Tudi v Kranju do zmage

  Triglav Kranj – Calcit Volleyball  0:3 (-20, -22, -21)

  Kranj – Športna dvorana Kranj, 150 gledalcev. Sodnika: Štamcar (Mokronog) in Novak (Dvor).

  Triglav Kranj: Pleša – libero, Lužovec 4, Hafner 4, A. Kk, Maček, Bregant 7, Jovanov, Bežek – libero, Kos, Mali 4, Uršič 8, M. Kk 10, Rezar 7. Trener: Sašo Rop.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 5, T. Štern 16, Vidmar 4, Štembergar Zupan 7, Brulec 3, Lakner 2, Kotnik 8, Ž. Štern, Videčnik, Konjedic. Trener: Marko Brumen.

  V svojem drugem gorenjskem obračunu so kamniški odbojkarji prišli do nove zmage. Po Žirovnici v svoji dvorani, so bili danes v gosteh boljši še od kranjskega Triglava, ki je do zdaj, tako kot Kamničani, v letošnjem državnem prvenstvu le enkrat izgubil. V prvem nizu so si varovanci Marka Brumna, ki je tekmo začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Juretom Laknerjem, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem, odločilno prednost priigrali šele v sami končnici. Ob prvem so s točko prednosti vodili Kranjčani, ki so tekmo začeli v postavi Svit Hafner, Žiga Lužovec, Matej Kk, Nejc Uršič, Rok Rezar, Janko Bregant in prosti igralec Miha Bežek. Domača ekipa je vodila še z 10:8, pred vstopom v končnico je za gosti zaostajala le za točko (18:19), nato pa so sledile številne lastne napake na njihovi strani, Kamničani pa so z blokom Tončka Šterna povedli z 1:0 v nizih.

  V drugem nizu so bili kranjski odbojkarji gostom iz Kamnika enakovredni izida 6:6, z delnim izidom 6:2 pa so jim Calcitovci pobegnili za štiri točke (12:8). S prednostjo štirih točk so Kamničani odšli tudi na drugi tehnični odmor. Še naprej so bili bolj učinkoviti v napadu, popravili so tudi svoj sprejem, v napadu je bil ob Tončku Šternu učinkovit tudi Kotnik, kar jim je pred vstopom v končnico niza prineslo pet točk prednosti (22:17). V končnici so se jim domači odbojkarji približali na dve točki zaostanka (22:24), a do preobrata ni prišlo, saj je servis Mateja Kk končal v avtu.

  Kranjčani so na začetku tretjega niza zmanjšali število lastnih napak, popravili so igro v bloku, dvakrat je bil uspešen Rezar in z asom Mihe Malija so na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo dveh točk. Rezar je po vrnitvi na igrišče poskrbel za še višje vodstvo kranjske ekipe (9:6), Brumen pa je v kamniški ekipi Štembergar Zupana zamenjal s Primožem Vidmarjem, ki je zaustavil niz štirih zaporednih točk domače ekipe. Tudi ob drugem tehničnem odmoru so Kamničani za domačini zaostajali za točko. Vidmar je izid na 16. točki izenačil, nato pa so kamniški odbojkarji dosegli še šest točk zapored, Kranjčanom pa ni pomagal niti polminutni odmor niti vrnitev Lužovca v igro. Odpor domače ekipe je bil z delnim izidom 7:0 dokončno zlomljen in Calcit Volleyball je bil pred četrto zmago v letošnjem državnem prvenstvu. Po napaki Hafnerja na servisu je prišel do štirih zaključnih žog za končno zmago, izkoristil je drugo, tokrat je napako pri servisu naredil Matej Kk.

  Izjavi po tekmi

  Marko Brumen, trener Calcit Volleyballa: Prva dva niza smo odigrali na zelo solidni ravni, igrali smo taktično zrelo, igralci so se držali navodil, uspešni smo bili tudi v bloku. Na drugi strani, kjer smo naredili preveč napak, so bile t. i. lahke situacije, ko smo tiste žoge, ki jih ni podal podajalec slabo oddelali. Kar pa se postavitve bloka tiče, sem bil zadovoljen, tudi obramba je dobro delovala, v zadnjem nizu so tudi blokerji dosegli nekaj točk. Lahko smo zadovoljni, da smo prišli do polnega izkupička, kajti nasprotnik resnično ni slab. Skratka, s taktično zrelo igro smo zaustavili nasprotnika in na ta način smo zanesljivo prišli do novih točk.

  Sašo Rop, trener Triglav Kranja: Ker smo bili večinoma v zaostanku, smo bili prisiljeni pritiskati s servisi in tudi v napadu igrati bolj tvegano, toda v vsakem primeru smo bili bledi, brez prave energije, brez žara, da bi premagali Kamničane, ki tudi niso blesteli. Če želimo premagovati boljše ekipe od sebe, bomo morali bolj verjeti v to.

   

  Komentarji