Tudi v Stranjah nadaljevati z zmagami

  Zaradi zasedenosti kamniške športne dvorane se bodo morali kamniški odbojkarji jutri preseliti v dvorano OŠ Stranje, ki zanje ni neznanka, saj v njej enkrat tedensko trenirajo. Zato pa bo neznanka za goste iz Murske Sobote, vendar se njihov trener Dejan Fujs s tem ne obremenjuje.

  „Tako nizek strop v dvorani v Stranjah vendarle ni, bo pa za obe ekipi enako visoka. Morda pa se bomo boljše znašli v manjši dvorani kot v veliki. Ne obremenjujemo se s tem, kje bomo igrali. Menim, da tudi Kamničani ne bodo v kakšni prednosti, vsekakor bodo v manjši, kot bi bili, če bi bila tekma v njihovi dvorani, kjer opravijo največ treningov in igrajo praktično vse domače tekme v prvenstvu,“ meni soboški trener.

  Kamničani, ki so si najmanj drugo mesto v modri skupini že zagotovili, so v prejšnjem krogu prepričljivo slavili v Novem mestu. Od prve točke naprej so na igrišču delovali zanesljivo, kar samo potrjuje, da je njihova forma v vzponu.

  „Mislim, da imamo še vedno nekaj rezerv v svoji igri in verjamem, da najboljše igre šele pridejo v končnici, ko bo to najbolj potrebno. V Novem mestu je bil pristop pravi, tu in tam še pride do manjšega padca, toda na srečo imamo dolgo klop in trenerja Brumna, ki menja, ko nam ne gre. Za zdaj smo v tem uspešni,“ je po sedmi zmagi v modri skupini povedal Tonček Štern, najbolj učinkovit igralec kamniške ekipe, ki ji je v sedmem krogu uslugo naredil kranjski Triglav, ko je odvzel točko ACH Volleyju. S tem je Kamničanom odprl možnosti v boju za prvo mesto v modri skupini. Vendar bo treba v soboto s 3:0 ali 3:1 premagati Panvito Pomgrad, da bi potem v zadnjem krogu, že v sredo, 11. marca, skušali presenetiti aktualne državne prvake v njegovi dvorani.

  „Naredili bomo vse, da bi na obeh tekmah ostali neporaženi. Toda, četudi ne bomo prvi, ne bo to nobena tragedija, bolj pomembne bodo tekme od četrtfinala končnice naprej. Takrat bo treba biti v najboljši formi in od takrat naprej moramo biti pravi.“

  Prav možno je, da bodo s Sobočani do konca sezone igrali še najmanj tri, morda celo štiri tekme. Na dozdajšnjih treh so vedno slavili Kamničani. Ali lahko nekaj podobnega pričakujemo tudi na jutrišnji tekmi, ki bo v nekoliko drugačnih okoliščinah, saj je dvorana v Stranjah nekoliko manjša od kamniške.

  „Za obe ekipi bo to nekaj novega, za nas sicer nekoliko manj, ker enkrat tedensko v njej treniramo, toda ne glede na to, ali bi igrali v Kamniku ali v Stranjah ali kjerkoli drugje, moramo v tekmo iti na polno. Pričakujem težko tekmo, saj smo v zadnjem obdobju veliko trenirali in je pri igralcih prisotna manjša utrujenost, sicer pa proti Panviti še nobena tekma ni bila lahka. V svojih vrstah imajo Pelemiša, ki je na vsaki tekmi zelo zanesljiv in eden od ključev do zmage bo, da ga zaustavimo.“

  Šele po sobotni tekmi bodo Kamničani razmišljali o ACH Volleyju, nato pa bodo imeli deset dni časa, da se dobro pripravijo na prvo četrtfinalno tekmo končnice državnega prvenstva.

  „Na treh letošnjih tekmah smo bili proti ACH Volleyju blizu zmage, na vseh treh smo pokleknili v petem nizu in morda je prišel čas, da jih končno premagamo. Toda kot rečeno, tudi to ne bo prav veliko pomenilo, če nato v četrtfinalu končnice ne bomo pravi,“ se mladinski slovenski reprezentant, ki je v lani poleti v evropski ligi debitiral tudi za člansko izbrano vrsto, dobro zaveda, da najbolj pomembne tekme v letošnji sezoni šele prihajajo.

  Ali bodo Kamničani v četrtfinalu končnice igrali proti Mariboru ali Fužinarju naj bi bilo znano šele po sredini tekmi z ACH Volleyjem. Seveda v primeru, da bodo jutri premagali Sobočane.

  „Osebno bi raje videl, če bi igrali s Fužinarjem, ki nam veliko bolj ustreza. Ravenčane je zapustil Nikolov, kar bi nam še nekoliko olajšalo delo. Veliko bolj neugoden nasprotnik bi bili Mariborčani, ki so zanesljivo osvojili prvo mesto v zeleni skupini, ob ACH Volleyju pa so edini, ki so nas v tej sezoni premagali. Mariborčanom se pozna, da praktično vso sezono trenirajo dvakrat dnevno in če se jim vse poklopi, so lahko zelo neugodni,“ Tonček Štern ceni mariborsko ekipo.

  Tako kot kamniško ceni Dejan Fujs, ki je imel v zadnjem obdobju nekaj težav s poškodbo Aljoše Bogožalca, ki si je proti Krki zvil gleženj, vendar naj ne bi bilo nič hujšega. Sobočani so s porazom v Kanalu izgubili vse možnosti, da bi se še borili za drugo mesto v modri skupini in ne samo to, z njim so celo v nevarnosti, da ostanejo brez tretjega mesta, kar bi pomenilo, da bi jih v morebitnem polfinalu končnice najverjetneje čaka dvoboj z ACH Volleyjem. Seveda, če bodo Ljubljančani prvi, Sobočani pa četrti po koncu modre skupine.

  „Ni rečeno, da bo v morebitnem polfinalu lažje igrati s Calcitom kot z ACH Volleyjem. Vendar je naprej treba priti v polfinale, toda še pred četrtfinalnimi tekmami bomo morali odigrati jutrišnjo tekmo s Kamničani, potem tekmo zadnjega kroga … Nikoli ne želim prehitevati stvari in tudi tokrat je tako. Zame je v tem trenutku najpomembnejša tekma v soboto, saj bo to še ena priložnost, da dvignemo raven svoje forme, saj bomo morali biti na začetku končnice v najboljši formi. Glede na igre, ki jih prikazujejo Kamničani in Ljubljančani v zadnjih krogih, je težko reči, kdo je v tem trenutku močnejši in ne bi bilo kakšne bistvene razlike, proti komu bi v polfinalu igrali,“ meni nekdanji slovenski reprezentant.

  V devetem krogu modre skupine sta na sporedu še dva derbija, in sicer bodo v Kanalu vse boljši odbojkarji Salonita gostili ACH Volleyja, v Kranju pa se bo bržkone odločalo o petem mestu.

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

   

  Panvita Pomgrad v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Urban Drvarič, Sašo Ratkai.

  Sprejemalci: Blaž Ajlec, Jernej Detela, Dejan Pelemiš.

  Blokerji: Gorazd Flisar, Uroš Pavlovič, Blaž Grabar.

  Korektorja: Aljoša Bogožalec, Matej Miličevič.

  Prosta igralca: Tin Vrabl, Bine Fridrih.

  Trener: Dejan Fujs, pomočnik trenerja: Sašo Topovšek.


  Pari devetega kroga 1. DOL- modra skupina

  Jutri: Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad (dvorana OŠ Stranje, 18:00), Salonit Anhovo – ACH Volley (ŠD Kanal, 19:00), Astec Triglav – Krka (ŠD Planina, 19:15).

   

  Lestvica:

  poz.ekipatočkezm.izg.zm.izg.količnikzm.izg.količnik
  1ACH Volley32802473,4297256051,198
  2Calcit Volleyball30712363,8336885781,190
  3Panvita Pomgrad174415141,0716596431,025
  4Salonit Anhovo174415141,0716296400,983
  5Krka4175230,2175516620,832
  6Astec Triglav2086240,2506097330,831

   

  Komentarji