Uspešni tudi v Stranjah

  Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad 3:0 (15, 26, 22)

  Stranje – Dvorana OŠ Stranje. 100 gledalcev. Sodnika: Novak (Dvor) in Markelj (Bled).

  Calcit Volleball: Hribar – libero, Novljan 3, T. Štern 12, Vidmar, Drobnič, Štembergar Zupan 1, Brus 2, Kvas, Stavbar 8, Kotnik 13, Ž. Štern 14, Brulec 4. Trener: Marko Brumen.

  Panvita Pomgrad: Ajlec 3, Ratkai, Pavlovič 3, Pelemiš 11, Detela 4, Vrabl – libero, Fridrih – libero, Flisar 10, Bogožalec 10, Grabar, Drvarič . Trener: Dejan Fujs.

   

  Zaradi zasedenosti dvorane v Kamniku, prednost pred odbojko je imela glasbena prireditev, so odbojkarji Calcit Volleyballa goste iz Murske Sobote gostili v Stranjah, kjer sicer trenirajo ob četrtkih. Kamničani, ki so si pred začetkom končnice že zagotovili najmanj drugo mesto, so nujno potrebovali zmago, če se bodo želeli v sredo, ko bodo vnaprej odigrali tekmo zadnjega kroga modre skupine, z ACH Volleyjem boriti celo za prvo mesto. Na drugi strani se Sobočani s Kanalci borijo za tretje mesto, njihov trener Dejan Fujs pa je obračun v Stranjah začel z Urbanom Drvaričem, Dejanom Pelemišem, Jernejem Detelo, Urošem Pavlovičem, Gorazdom Flisarjem, Aljošo Bogožalcem in prostim igralcem Tinom Vrablom. Domačini so, ob boljši igri v bloku, na prvi tehnični odmor s prednostjo dveh točk odšli z Janom Brulcem, Domnom Kotnikom, Žigo Šternom, Borisom Brusom, Jernejem Stavbarjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem. Že pred odhodom na prvi tehnični odmor je Fujs pri zaostanku dveh točk (2:4) vzel prvi polminutni odmor, ob zaostanku treh točk (11:14) pa še drugega. Toda po njem so Kamničani na servis Brusa dosegli še tri točke zapored. Z boljšo igro so domači odbojkarji nadaljevali tudi po drugem tehničnem odmoru, ko so z dvema asoma Tončka Šterna in bloku Kotnika povedli z 20:12 in s tem prišli do prednosti, ki je gostje niso več mogli nadomestiti. V uvodnem nizu so Kamničani kar šestkrat goste zaustavili z blokom, sami pa so prejeli le enega.

  V drugem nizu sta bili ekipi do četrte točke še izenačeni, toda z dvema asoma Tončka Šterna so si Kamničani do prvega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti. Sobočani so imeli nemalo težav na sprejemu, temu primerna je bila njihova igra v napadu, zato pa je bilo v domači ekipi več razpoloženih napadalcev, ki jih je Brulec uspešno razigral. To jim je prineslo prednost petih točk (9:14), toda po še drugem polminutnem odmoru gostujočega trenerja, dvema asoma Flisarja in dvema točkama Bogožalca so Sobočani na drugi tehnični odmor, navkljub polminutnemu odmoru Brumna odšli s točko prednosti. V domači vrsti je zaškripalo na sprejemu in po še enem slabšem sprejemu ter novi točki gostov, je Andrej Štemberghar Zupan zamenjal Kotnika. Šele Stavbar je po daljšem času domači ekipi spet priboril servis, kapetan Štembergar Zupan pa izenačenje na sedemnajsti točki. Vendar so v končnico s prednostjo dveh točk (19:21) le odšli soboški odbojkarji, ki so prišli tudi do dveh zaključnih žog za izenačenje v nizih, ki sta ju Tonček Štern in Kotnik izničila. Sobočani so nato imeli še eno zaključno žogo, toda s trojnim blokom so do zmage v drugem nizu vseeno prišli odbojkarji Calcita.

  Tretji niz se je začel s štirimi bloki, tremi na strani soboške ekipe (dva je dosegel Flisar, enega Bogožalec), ki je povedla s 3:0 in enega domače, ki ga je dosegel Novljan, ki je zamenjal Brusa. S še četrtim blokom, tokrat Pelemiša, so gostje povedli s 7:3, s prednostjo štirih točk pa so odšli na prvi tehnični odmor. Vendar je prvi polminutni odmor v tretjem nizu vzel Fujs, kajti Kamničani so z asom Stavbarja izid na deseti točki izenačili, po kar štirih napakah gostov pa so povedli s 14:11. Po protestu je Flisar, kapetan gostov, prejel še rdeči karton, kar je Kamničanom prineslo novo točko, s štirimi prednosti pa so odšli na drugi tehnični odmor. Fujs je pri zaostanku petih točk (13:18) vzel še en polminutni odmor, vendar je bil zaostanek že previsok, čeprav so domači zapravili kar štiri zaključne žoge za zmago. Šele peto je izkoristil Žiga Štern za peto letošnjo zmago Calcit Volleyballa nad Panvito Pomgradom.

   

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Očitno ta dvorana ni ustrezala gostom, verjetno zaradi nekoliko slabše svetlobe, zato so imeli nekaj več težav s privajanjem, kar se je zlasti poznalo v prvem nizu, ko jih na sprejemu servisa skorajda ni bilo. V prvem nizu smo se zato lahko sprehodili, medtem ko sem bil v drugem ponosen na igralce, da so se izvlekli iz zelo težkega položaja, medtem ko smo v tretjem bolj ali manj prepričljivo prišli do zmage. V seštevku je bila to dobra, kakovostna tekma in samo upam, da bomo še nekoliko dvignili raven svoje forme za odločilne tekme, ki so pred nami.

  Dejan Fujs, trener Panvita Pomgrad: Slabša svetloba sploh ni bila razlog za naš slabši sprejem. Z njim imamo težave z njim že nekaj časa. Prav tako imamo težave s podajami, saj naš podajalec ne poda prvega tempa, tako da sta naša blokerja v napadu praktično neizkoriščena. Za nameček naredimo napake še s kolov, vse to pa ekipa, kot je Calcit, seveda zna izkoristiti. Že nekaj časa se nam dogaja, da proti ekipam, ki so na lestvici med prvimi štirimi, preprosto ne igramo, premagamo lahko le Krko in Triglav.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji