izidom 6:1 pa so Kamničani prišli do prednosti štirih točk, kar jim je zadostovalo za končno zmago in prvo mesto na turnirju. Tudi tokrat je v tretjem nizu Ribič v igro poslal še Žana Novljana, Tea Podobnika, Jureta Laknerja, Janija Konjedica in Metoda Goloba, že ob prvem tehničnem odmoru pa so slovenski pokalni zmagovalci zaostajali za pet točk.

  Za Calcit Volleyball so točke dosegli Štalekar 5, Novljan 1, Ratek 8, Vidmar 9, Brulec 1, Lakner 2, Štembergar Zupan 9, Videčnik 6, Konjedic 1.

  Izidi turnirja v Kanalu:

  Calcit Volleyball – Salonit Anhovo 2:1 (20, 24, -18), Calcit Volleyball – AACH Volley 2:1 (23, 21, -17), ACH Volley – Salonit Anhovo 3:0 (19, 24, 22).

  Vrstni red: 1. Calcit Volleyball, 2. ACH Volley, 3. Salonit Anhovo.

  Komentarji