Zaustaviti Crnjanskega in Radovića

  Minulo soboto so odbojkarji Calcit Volleyballa v uvodni tekmi modre skupine še tretjič v letošnji sezoni premagali Maribor, še tretjič pa so se morali za zmago krepko potruditi. Podobno kot pred dobrima dvema tednoma v rednem delu prvenstva, so tudi tokrat do zmage prišli v tie-breaku, le s to razliko, da so v Mariboru že vodili z 2:0 v nizu, doma pa so zaostanek 1:2 v nizih spremenili v zmago.

  Mariborčani imajo izkušeno in kakovostno ekipo, ki je za nas zelo neugodna. Na vseh treh letošnjih medsebojnih tekmah smo se morali zelo potruditi, da smo prišli do zmage. Tokrat so imeli v napadu razpoloženega Tomaža Horvata, ves čas so držali dober sprejem, ampak na koncu smo le dokazali, da smo boljši od njih. To, da smo se po dveh izgubljenih nizih vrnili v igro, dokazuje, da smo ekipa, ki se ne preda do zadnje točke, je o zmagi proti Mariborčanom povedal Jure Okroglič, ki je štiri od svojih 13 točk dosegel v tie-breaku.

  Na domačem igrišču so Kamničane v prvem delu sezone namučili tudi Hočani, tudi ta tekma se je končala s kamniško zmago v petem nizu. Čeprav Hočani na zadnjih tekmah ne igrajo v najboljši formi, v prejšnjem krogu so brez pravega odpora morali priznati premoč Triglava, bodo doma zagotovo prikazali boljšo igro.

  Dejstvo je, da so v zadnjem obdobju Hočani nanizali tri zaporedne poraze, vendar to še nič ne pomeni. Zaustaviti bomo morali predvsem Crnjanskega in Radovića, ki sta nam na obeh tekmah do zdaj povzročala veliko težav, predvsem pa bomo morali igrati svojo igro, držati sprejem in biti uspešni v napadu, mladi kamniški sprejemalec razmišlja pred obračunom s Hočami.

  Z izgubljeno točko so varovanci Gašperja Ribiča drugo mesto na prvenstveni lestvici začasno prepustili Kranjčanom, obe ekipi imata po šest točk, vodilni ACH Volley ima dve manj, medtem ko Mariborčani in Hočani zaostajajo za štiri točke, Kanalci pa so še brez njih.

  V modri skupini so ekipe izenačene in kakovostne, prav na nobeni tekmi ne moreš vnaprej računati na zmago. Če bomo želeli izpolniti svoj cilj, se pravi ohraniti drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva, bomo morali prav vsako tekmo igrati na polno. Vendar za zdaj razmišljamo le o Hočah, najprej bo treba dobiti to tekmo, je odločen Jure Okroglič.

  Preostali dve tekmi drugega kroga modre skupine sta na sporedu danes. Mariborčani bodo doma še drugič v letošnji sezoni presenetiti ACH Volley, v Kanalu pa bo domači Salonit gostil Triglav in iskal priložnost za prve točke v modri skupini.

  Pari drugega kroga modre skupine 1. DOL za moške

  Sreda, 22. februar: Maribor – ACH Volley (19:00), Salonit Anhovo – Triglav Kranj (19:00), četrtek, 23. februar: Hoče – Calcit Volleyball (20:00).


  Komentarji