Druga zmaga proti bankirkam

  Nova KBM Branik – Calcit Volleyball  2:3 (19, -16, 18, -20, -10)

  Maribor – Dvorana Lukna, gledalcev 200, sodnika: Valentar (Prevalje) in Skudnik (Mežica).

  Nova KBM Branik: Mlakar 25, Blagne 4, Košenina, Sužnik – libero2, Cvetanović 10, Bračko, Ammerman 9, Vovk, Najdič, Pučnik, Planinšec 9, Sobočan – libero1, Pintar 3, Eržen. Trener: Sebastijan Škorc.

  Calcit Volleyball: Grudina 14, Božič – libero2, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kučej 7, Kostić 24, Hribar, Jerala – libero1, Potokar 14, Koleva 12, Van de Vyver 4. Trener: Gašper Ribič.

  Še četrti letošnji medsebojni dvoboj med ekipama Calcita Volleyballa in Nove KBM Branika se je končal šele v petem nizu, še drugič letos so se zmage veselile aktualne državne prvakinje. Edina medsebojna tekma najboljših slovenskih ženskih odbojkarskih ekip v zadnjih letih se je prej kot v petih nizih končala v finalu pokala Slovenije, ko so Mariborčanke slavile brez izgubljenega niza. Že zaradi tega poraza so si calcitovke toliko bolj želele zmage v Mariboru, z njo pa so v modri ostale v igri za prvo mesto v modri skupini.

  Gašper Ribič, trener calcitovk, je tekmo v Mariboru, začel z Ilko van de Vyver, Moniko Potokar, Slavino Kolevo, Eleno Kučej, ki se je po bolezni pridružila ekipi, Tino Grudino, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo. Do desete točke sta bili ekipi izenačeni, gostje so bolje servirale, pri bankirkah je bila v napadu razpoložena Iza Mlakar. Prav z njenim napadom so domače odbojkarice gostjam, ki so popustile na sprejemu, pobegnile za štiri točke (18:14), do konca niza pa so prednost le še povečale. Niz se je končal z napako calcitovk.

  Drugi niz so bolje začele gostje, ki so na servis Ilke van de Vyver povedle z 9:4, nato z asom Kučejeve že 13:6. Ob zbrani igri, manjšo krizo so imele le po vodstvu 20:12, ko so bankirkam dovolile, da so dosegle štiri točke zapored, so niz z asom razpoložene Olivere Kostić in napadom Slavine Koleve zanesljivo dobile.

  Tretji niz je bil na las podoben uvodnemu, saj sta bili ekipi do desete točke skupaj, z dvema zaporednima asoma Nike Blagne so Mariborčanke povedle 14:12, vodile z dvema točkama do 20:18, v končnici pa so dosegle kar pet točk zapored, od tega Mlakarjeva tri, tako da so si domače odbojkarice že zagotovile najmanj točko v derbiju.

  Toda calcitovke se niso predale, popravile so svoj sprejem, Van de Vyverjeva je dobro razigrala soigralke, v napadu je bila odlična Kostićeva, boljše so bile tudi v bloku. Ob drugem tehničnem odmoru so bankirke zaostajale za štiri točke, se nekajkrat približale na tri točke zaostanka, v končnici pa sta obe ekipi delali lastne napake, več domače odbojkarice, tako da so gledalci še četrtič v letošnji sezoni na dvobojih med Branikom in Calcitom videli tie-break.

  Dva tie-breaka so do zdaj dobile Mariborčanke, enega calcitovke, ki so povedle s 4:1, nato pa prednost zanesljivo ohranile do konca tekme. Na menjavo strani so odšle z dvema točkama prednosti, zmago pa sta potrdili Olivera Kostić in z blokom Tina Grudina. Calcitovke so bile tokrat z izjemo na sprejemu, pa še tu je bil Branik le malenkost boljši, boljše v vseh elementih igre, njihova premoč pa je bila najbolj izrazita v bloku (Branik je igral brez Marine Kaučič) in na servisu.

  Izjavi po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa: Že pred tekmo sem dejal, da bodo odločale malenkosti in to se je tudi zgodilo. Zmage smo veseli, ne le zato, ker nas ohranja v boju za prvo mesto pred začetkom četrtfinalnih tekem, ampak tudi zaradi tega, ker sem dobil potrditev, da napredujemo v igri in da se lahko enakovredno kosamo z Mariborčankami ter jih tudi premagamo.

  Sebastijan Škorc, trener Nove KBM Branika: Spet se je pokazalo, kako izenačeni sta ekipi. Igra naše ekipe ni bila najboljša, nekatere prvine odbojkarske igre bomo morali še izpiliti. S Calcitom bomo v tej sezoni odigrali še nekaj tekem in priložnosti za popravni izpit bo še veliko. Sedaj se moramo osredotočiti na nadaljevanje sezone.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec


                                             

   

  Komentarji