Kamničani na pragu četrtfinala

  SIP Šempeter: Marovt, R. Zupanc 7, Ž. Zupanc 11, Robida 5, Oder 3, Kos, Pokeršnik 23, Majer, Markovič, Javornik 5, Vrhunc 3, Hrastovec – libero. Trener: Sebastjan Cilenšek.

  Calcit Volleyball: Hribar – libero, Novljan 7, T. Štern 25, Vidmar 8, Štembergar Zupan 3, Brulec 3, Lakner 4, Kotnik 14, Ž. Štern, Videčnik 1, Konjedic 1. Trener: Marko Brumen.

   

  Kamničani, ki so v prvem krogu državnega prvenstva brez večjih težav premagali Šempetrane, so imeli deset dni pozneje po pričakovanjih na prvi tekmi osmine finala veliko težje delo. V prvem nizu so domači odbojkarji na krilih Danijela Pokeršnika, nekdanjega igralca Calcita, ki je dosegel tudi zadnji dve točki, prišli do vodstva z 1:0. Trener Marko Brumen je tekmo začel z Janom Brulcem, Andrejem Štembergar Zupanom, Domnom Kotnikom, Žanom Novljanom, Maticem Videčnikom, Tončkom Šternom in prostim igralcem Klemnom Hribarjem.

  Tudi v drugem nizu je bila domača ekipa boljši nasprotnik, toda le do vodstva z 22:16. Z blokom Novljana so Kamničani prišli do servisa, s tem pa tudi do preobrata, saj so do konca niza domači ekipi prepustili le še točko. Izkazala sta se predvsem Novljan in Kotnik, ki je z asom poskrbel za izenačenje na 23. točki, zadnji dve pa so Kamničani dobili po zaslugi lastnih napak domače ekipe.

  Po izgubljenem drugem nizu so se domači odbojkarji predali, Kamničani so si v tretjem nizu do drugega tehničnega odmora priigrali pet točk prednosti in to prednost do konca povečali za točko, popolnoma identičen pa je bil tudi razplet četrtega niza.

  Povratna tekma bo na sporedu v sredo, 28. oktobra, v Kamniku, v ponedeljek, 19. oktobra pa bo svojo prvo tekmo v osmini finala pokala Slovenije igrala tudi kamniška druga ekipa. Varovanci Gregorja Hribarja bodo v dvorani Tivoli igrali proti ACH Volleyju.

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji