Naj se tradicija ohrani

  Aktualne državne prvakinje so po slabi igri v drugi finalni tekmi končnice, ko v Mariboru niso osvojile niti niza, tretji dvoboj finalne serije začele odlično. Vodile so z 18:12, nato pa popustile in dovolile Mariborčankam, da so se razigrale in prišle do zanesljive zmage v uvodnem nizu. Toda tokrat se ni ponovila zgodba iz druge tekme, kajti nadaljevanje tekme je bilo za calcitovke veliko bolj uspešno. V napadu sta se razigrali Olivera Kostić in Slavina Koleva, ki je blestela tudi v bloku, tako da zmaga, z izjemo končnice četrtega niza ni bila več vprašljiva.

  Razmišljali smo le o tem, kako dobiti tri nize. Ob koncu prvega niza sem dekleta vprašal, kako smo lahko praktično dobljen niz izgubili, ampak se zgodi, v ženski odbojki so takšna nihanja še bolj pogosta. Pomembno je, da smo v nadaljevanju tekme dvignili raven svoje igre, predvsem to velja za drugi in tretji niz, pa tudi v zadnjem smo zdržali še zadnji pritisk Mariborčank. Vendar je to šele druga dobljena bitka, vemo, da potrebujemo še eno za osvojitev tistega, kar je naš cilj, je bil po ponedeljkovi zmagi z igro svoje ekipe zadovoljen Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa, ki ji gre pred četrto tekmo v Mariboru na roke tudi tradicija. Do zdaj so oba svoja naslova državnih prvakinj proslavile v Mariboru.

  Upam, da se bo tradicija ohranila in verjamem, da bomo v Mariboru prikazali veliko boljšo igro kot prejšnji petek. Verjamem, da bomo dvignili pokal že v Mariboru, Ribič zaupa svojim varovankam, ki so imele pred prvim gostovanjem v finalu končnice le dva dni odmora, tokrat ga imajo dan več.

  Ritem finalnih tekem je naporen, tekme si sledijo in kot sem dejal že pred finalom, bo treba najti pravo mero treninga in počitka. Pred tretjo tekmo nam je to, kot kaže uspelo in upam, da bomo do četrtka znali potegniti prave poteze, ker igralke obeh ekip so utrujene, dajejo vse od sebe na igrišču, za njimi je dolga sezona, zato bo potrebna tista prava energija, ki smo jo pokazali v ponedeljek. Igrati bomo morali točko po točko, niz za niz, zmagati moramo tri nize, nikoli se ne smemo predati na igrišču in to mora biti recept. Mariborčanke nikoli ne popuščajo, tudi, ko so v zaostanku, se borijo … Razmišljati moramo predvsem o sebi, da bomo mi igrali svojo odbojko, je recept za ubranitev naslova državnih prvakinj pojasnil Ribič.

  Če je bilo veselje v taboru Calcita po tretji tekmi razumljivo, v mariborskem taboru ni bilo veliko razlogov za dobro voljo.

  V drugi finalni tekmi smo bili v svoji dvorani osredotočeni na igro, vedeli smo, kaj želimo, kako do tega priti in to smo tudi naredili. Žal smo v ponedeljek šli v tekmo preveč mehko, razlogov, zakaj je do tega prišlo, ne vem, bi pa lahko iz zmage in igre, ki smo jo prikazali prejšnji petek, lahko iztržili več. Z izjemo uvodnega niza, ko smo po drugem tehničnem odmoru igrali na ravni, ki sem jo pričakoval, deloma nam je to uspelo tudi v četrtem nizu, drugače pa smo igrali slabo. To ne zmanjšuje uspeha domačink, ki so prikazale dobro odbojko. Tudi jaz kot trener sem zagotovo naredil nekaj napak, zavedam se, katere so to bile in do četrtka jih bomo skušali odpraviti. Zame kot trenerja, je bil to velik udarec, saj nisem pričakoval, da bo ekipa tako vstopila v tekmo, je po drugem porazu v Ljubljani dejal Bruno Najdič, trener mariborskih odbojkaric. Kako uspešen je bil s svojimi varovankami v odpravi teh napak, bo pokazala četrtkova tekma.

  V vsakem primeru ima ekipa Calcita kakovost, ima dobre posameznice, in če želimo z njimi enakovredno igrati, če želimo zmagati, moramo vso tekmo igrati na visoki ravni. Koliko nam je v teh dveh dneh to uspelo popraviti, bomo videli. Predvsem glave si bomo morali nastaviti na to, da zmoremo igrati dobro, je pa zdaj Calcit v veliki prednosti, meni Najdič, ki je ekipo Nove KBM Branika spet prevzel pred slabima dvema mesecema, ko je Mariborčanke zaradi zdravstvenih težav moral zapustiti Sebastijan Škorc.

  Spored finalnih tekem končnice 1. DOL za ženske

  Prva tekma, sreda, 27. april: Calcit Volleyball – Nova KBM Branik 3:2 (-20, -24, 21, 12, 12).

  Druga tekma, petek, 29. april: Nova KBM Branik – Calcit Volleyball 3:0 (20, 19, 20).

  Tretja tekma, ponedeljek, 2. maj: Calcit Volleyball – Nova KBM Branik 3:1 (-21, 15, 15, 22).

  Četrta tekma, četrtek, 5. maj: Nova KBM Branik – Calcit Volleyball (dvorana Lukna, 18:00).

  Morebitna peta tekma, ponedeljek, 9. maj: Calcit Volleyball – Nova KBM Branik (ŠD Tivoli, 18:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji