Iz Kopra s polnim izkupičkom

  Luka Koper- Calcit Volley  0:3 (-12, -19, -21)

  Koper – Dvorana OŠ Koper, 80 gledalcev, sodnika: Klinar (Žirovnica), Srša (Ljubljana).

  Luka Koper: Raič 3, Kušar (L), Isanović 17, Radešić (L), Đukić 1, Dodič, Haupt, Nedoh, Kocet 1, Jovič 2, Pešič 7, Kaker 2. Trener: Zoran Jovičič.

  Calcit Volley: Grudina 3, Mihevc 5, Blažič 7, Igličar, Mihalinec 15, Zaplotnik 8, Pogačar, Zatkovič 12, Janežič (L), Brčić 3, Jerala 1, Pahor (L). Trener: Gregor Rozman.

  Kamničanke, ki so v leto 2018 vstopile z dvema zmagama na turnirju srednjeevropske lige v Mariboru, kjer so dan po zmagi nad madžarsko ekipo Fatum Nyiregyhaza prvič po dvajsetih mesecih premagale tudi Novo KBM Branik. Čeprav so le nekaj dni pozneje na povratni tekmi drugega kroga pokala CEV sicer morale priznati premoč mariborske ekipe, je bilo opaziti, da je igra Calcit Volleyja v vzponu, kar se je v glavnem potrdilo tudi v Kopru, priložnost za igro pa so dobile tudi igralke, ki sicer manj igrajo. V domači ekipi ni igrala kapetanka Dajana Lucas.

  Najbolj prepričljivo so Kamničanke prišle do zmage v uvodnem nizu, ki so ga začele z Bernardo Brčić, Pio Blažič, Katjo Mihalinec, Tino Grudino, Katjo Mihevc, Urško Igličar in prosto igralko Majo Pahor. V tej zasedbi so si do prvega tehničnega odmora priigrale štiri točke prednosti, ob drugem je bilo že plus devet za Calcitovke, to pa je bila tudi priložnost za prve menjave v kamniški ekipi, ki je nato drugi in tretji niz odigrala z igralkami, ki so v letošnji sezoni manj igrale.

  Bolj izenačena je bila nato igra v drugem in tretjem nizu, vendar zmaga gostij nikoli ni bila vprašljiva. V drugem nizu je bil izid do četrte točke izenačen, pred drugim tehničnim odmorom pa so Kamničanke povedle s 14:10. Domačinke se še niso predale in z delnim izidom 4:1 prišle le na točko zaostanka, toda do preobrata ni prišlo, kajti odbojkarice iz Kamnika so pred vstopom v končnico domačinkam pobegnile za pet točk (20:15). Prednost so brez težav ohranile do konca niza.

  Tretji niz se je začel v vodstvom Calcit Volleyja s 7:2, v nadaljevanju niza pa so Koprčanke le vzpostavile ravnotežje, vendar se jim na manj kot tri točke ni uspelo približati. Tekma je bila bolj ali manj odločeno pri vodstvu gostij z 22:17, na koncu so za nove tri točke, s katerimi ostajajo v boju z Mariborčankami za prvo mesto po rednem delu državnega prvenstva, potrebovale drugo zaključno žogo.

  Izjava po tekmi

  Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: V domači ekipi ni bilo Dijane Lucas, kar se je v njeni igri poznalo. Mi smo igrali toliko, kolikor je bilo potrebno, da smo prišli do zanesljive zmage. Ta tekma je bila tudi priložnost za tiste igralke, ki sicer nekoliko manj igrajo in lahko rečem, da so svojo priložnost izkoristile. V vseh elementih igre smo bili boljši, Koprčanke danes niso bile konkurenčne, res pa je, da so igrale brez Dijane Lucas, kar se jim je tudi poznalo.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji