Do odločitve bo prišlo v Ankaranu

  Na predzadnjem turnirju v 1. ligi za starejše deklice, so se odbojkarice Calcit Volleyja borile po svojih najboljših močeh, vendar so obe svoji tekmi izgubili. Z 2:0 (5, 19) je bil najprej boljši od njih ATK Grosuplje, nato pa z 2:1 (19, -23, 7) še VOLLEYBALLjubljana. Z zmago in porazom pa so turnir končali kamniški starejši dečki, ki so z 2:0 (15, 22) premagali Krko, z 0:2 (-13, -19) pa so izgubili proti kranjskemu Vet4Pet Triglavu.

  Težav za kamniško ekipo starejših deklic kar ni in ni konec. Spet so poškodbe in bolezni terjali svoj davek, tako da je po dveh porazih na šestem turnirju njihova uvrstitev na zaključni turnir še vprašljiva. Trenutno so na tretjem mestu s šestimi zmagami in šestimi porazi, toda na zadnjem turnirju v Ankaranu, ki bo 2. aprila, bodo morale igrati še proti domačinkam turnirja, ki do zdaj še niso izgubile in Vitalom Ljubljano I, ki je izgubila dve tekmi.

  »Čeprav so se dekleta zelo potrudile, je bilo težko nadomestiti ključne igralke. Letošnja liga je zelo izenačena, tako da se pozna odsotnost vsake igralke. Zdaj nas čaka še odločilni turnir v Ankaranu, upam, da bomo končno lahko igrale v kolikor toliko polni zasedbi. Napredovanje zdaj žal ne bo več odvisno samo od nas samih, toda že od danes naprej bomo trenirale z dvignjenimi glavami in se pripravljale na zadnji turnir v prvi ligi,« je dejala Katarina Vraber, trenerka starejših deklic Calcit Volleyja.

  Za starejše deklice Calcit Volleyja so igrale: Zoja Potočnik, Zoja Somrak, Allegra Vučurević, Tajda Adrovič Flisar, Hana Gašperlin, Brina Vita Mauhar, Brina Škorjanc, Ella Čataković, Zara Premk, Zarja Vister, Lara Jamšek Puš in Monika Sitar.

  Zaključni turnir je še dosegljiv

  Tudi starejši dečki Calcit Volleyja si še niso zagotovili nastopa na zaključnem turnirju najboljše osmerice. Nekoliko bližje želenemu cilju bi bili, če bi na predzadnjem turnirju premagali oba svoja nasprotnika, toda že v prvi tekmi so morali priznati premoč Kranjčanom. Zato pa so v drugi varovanci Jureta Sitarja zaigrali bolje, premagali Krko in na ta način še ostali v igri za šesto mesto po rednem delu tekmovanja, ki še prinaša neposredno uvrstitev na zaključni turnir. Vendar bo njihova naloga vse prej kot lahka, kajti na zadnjem turnirju, ki bo 2. aprila, v dvorani OŠ Stranje, bodo morali premagati Fužinar SijMetal in Merkur Maribor, trenutno prvo in tretjeuvrščeno ekipo lige. V primeru, da se jim ne bodo neposredno uvrstili v končnico, bodo svojo priložnost imeli še na turnirju za končnico, na katerem bodo igrali sedmo in osmouvrščeni ekipi iz 1. lige ter prvo in drugouvrščeni ekipi iz druge lige.