Ogrevanje za turnir v Bekescsabi

  Zaradi turnirja srednjeevropske lige in povratne tekme drugega kroga pokala CEV kamniške odbojkarice prav veliko odmora med novoletnimi prazniki niso imele.

  Počitka med prazniki res ni bilo veliko, ampak ravno prav, da smo napolnile baterije in izkoristile čas za trening in uigravanje z novo podajalko Bernardo Brčić. Turnir v Mariboru je bil res lep začetek novega leta in super napoved za nadaljevanje sezone. S pomembnima zmagama smo zdaj v položaju, ko imamo vse v Mevzi svojih rokah. Dobro, da je turnir prišel hitro po finalu pokala, saj so bili občutki po izgubljenem finalu še sveži in smo bile odločene, da končno prekinemo mariborski zmagovalni niz. Že dolgo smo vedele, da jih lahko premagamo, a očitno smo morale počakati na novo leto. Čeprav je to šele nek začetek na naši poti, smo v psihološkem smislu res potrebovale to zmago. Dokazale smo, v prvi vrsti sami sebi, da smo sposobne in se zdaj lahko v miru, motivirano pripravljamo na drugi del sezone, je o prvi zmagi nad Novo KBM Branikom po dvajsetih mesecih dejala Ana Zaplotnik, blokerka Calcit Volleyja, ki so manj uspeha proti Mariborčankam imele tri dni pozneje v pokalu CEV.  

  Težko je izpostaviti le eno stvar, zakaj smo povratno tekmo pokala CEV izgubile. Napredovanja v tretji krog smo si želele, vendar tisti dan nismo našle prave energije, igra ni stekla kot bi morala. Bolje bi jih morale ustaviti prek sredine, prej prekiniti njihove serije točk in same bolje vstopati v končnice nizov. Morda bi se ta tekma drugače razpletla, če že po tretjem nizu ne bi bil znan potnik v Rusijo, vseeno pa ne bi smele dovoliti, da so nas v četrtem nizu nadigrale. Vendar je pred nami še veliko medsebojnih tekem.

  Do zadnjega turnirja v srednjeevropski ligi, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna v Bekescsabi, kamniško ekipo čakata še dve, na papirju nekoliko lažji tekmi. Že v soboto se bodo v 12. krogu domačega prvenstva pomerile z Luko Koprom, ki je v zadnjem času popravila svojo igro, prihodnjo sredo pa v Kamnik prihaja ekipa Ankaran Hrvatini.

  Naš prvi trenutni cilj je, da se v srednjeevropski ligi uvrstimo na zaključni turnir, zato smo obdobje po tekmah v Mariboru izkoristile za večje število treningov v fitnesu, da bi bile na Madžarskem v najboljši formi. Tekmi v državnem prvenstvu nam bosta bolj v pomoč, da ostanemo v tekmovalnem ritmu in da gradimo svojo igro ne glede na to, kdo stoji na drugi strani mreže. Obe tekmi bomo izkoristile tudi zato, da se še bolj uigramo z našo novo podajalko, s katero smo veliko pridobile. S svojimi izkušnjami je pravi vodja na igrišču, z njo smo dobile tudi na zanesljivosti, z njeno višino pa smo na mreži pridobili tudi v bloku, se je prihoda nekdanje hrvaške reprezentančne organizatorke igre razveselila Zaplotnikova.

  V nadaljevanju sezone moramo predvsem zmanjšati število lastnih napak, še zlasti to velja za napad na t. i. lahke žoge, kjer moramo biti čim bolj učinkoviti. Velike rezerve pa vidim še v uigranosti, saj je Bernarda z nami zelo kratek čas, ker pa smo relativno nizka ekipa, bi lahko igrali veliko hitreje, rezerve v igri svoje ekipe vidi vse boljša blokerka Calcit Volleyja, ki zagotovo še ni rekla zadnje besede, saj je tudi v njeni igri še dovolj prostora za napredek.

  V soboto bodo na sporedu tudi preostale štiri tekme 1. DOL za ženske. Vodilne Mariborčanke bodo gostovale v Ljubljani, Zgornja Gorenjska bo gostila GEN-I Volley, Ankarančanke pa Formulo Formis. Na papirju najbolj zanimiv obračun se obeta v Šempetru, kjer bodo domačinke igrale s Kemo Puconci, sosedo na prvenstveni lestvici.

  Pari 12. kroga v 1. DOL za ženske: Luka Koper – Calcit Volley (OŠ Joper, 18:00), Zgornja Gorenjska – GEN-I Volley (PD pod Stolom, 18:00), Aliansa Šempeter – Kema Puconci (OŠ Šempeter, 19:00), Ankaran Hrvatini – Formula Formis (OŠ Anton Ukmar, 19:00), Ljublja – Nova KBM Branik (ŠD Galjevica, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Matic Klanšek Velej

   

   

   

   

  Komentarji