Ostati v boju za drugo mesto

  Za kamniške odbojkarje se leto 2018 ni začelo najbolje, čeprav so v uvodnem nizu dvoboja s Kanalci gostom prepustili le 14 točk. V tem nizu je Kamničanom uspevalo prav vse, ob dobrem sprejemu so bili nevarni v napadu, delno pa so jim delo z lastnimi napakami omogočili tudi odbojkarji iz Kanala. Toda v drugem in tretjem nizu je v igri domače ekipe prišlo do padca, v četrtem pa je za prepričljivo zmago poskrbel Andrej Štembergar Zupan, ki je v igro vstopil ob koncu tretjega niza. Odločilni peti niz je bil spet na strani kanalske ekipe, pri kateri je bil v napadu učinkovit nekdanji igralec Calcit Volleyja Sergej Drobnič, v bloku pa sta se izkazala Đorđe Ilić in Gregor Basaneže, ki sta tekmo končala s po petimi bloki.

  Prvi niz smo praktično odigrali brez napake, Kanalci nekoliko slabše, žal pa je nato v nadaljevanju v naši igri prišlo do padca. Gostje so to izkoristili, se vrnili v igro. V četrtem nizu je naš trener Gašper Ribič zadel z menjavami, kar nam je prineslo izenačenje v nizih, vendar nam je v petem nizu popustila zbranost. Dejstvo je, da bi morali prikazati boljšo igro, je v nekaj besedah peti letošnji poraz Calcit Volleyja komentiral Jure Okroglič.

  Z osvojeno točko so Kamničani na prvenstveni lestvici sicer ulovili Maribor, ki je imel pred to tekmo 20 točk, toliko točk ima zdaj tudi Salonit. Samo dve točki za omenjeno trojko je Triglav, naslednji nasprotnik varovancev Gašperja Ribiča. Če bodo kamniški odbojkarji želeli ostati v boju za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva, si v Kranju novega spodrsljaja ne bodo smeli dovoliti. Na zaključnem turnirju pokala Slovenije so v Hočah s 3:2, le dva dni po gostovanju v Ajacciu, slavili Kamničani.

  Čim prej moramo pozabiti na poraz s Salonitom in iti s čisto glavo na tekmo v Kranj. Ker proti Kanalcem praktično nič ni bilo, kot bi moralo biti, bo treba v naši igri popraviti prav vse, od sprejema, napada, bloka… Prav povsod imamo veliko rezerv, je prepričan Okroglič, ki bo 27. januarja praznoval svoj dvajseti rojstni dan.

  Ne bi rekel, da je bil razlog v naši igri to, da tri tedne nismo igrali. Mislim, da nam je ta odmor prišel celo prav, saj je bil drugi del decembra resnično naporen. Tako smo se lahko nekoliko spočili in napolnili baterije. Verjamem, da je šlo le za slab dan, prvenstva še zdaleč ni konec in zagotovo bo nadaljevanje boljše. Tudi drugo mesto po rednem delu je še vedno dosegljivo, prav vse je še v naših rokah, je še dodal eden najbolj nadarjenih slovenskih sprejemalcev, ki ga je pred dnevi presenetil njegov nekdanji klub. Kot je dejal njihov športni direktor Miloš Grilanc, so ga za vse, kar je v prejšnjih sezonah naredil za kanalsko ekipo, nagradili z določenim denarnim zneskom.

  Da, res je in ob tej priložnosti bi se vodstvu Salonita zahvalil za njihovo gesto, se klubu, v katerem je začel svojo odbojkarsko pot, ni pozabil zahvaliti Okroglič.

  V soboto bodo na sporedu še štiri tekme 12. kroga. Derbi spodnjega dela prvenstvene lestvice bo v Hočah, kjer bodo gostovale Črnuče, v boju za drugo mesto pa se bosta v Kanalu pomerila Salonit Anhovo in Panvita Pomgrad. Krka bo doma skušala presenetiti Maribor, medtem ko GEN-I Volley proti ACH Volleyju realno nima večjih možnosti za uspeh.

  Pari 12. kroga 1. DOL za moške

  Sobota, 20. januar: Triglav Kranj – Calcit Volley (20:00), Hoče – Črnuče (VŠD Hoče, 19:00), ACH Volley – GEN-I Volley (ŠD Tivoli, 18:00), Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad (ŠD Kanal, 19:00), Krk – Maribor (ŠD Marof, 19:30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji