Utrujenost je naredila svoje

  Maribor – Calcit Volley  3:1 (-21, 23, 21, 24)

  Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev 150, sodnika: Novak (Dvor), Atanasov (Kranj).

  Maribor: Crnjanski 27, Planinšič 3, Mulec 1, Vrabl – libero, Mejal, Košenina 20, Herman, Križman, Uremovič 9, Virtič 2, Plesec 16. Trener: Sebastijan Škorc.

  Calcit Volley: Pereira 13, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 9, Ratek 1, Gil 5, Vidmar, Okroglič 2, Štalekar 10, Kvas, Lakner, Kotnik 7, Štembergar 21. Trener: Gašper Ribič.

  Med tednom so mariborski in kamniški odbojkarji igrali v četrtfinalu Pokala Slovenije, več uspeha pa so imeli odbojkarji Calcit Volleyja, ki so v Kanalu s 3:2 premagali Salonit Anhovo, medtem ko je Maribor doma izgubil z ACH Volleyjem z 1:3. Tudi v prvenstvu so bili pred današnjim dvobojem v boljšem položaju aktualni slovenski pokalni zmagovalci, ki so imeli 16 točk, Mariborčani pa pet manj.

  V prvem nizu so z asom Žana Novljana prvi do prednosti treh točk (10:7) prišli Kamničani, vendar je Miomir Crnjanski Mariborčane vrnil v igro in v vodstvo (13:12). Do odločilne prednosti za vodstvo z 1:0 v nizih pa so gostujoči odbojkarji prišli na servis Saše Štalekarja, kajti po bloku Domna Kotnika je bilo že 19:14. Še bližje zmagi v uvodnem nizu so bili po uspešnem napadu Kotnika (23:16). Do nje pa so prišli po napaki Uroša Planinšiča na servisu.

  Drugi nizi so nekoliko bolje začeli mariborski odbojkarji, ki so z dvema zaporednima točkama Alena Košenine gostom pobegnili za tri točke (12:9), a so na drugi tehnični odmor po zaslugi Žana Novljana s točko prednosti odšli Kamničani. Varovanci Gašperja Ribiča so se v novih težavah znašli po asu Crnjanskega (18:21), v končnici pa so bili domačini dovolj zbrani, saj so po zaslugi svojega edinega tujca v ekipi izkoristili svojo drugo zaključno žogo za izenačenje v nizih.

  Čeprav so v tretjem nizu kamniški odbojkarji pred vstopom v končnico vodili že z 19:15, veliko zaslug za visoko vodstvo je imel kapetan Andrej Štembergar Zupan, so na koncu morali priznati premoč domače ekipe. Calcitovci, za katere je bila to že osma tekma v dobrih štirinajstih dneh, so še vodili z 21:19, v končnici pa so imeli vse preveč težav na sprejemu, za nameček pa se je domači ekipi nezaustavljivemu Crnjanskemu pridružil še Vasja Plesec. Z blokom Filipa Uremoviča so Mariborčani prišli do prve od štirih zaključnih žog, po napaki gostov so izkoristili že kar prvo.

  Četrti niz so Ribičevi varovanci začeli dobro, saj so po uspešnem napadu Maxsona Pereire domačinom pobegnili za pet točk (10:5), toda sledile so kar tri lastne napake, nato sta bila v napadu uspešna še Crnjanski in Košenina, tako da sta bili ekipi na deseti točki že skupaj. Podobno kot v tretjem nizu so tudi v četrtem Kamničani v končnico vstopili z lepo prednostjo, tokrat štirih točk (21:17), imeli pa so tudi dve zaključni žogi za izenačenje v nizih. Obe sta ostali neizkoriščeni, zato pa so domačini preko Plesca in Uremoviča prišli do treh točk.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyja: V končnici tretjega in četrtega niza smo se obnašali kot otroški vrtec, ki ni še nikoli odigrali takšnih končnic, ne pa kot izkušena ekipa, ki je že dala nekaj skozi. S temi izkušnjami, ki jih imamo in z ekipo, ki jo imamo, bi morali oba niza mirno pripeljati do konca, ne pa, da smo iz rok izpuščali priložnosti, ki so nas stale zmage. Ne želim se izgovarjati na utrujenost, ne glede na vse moramo takšne tekme odigrati na svoji ravni, ki se od nas pričakuje. Lahko bi našli še nekaj podobnih izgovorov, vendar to ni pravi način. Dejstvo je, da imamo pomanjkanje treninga, zato so vse slabosti v naši igri še toliko bolj prišle do izraza.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji