Osmič zapored s 3:0

    Kamničani v drugem delu državnega prvenstva v 3. DOL – zahod še niso oddali niza in to je bil njihov cilj tudi na gostovanju pri zadnjeuvrščeni ekipi lige. V prvih dveh nizih so prepričljivo ugnali domače odbojkarje, ki so pred štirinajstimi dnevni premagali drugouvrščeno Kostanjevico na Krki, zato pa so bili v tretjem nizu blizu temu, da izgubijo svoj prvi niz v tem delu prvenstva. V tem nizu je prišlo do manjšega padca zbranosti, naredili so nekaj več lastnih napak, vendar so na koncu vseeno tudi v tem nizu slavili. To je bila že njihova osma zaporedna zmaga s 3:0.

    „Glede na to, da imamo že nekaj časa zagotovljeno napredovanje v drugo ligo, je logično, da zbranost ni več takšna, kot je bila na začetku drugega dela prvenstva. Sicer pa Žirovnica niti ni slaba ekipa, kar so potrdili z zmago proti Kostanjevici. Če samo malo popustiš, se hitro razigrajo, kar se nam je zgodilo v tretjem nizu. V prvih dveh nizih smo zelo uspešno izvajali začetne udarce, malo manj smo bili sicer uspešni v bloku, zato pa toliko bolj na sprejemu in v napadu. Tretji niz smo nekoliko slabše začeli, predvsem to velja za servis, tako da smo jih razigrali, zato je bilo do same končnice negotovo. No, na koncu je vendarle prevladala naša kakovost,“ je po šestnajsti zmagi svojih varovancev v letošnjem državnem prvenstvu povedal trener Gregor Hribar.

    Za Calcit Volleyballa je bil vso tekmo na podaji Jernej Smrekar, prav tako je bilo vso tekmo na mestu prostega igralca Metod Golob, v bloku pa Luka Lazar. Na mestu korektorja je prva dva niza igral Timotej Ratek, v tretjem ga je zamenjal Peter Lombergar, medtem ko je Grego Ratka v bloku zamenjal Jan Pibernik. Žan Bezjak in Peter Lombergar sta tekmo začela na sprejemalskih mestih, nato je Lombergarja v drugem nizu zamenjal Jaka Klemenčič, medtem ko je Bezjaka zamenjal Nejc Močnik, vendar se je v tretjem moral Bezjak vrniti v igro.

    Komentarji