Novinarska konferenca Calcita Ljubljane

  Z osvojitvijo naslova državnih prvakinj v minuli sezoni so si Calcitovke pridobile tudi pravico nastopa v ligi prvakinj. V vodstvu kluba so po dolgem in temeljitem razmisleku sprejeli izziv, žal pa v Kamniku ni primerne dvorana za igranje na tako visoki ravni. To je bil tudi eden od razlogov za selitev v Ljubljano.

   

  Poudaril bi, da ni šlo združitev z UOK Vitalom Ljubljano, ker bi to pomenilo, da bi potem en klub ugasnil, kot je bilo to pred leti primer z ACH Volleyjem, temveč za prenos pravic v Ljubljano, se pravi, da smo pravice prve ženske ekipe prenesli v Ljubljano, kar so 19. septembra potrdili na skupščini UOK Vitala Ljubljana. Sicer pa, tako kot se podjetniki selijo v boljše okolje, smo tudi mi ocenili, da je raven tekmovanja v ligi prvakinj tako visoka, da že domačih tekem ne bi mogli igrati v svoji dvorani in bi jih tako ali tako morali igrati v Ljubljani. Že zato smo bili prisiljeni iskati boljše pogoje za žensko ekipo, s katero imamo dolgoročne cilje, saj želimo združiti ves potencial, ki ga premorejo ljubljanski klubi, da bi prišli do močnega kluba, je o vzrokih selitve kluba iz Kamnika v Ljubljano pojasnil Gregor Hribar, predsednik odbojkaric Calcita Ljubljane.

  Od lani v vrstah slovenskih državnih prvakinj ni več Lane Ščuke, ki je odšla v Modeno, Tamara Borko je končala s kariero, prav tako ni več Zale Kranjc in ameriške blokerke Mekane Barnes. Njihovo vrzel so nadomestile brazilska organizatorka igre Cecilia Aragao, srbska korektorica Olivera Kostić, dve mladi nadarjeni slovenski igralki, blokerka Tina Grudina iz Go Volleyja in Kaja Turk iz UOK Vitala, kot zadnja se je ekipi pridružila Monika Potokar. V tej zasedbi so že zabeležile dve zmagi v srednjeevropski ligi, zmago v domačem prvenstvu in uvrstitev v četrtfinale pokala Slovenije.

  Ekipo smo sestavljali kar nekaj časa, čeprav iščemo še eno sprejemalko. Toda za zdaj imamo dvanajst igralk in s tem smo zadovoljni. Priprave na sezono so bile nekoliko drugačne, ker smo imeli tudi reprezentantke, ki so igrale na evropskem prvenstvu, dokaj pozno se nam je pridružila tudi Olivera Kostić. Za nami so tudi že prve tekme; v tem tednu smo dve že odigrali, še dve bomo, potem pa se bomo spet lahko v miru posvetili treningom, tako da bomo dobro pripravljeni pričakali prvo tekmo v ligi prvakinj. Zmag v tem tekmovanju ne moremo obljubljati, lahko pa obljubljamo borbeno igro za vsako točko. Glavni cilj sezone je domače prvenstvo, kjer moramo osvojiti prvo mesto, da bomo tudi v prihodnji sezoni igrali v ligi prvakinj. Toda, če bo šlo za zgodbo na daljši rok, lahko tudi ženska odbojka v Ljubljani in Sloveniji lahko računa na kaj več, kot da samo nastopa in se bori v ligi prvakinj, je o ciljih ljubljanskih odbojkaric v novi sezoni spregovoril trener ekipe Gašper Ribič

  Po slovesu Tamare Borko je v letošnji sezoni kapetanski trak prevzela Petra Vrhovnik, ki je z Ano Katarino Hribar osvojila tudi prvi državni naslov Calcitovk.

  Lepo je bilo biti v ekipi, ki je počasi napredovala. Vse odbojkarice v Sloveniji si želijo igrati v ligi prvakinj in lepo je biti del te zgodbe. Zavedamo pa se, da bo to za nas tehnično-taktično velik preskok, največji do zdaj in videli bomo, kako se bomo v tem znašle. Ostajamo na realnih tleh v smislu, da ne moremo obljubljati zmag. Vemo, da bo na tekmah potrebno ogromno discipline, da bomo morale tvegati, toda po drugi strani bomo morale držati raven malih napak. To je zelo težko držati, ampak drugače ne bo šlo. Če bomo želele biti vsaj enakovredne svojim nasprotnicam, bomo morale igrati še stopničko višje kot do zdaj, vendar v vsej tej evforiji ne smemo pozabiti, da je državno prvenstvo vendarle naš osnovni cilj, je dejala Vrhovnikova, ki je poudarila, da se igralke v ekipi odlično razumejo.

  V ekipi resnično vlada prava harmonija. Zahvala za to gre tudi obema trenerjema, Gašperju Ribiču in Aljoši Jemcu, ki sta zbrala 12 igralk, ki se tudi karakterno med sabo razumemo in komaj že čakamo na prvo tekmo v ligi prvakinj.

  Odbojkarice Calcita Ljubljane bodo svojo prvo tekmo v ligi prvakinj igrale 29. oktobra, ko bodo v Tivoliju gostile Atom Trefl Sopot, v kateri je pomočnik trenerja Vasja Samec Lipicer. V skupini B sta še VakifBank iz Istanbula in italijanska ekipa Igor Gorgonzola Novara.

  Calcit Ljubljana v sezoni 2015/16:
  – organizatorki igre: Mojca Božič, Cecilia Aragao;
  – sprejemalke: Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Kaja Turk;
  – blokerke: Tina Grudina, Elena Kučej, Maja Forštnarič;
  – korektorki: Urška Igličar, Olivera Kostić;
  – prosti igralki: Meta Jerala, Ana Katarina Hribar
  – trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

  Spored tekem v skupini B lige prvakinj

  1. krog, 28. oktober:  VakifBank Istanbul – Igor Gorgonzola Novara (19.00), 29. oktober: Calcit Volleyball – Atom Trefl Sopot (20.00).

  2. krog, 10. november: Atom Trefl Sopot – VakifBank Istanbul (18.00), 11. november: Igor Gorgonzola Novara – Calcit Volleyball (20.30).

  3. krog, 24. november: Atom Trefl Sopot – Igor Gorgonzola Novara (18.00); 26. november: Calcit Volleyball – VakifBank Istanbul (20.00).

  4. krog, 9. december: VakifBank Istanbul – Calcit Volleyball (19.00), Igor Gorgonzola Novara – Atom Trefl Sopot (20.30).

  5. krog, 19. januar: Calcit Volleyball – Igor Gorgonzola Novara (20.00), 20. januar: VakifBank Istanbul – Atom Trefl Sopot (19.00).

  6. krog, 27. januar: Atom Trefl Sopot – Calcit Volleyball (18.00), Igor Gorgonzola Novara – VakifBank Istanbul (20.30). 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji