Po dveh porazih do zmage

  V odsotnosti Aleša Hribarja, ki je s prvo ekipo Calcit Volleyja gostoval v Mariboru, je drugo kamniško ekipo vodil Gregor Hribar. Domači odbojkarji so z gosti iz Maribora tekmo začeli v postavi Jernej Smrekar, Teo Podobnik, Bor Jese Rotar, Tine Makovec, Miha Grahek, Luka Lazar in Kristjan Krt na mestu prostega igralca.

  V prvem nizu Kamničanom servis ni stekel, pa tudi sprejem ni bil najboljši, kar so gostje izkoristili in ga dobili s 25:20. Tudi v uvodu drugega niza, v katerem se je Lazar z mesta korektorja preselil na blokerski položaj, na mestu korektorja je zaigral Podobnik, v igro pa je na sprejem vstopil izkušeni Žan Bezjak, so bili boljši gostje. Do menjave je prišlo tudi na mestu organizatorja igre, saj je Smrekarja zamenjal Rok Forštnarič. V uvodu niza so bili v prednosti Mariborčani, pred vstopom v končnico – v igro se je spet vrnil Smrekar -, pa so domači odbojkarji le popravili svoj sprejem, boljši so bili tudi v napadu, več igre je bilo tudi preko prvega tempa, kar jim je prineslo izenačenje v nizih.

  Po zmagi v drugem nizu so se Kamničani le razigrali, prevladovali so v vseh elementih igre ter brez večjih težav prišli do zmage v tretjem nizu, ki ga je na podaji začel Smrekar, sredi niza pa je na sprejemu priložnost dobil tudi Aljaž Hrovat, ki jo je dobro izkoristil. Z dobro igro so domači odbojkarji nadaljevali tudi v četrtem nizu ter zasluženo prišli do svoje četrte zmage v letošnji sezoni.

  Po dveh zaporednih porazih je bilo za nas zelo pomembno, da prekinemo ta niz. Začetek tekme ni bilo najboljši, saj nam v prvem nizu ni prav veliko uspevalo, proti koncu drugega niza pa smo le prišli do svoje igre. Izboljšali smo svoj servis, sprejem je bil bolj stabilen, kar nam je tudi omogočilo bolj raznovrstno igro v napadu, boljši smo bili tudi v bloku. Svoj cilj smo z zmago dosegli, je zmago svojih varovancev komentiral Gregor Hribar.

  Napisal: Miha Štamcar

   

  Komentarji