Pet calcitovk v reprezentanci

  Slovenske odbojkarice, ki so se lani prvič uvrstile na evropsko prvenstvo, bodo letos po letu premora spet igrale v evropski ligi. Prvi turnir bodo imele na Madžarskem (3. do 5. junij), drugega v Grčiji (9. do 11. junij), s pripravami pa bodo začele prihodnji teden v Pliberku. Na seznamu selektorja Najdiča je bilo najprej 25 igralk, vendar so se nekatere vabilu zahvalile, tako da jih je ostalo le še sedemnajst. Med tistimi, ki so se vabilu zahvalile, sta bili tudi Petra Vrhovnik, ki na začetku prihodnjega meseca odhaja na operacijo hrbta in Elena Kučej, ki ima tudi težave s poškodbo. Tako kot tudi Sara Hutinski in Anja Zdovc, zaradi študijskih obveznosti ne bo Ize Mlakar in Marine Kaučič, medtem ko mora Eva Mori končati mature.

  “V načrtu smo imeli, da bi dekleta v tem tednu opravila testiranja na Fakulteti za šport, a se je državno prvenstvo zavleklo vse do pete tekme, zato sem igralkam namenil teden dni počitka. S treningi bomo tako začeli 16. maja in v Avstriji ostali do četrtka, v petek pa že potujemo v Umag, kjer nas čakata še dva treninga, nato pa tudi že prvi pripravljalni tekmi proti Hrvaški,” je načrt priprav pojasnil Najdič, ki bo po Umagu s svojimi izbrankami s pripravami nadaljeval v Mariboru. Pred prvim turnirjem evropske lige na Madžarskem (Slovenija bo v skupini C igrala še z Grčijo in Romunijo), bodo Slovenke igrale le še s Slovaško.

  “Imamo sicer močno skupino, v kateri smo na evropski lestvici najslabše uvrščena reprezentanca, a sem prepričan, da se tako z Madžarkami kot z Romunkami lahko kosamo. Gre za ekipi, ki sta bili na evropskem prvenstvu uvrščeni pred nami, a po kakovosti vseeno kar precej zaostajata za najboljšimi ekipami, medtem ko so Grkinje nekje na naši ravni,” je o ciljih v evropski ligi spregovoril Najdič, ki mu bo še naprej pomagal Matjaž Hafner.

  Tekmovanje v evropski ligi bo le priprava za veliko pomembnejše j3senske kvalifikacije za EP 2017. V njih bodo slovenske odbojkarice igrale v skupini F proti Češki, ki bo prvi domačin turnirja – drugi bo v Sloveniji -, Belorusiji in Grčiji.

  “V evropski ligi bomo skušali narediti vse, kar je možno, da bi bili jeseni v kar najboljši formi. Predvsem želim oblikovati jedro ekipe, ki bo na kvalifikacijskih tekmah nosila največje breme. Naš cilj je drugo mesto v skupini in uvrstitev v dodatne kvalifikacije pa čeprav sta tako Češka kot Belorusija reprezentanci, ki veljata za favoritinji. Skupina je težka, a cilje imamo jasno postavljene in se jim bomo skušali čim bolj približati,” je o septembrskih kvalifikacijah spregovoril Najdič.

  Drugi del reprezentančne akcije se bo začel 8. avgusta, verjetno pa se bo takrat ekipi pridružila tudi katera igralka, ki bo tokrat manjkala.

  Seznam slovenske ženske reprezentance

  Igralke: Živa Recek (Florida Gators, ZDA), Valentina Založnik (Venelles, FRA), Lana Ščuka (Liu Jo Modena, ITA), Sara Valenčič (Calais, FRA), Katja Medved (CSM Targoviste, ROM), Monika Potokar, Urška Igličar, Mojca Božič, Tina Grudina, Meta Jerala (vse Calcit Volleyball), Marina Cvetanovič, Nika Blagne, Sara Najdič, Saša Planinšec (vse Nova KBM Branik), Tina Kaker, Marina Barič (obe Luka Koper), Maja Pahor (GEN-I Volley).

  Selektor: Bruno Najdič, pomočnik: Matjaž Hafner.

   

  Komentarji