Hoče kot uvod v serijo težkih tekem

  Trenutno vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva prihaja v obdobje, ko si bodo tekme sledile ena za drugo, vrhunec pa naj bi bil zaključni turnir Pokala Slovenije. Začetek tega obdobja predstavlja sobotna tekma s Hočami, ki imajo na nekoliko spremenjeno ekipo od lanske, s katero so bili na koncu četrti, vendar še vedno gre za ekipo, ki jo je treba vzeti z vsem dolžnim spoštovanjem.

  Proti vsakemu letošnjemu nasprotniku v državnem prvenstvu bo treba pokazati vse, kar znamo, če bomo želeli priti do zmage. V letošnji sezoni ni slabega nasprotnika, zato se moramo na vsakega posebej pripraviti, verjamem pa, da bomo s kakovostno igro prišli do treh točk, razmišlja Domen Kotnik, sprejemalec Calcit Volleyja.

  Hočani, ki so po koncu lanske sezone ostali brez odličnega sprejemalca Miomirja Crnjanskega in nadarjenega organizatorja igre Uroša Planinšiča, so se pred letošnjo okrepili s Kanadčanom Jorijem Mantho, nekdanjima slovenskima mladinskima reprezentantoma Urbanom Drvaričem in Matevžem Ledinekom ter z Alešem Šikaničem. Njihov trener je še naprej Aleš Andlovič. Pred dobrim tednom dni so že igrali v Kamniku, ko so v tekmi osmine finala premagali drugo ekipo Calcit Volleyja, to tekmo pa si je v živo ogledal tudi trener Kamničanov Gašper Ribič.

  Na ta način smo dobili samo še dodatne informacije, sicer pa se tudi nanjo pripravljamo kot na vsako drugo. O igri Hoč imamo dovolj informacij, predvsem pa smo mi tisti, ki lahko največ vplivamo na končni izid, meni 24-letni Kotnik.

  V letošnji sezoni so aktualni slovenski pokalni zmagovalci enkrat izgubili, še to po hudem boju v Kanalu, vendar to ni zaustavilo njihovega ritma. Njihova igra je kakovostna, kar pa niti ni presenetljivo, saj je jedro ekipe ostalo isto, novinca sta le oba organizatorja igre.

  V vsaki sezoni so vzponi in padci, pridejo tudi kakšni porazi, vendar v tej fazi tekmovanja to ni še nič tragičnega. Menim pa, da bi bile lahko naše igre še boljše, počasi moramo najti tisto pravo energijo, ki nam v tem trenutku še nekoliko manjka in priti v čim boljšo formo, saj je pred nami obdobje vse težjih tekem, se napornega ritma tekem, ki je pred njimi, zaveda kamniški sprejemalec.

  Da bo ritem tekem resnično izredno naporen, govorijo že imena nasprotnikov, s katerimi se bo Calcit Volley pomeril do konca leta. Že v sredo bodo v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga 1. DOL gostili Panvito Pomgrad, od 24. do 26. novembra bodo na turnirju srednjeevropske lige v Kamniku igrali proti zagrebški Mladosti in slovaški ekipi Spartak Myjava, 29. novembra se bodo v Kanalu na prvi tekmi četrtfinala Pokala Slovenije pomerili s Salonitom, 2. decembra jih v 9. krogu domačega prvenstva čaka gostovanje v Mariboru, potem štiri dni pozneje v Šempetru v prvi tekmi 2. kroga pokala CEV obračun s francoskim Ajacciom … Tu sta seveda obe povratni tekmi v slovenskem pokalu in v pokalu CEV, pa še tekma s Krko v domačem prvenstvu in kot vrhunec, seveda v primeru uspeha proti Salonitu, še zaključni turnir Pokala Slovenije, ki bo 22. in 23. decembra.

  Na papirju bodo morda Hoče najlažji nasprotnik, ki nas čaka v prihodnjih tednih, ampak mi bomo šli od tekme do tekme in se na vsako od njih posebej pripravljali. Zelo pomembno bo, da ne bo poškodb. Do zdaj smo že imeli nekaj poškodb, tudi sam sem imel težave z njo, vendar nas rešuje dolga klop, tako da imamo na vsakem igralnem mestu primerno zamenjavo. Je pa pred nami zelo veliko tekem in dvomim, da bo ena postava lahko odigrala vse tekme, prepričan pa sem, da bo trener Gašper Ribič na vsaki tekmi našel tisto zasedbo, ki nas bo popeljala do zmag, je navkljub napornemu urniku tekem optimistično razpoložen Domen Kotnik.

  Pari 7. kroga v 1. DOL za moške:

  Sobota, 18. november: Calcit Volley – Hoče (ŠD Kamnik, 20.00), Panvita Pomgrad – Gen-I Volley (OŠ I, Murska Sobota, 19.00), Maribor – Črnuče (ŠD Tabor, 17.00), Krka – ACH Volley (ŠD Marof, 19.00), Salonit Anhovo – Triglav (ŠD Kanal, 19.00).

  OK Calcit Volley v sezoni 2017/18

  Organizatorja igre: Radoslav Gil, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Primož Vidmar, Jure Okroglič, Domen Kotnik, Andrej Štembergar Zupan.

  Blokerji: Žan Novljan, Sašo Štalekar, Jure Lakner.

  Korektorja: Maxson Guilherme Pereira, Timotej Ratek.

  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.

  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar

  OK Hoče v sezono 2017/2018

  Organizatorja igre: Urban Drvarič, Aljoša Šikanič.

  Sprejemalci: Jori Mantha, Miha Planinšič, Miha Šijanec, Matjaž Lobnik, Dominik Klinc, Jaša Kšela.

  Blokerji: Timi Franc, Žan Berglez, Miha Cafuta.

  Korektorja: Branislav Radović, Rok Špindler.

  Prosti igralci: Domen Repa, Tomaž Orthaber, Matevž Ledinek.

  Trener: Aleš Andlovič, pomočnik trenerja: Drago Cveček.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji