Ob niz proti Puconcem

  Calcit Ljubljana – Kema Puconci   3:1 (17, 18, -25, 19)

  Ljubljana – Športna dvorana Galjevica. 50 gledalcev. Sodnika: Potočnik in Luzar (oba Kočevje).

  Calcit Ljubljana: Grudina 13, Božič 1, Vrhovnik 16, Igličar 9, Forštnarič 4, Kučej 3, Kostić 7, Aragao 4, Hribar – libero, Jerala – libero, Turk , Potokar 24. Trener: Gašper Ribič.

  Kema Puconci: Praprotnik Flisar 3, Pintari 1č, Vinkovič 3, Franko 7, Škraban 11, Banfi 1, Donša 12, Jerič – libero, Kovač, Oletič, Kadiš 10. Trener: Bojan Novak.

  Slovenske državne prvakinje so svojo zadnjo tekmo pred svojim debijem v ligi prvakinj namesto v dvorani Tivoli igrali na Galjevici, tako da je bila tudi zanje to bolj ali manj gostujoča dvorana. Varovanke Gašperja Ribiča so bile vsaj z mislimi vsaj delno z mislimi že na četrtkovi tekmi z ekipo PGE Atom Trefl Sopot, vendar to njihove zmage ni ogrozilo. Z igro sicer niso navdušile, toda zanje so pomembne točke, na drugi strani so gostje lahko zadovoljne s tem, kako so igrale v tretjem nizu, ko so državnim prvakinjam kot prve v letošnji sezoni odvzele niz.

  Trener domače ekipe Gašper Ribič je tekmo začel s Cecilio Aragao, Petro Vrhovnik, Moniko Potokar, Tino Grudino, Majo Forštnarič, Olivero Kostić in prosto igralko Meto Jeralo, ki si je do drugega tehničnega odmora priigrala že osem točko prednosti. Domače odbojkarice so prevladovale na servisu, boljše so bile tudi v bloku, pred končnico niza pa so povedle že z 21:10. Pucončanke so v nadaljevanju niza poraz nekoliko ublažile, z dobro igro pa so nadaljevale do prvega tehničnega odmora v drugem nizu, saj so za Ljubljančankami zaostajale le za točko. Za mirnejše nadaljevanje drugega niza so si domače odbojkarice do drugega tehničnega odmora priigrale pet točk prednosti, zmaga je bila zagotovljena pri izidu 21:13.

  V tretjem nizu so za Calcitovke prve resne težave na tekmi nastopile po prvem tehničnem odmoru, ko so za gostjami iz Puconcev zaostajale že za štiri točke (9:13). Do drugega tehničnega odmora so jih sicer ulovile, povedle tudi z 19:18, vendar se borbene gostje niso predale. Še več, pobegnile so jim za dve točki (22:20), v nadaljevanju napete končnice ubranile dve zaključni žogi ter prišle do zaslužene zmage v tretjem nizu.

  Četrti niz so v domači ekipi začele Mojca Božič, Urška Igličar in Elena Kučej, počivale so Aragaova, Kostićeva in Forštnaričeva, na drugi strani je trener gostij Bojan Novak še naprej igral z Ano Praprotnik Flisar, Dono Vinkovič, ki je že v prvem nizu zamenjala Adelo Pintarič, Petro Franko, Ivo Škraban, Janjo Donša, Kadiš in prosto igralko Melani Jerič. Calcitovke so gostjam pobegnile za šest točk (9:3), vendar so z nezbrano igro dovolile, da so se jim približale na dve točki zaostanka (13:11). Pucončanke so za dve točki zaostajale še pri izidu 18:20, vendar tokrat do napete končnice ni prišlo, kajti domače odbojkarice preko razpoložene Monike Potokar niso dovolile še enega presenečenja ter tudi ta niz zanesljivo dobile.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: “Čestitam Puconcem na prikazani borbenosti in osvojenem nizu, nisem pa zadovoljen z našim pristopom v igro. V prihodnje bomo morali tekme v slovenski ligi odigrati na drugačen način. Verjetno so igralke že razmišljale o tekmi v ligi prvakinj, toda tudi na to se moramo navaditi in se zavedati, da se moramo osredotočiti le na tekmo, ki je pred nami. Tokrat ni bilo tako, kajti tekma z ekipo PGE Atom Trefl Sopot bo šele v četrtek in igralke se bodo nanjo začele pripravljati šele v ponedeljek, medtem ko se trenerji nanjo že pripravljamo. Upam, da nam bo to dovolj velik opomin za druge tekme.”

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji