Po 1:2 do zmage v tie-breaku

  Calcit Volleyball – Maribor 3:2 (23, -21, -21, 22, 9)

  Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 200, sodnika: Miklošič (Maribor), Klinar (Žirovnica).
  Calcit Volleyball: Štalekar 5, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 4, Ratek, Okroglič 13, Pereira 18, Brulec 8, Lakner 2, Kotnik 2, Štembergar Zupan 15, Videčnik 3, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.
  Maribor: Horvat 29, Mulec 2, Knuplež, Mlakar, Pelemiš 14, Carletti , Vrabl – libero, Kvas 1, Košenina, Kamnik, Šoštarič, Uremović 13, Virtič, Plesec 13. Trener: Matevž Kamnik.

  Na obeh tekmah v rednem delu letošnje sezoni so Mariborčani namučili Kamničane, ki so obakrat prišli do zmage, zadnjič pred 14 dnevi v gosteh, obakrat pa so se mariborski odbojkarji pritoževali nad sojenjem. Tudi zato so bili varovanci Gašperja Ribiča toliko bolj motivirani, saj so želeli dokazati, da so v tem trenutku boljša ekipa od mariborske. Vendar je bila tudi tokrat pot do zmage vse prej kot lahka, saj so do nje spet prišli šele v tie-breaku, potem ko so v nizih zastajali z 1:2.

  Uvodni niz je minil v izenačeni igri, izid je bil kar petnajstkrat izenačen, zadnjič pri izidu 23:23. Domači odbojkarji so sicer povedli s 3:0, vendar so jih Mariborčani z blokom Tomaža Hrovata ulovili že na tretji točki, nato pa si do konca niza nobena od ekip ni priigrala več kot dveh točk prednosti. Kamničani so imeli predvsem težave na sprejemu, zato pa so bili boljši v bloku, navkljub slabšemu sprejemu pa so bili tudi bolj učinkoviti v napadu. V tem elementu igre se je najbolj odlikoval Andrej Štembergar Zupan. S točko Vasje Plesca so bili mariborski odbojkarji blizu prve zaključne žoge, vendar so Kamničani s tremi zaporednimi točkami, dve je prispeval Sašo Štalekar povedli z 1:0 v nizih.

  Čeprav so v drugem nizu kamniški odbojkarji popravili svoj sprejem, njihov napad ni bil več tako učinkovit, zato pa se je v gostujoči ekipi Horvatu v napadu pridružil še Dejan Pelemiš. V domači ekipi je v napadu nevaren le Štembergar Zupan, oba blokerja, Sašo Štalekar in Matic Videčnik, pa nista prispevala niti točke. Tudi v drugem nizu je bil izid do drugega tehničnega odmora izenačen, na servis Jana Mulca pa so Mariborčani domačinom pobegnili za štiri točke (20:16). Takšna je bila razlika tudi ob koncu niza, ki ga je zaključil Pelemiš.

  V neugodnem položaju so bili Kamničani tudi na začetku četrtega niza, saj so po asu Uremoviča Mariborčani povedli s 7:3. Čeprav so domači odbojkarji, ki so igrali brez poškodovanega Primoža Vidmarja, na tekmi srednjeevropske lige proti Innsbrucku si je poškodoval prst na roki, z delnim izidom 9:3 prišli do vodstva z 12:10, so ob drugem tehničnem odmoru spet zaostajali za dve točki. Toda nadaljevanje niza je bilo vendarle v znamenju varovancev Gašperja Ribiča, ki so s tremi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegel Domen Kotnik, izid v nizih izenačili.

  O zmagovalcu dvoboja je tako še drugič zaporedoma odločal peti nizi. Na menjavo strani so po točki Brulca Kamničani odšli s prednostjo štirih točk, po novi točki domačega organizatorja igre pa je bilo 10:5. Mariborčani so Kamničanom pot do minimalne zmage olajšali z lastnimi napakami, v tie breaku so jih naredili sedem, skupaj kar 37, zmago pa je potrdil Pereira.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Mariborčani so prevladovali predvsem na servisu, boljši pa so bili tudi na sprejemu, tako da smo se morali pošteno potruditi, da smo prišli do zmage. Dejstvo je, da naša igra ni bila najboljša, več bi morali narediti tudi na svoj servis, vendar si igralci zaslužijo pohvale, da se niso predali in so iz skorajda že izgubljenega položaja prišli do zmage.

  Komentarji