Zmaga po 60 minutah igre

  Calcit Ljubljana – SVS Post 3:0 (19, 9, 6)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli, gledalcev 50, sodnika: Brlas in Stipaničev.

  Calcit Ljubljana: Grudina 12, Božič 1, Vrhovnik 9, Igličar 10, Forštnarič 1, Kučej 10, Kostić 1, Aragao 4, Hribar 1, Jerala – libero, Turk 2, Potokar 8.

  SVS Post: Huber – libero, Schmerlaib 1, Ružičkova, Stankova 7, Bajde 1, Katz 2, Frhbauer, Jahn 4, Freynschlag, Jenner-Braunschmeid 2.

  Slovenske državne prvakinje so svojo tretjo zaporedno tekmo v treh dneh, v torek so na prvi tekmi turnirja srednjeevropske lige s 3:0 (21, 16, 22) premagale Fatum Nyiregyhazo, v sredo pa v osmini finala pokala Slovenije na Ptuju s 3:0 (14, 19, 8) še domačo ekipo GM Mobil Ptuj, so začele v postavi Cecilia Aragao, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Tina Grudina, Elena Kučej, Urška Igličar in prosta igralka Meta Jerala.

  Avstrijske državne prvakinje, ki v Ljubljani igrajo brez treh tujk, so na včerajšnji drugi tekmi turnirja morale priznati premoč ekipi Fatum Nyiregyhaza z 0:3 (-23, -18, -19). Tudi danes so v prvem nizu dolgo držale korak z domačo ekipo, ki je na drugi tehnični odmor resda odšla s prednostjo petih točk, vendar so se jim Dunajčanke približale na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 18:20. Z asom Kučejeve so jim Ljubljančanke pobegnili za štiri točke (23:19), zmago v uvodnem nizu pa je potrdila Potokarjeva.

  Drugi niz so domače odbojkarice začele bolj zavzeto, z manj napakami. Na servis Kučejeve so dosegle kar sedem točk zapored, zadnjo je z asom dosegla ljubljanska blokerka, za vodstvo z 10:2. Z blokom Olivere Kostić so domače odbojkarice ob drugem tehničnem odmoru gostjam pobegnile že za deset točk, s tem pa je bil drugi niz, ki ga je s še enim asom končala Kučejeva, odločen.

  Tudi tretji niz se je začel podobno kot drugi. Gostje so spet imele težave s sprejemom na servis Kučejeve, ki se ji je pridružila še Igličarjeva. Z blokom in uspešno izvedenim prvim tempom Tine Grudine so Ljubljančanke povedle z 10:1, sledila je še napaka gostij in domače odbojkarice so že lahko vpisale nove tri točke v srednjeevropski ligi. Trener Ribič je v igro poslal še Ano Katarino Hribar, Kajo Turk in Majo Forštnarič, vse tri pa so tudi dosegle vsaj po eno točko.

  Odbojkarice Calcita Ljubljane bodo svoj naslednji turnir v srednjeevropski ligi igrale v Poreču od 27. do 29. decembra. Na prvi tekmi bodo igrale z domačinkami, dan pozneje pa jih čaka slovenski derbi z Novo KBM Branikom.

  Izjava po tekmi

  Monika Potokar, igralka Calcita Ljubljane: “To je bila za nas že tretja tekma v treh dneh, zato se je bilo že težko motivirati, zato sem toliko bolj zadovoljna, da smo šle v tekmo odločno, brez večjih napak in jo odigrale, kot je treba. To je lastnost velikih ekip. Zdaj moramo dobiti še sobotno prvenstveno tekmo v Kopru.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji