Calcitovke do nove zmage

  Calcit Volleyball – Braslovče 3:1 (15, 15, -21, 15)

  Ljubljana – Dvorana Krim na Galjevici, gledalcev 50, sodnika: Gril (Limbuš, Skudnik (Mežica).

  Calcit Volleyball: Grudina, Božič, Vrhovnik 11, Igličar, Forštnarič, Kučej 8, Kostić 2, Hribar, Jerala – libero, Turk 8, Potokar 14, Koleva, Van de Vyver 4. Trener: Gašper Ribič.

  Braslovče:  Anzelc, Podbregar – libero, Muhovic, Rituper 2, Žnidar 14, Markovič 12, Mihevc 6, Mihalinec 9, Vodlan, Hribernik 2, Praunseiss, Raković 2.

  Slovenske državne prvakinje nadaljujejo svoj zmagoviti niz v modri skupini in še naprej v njej ostajajo edina neporažena ekipa. Do zmage proti gostjam iz Braslovč so sicer prišle brez večjih težav, le v tretjem nizu so, kot že nekajkrat v letošnji sezoni, popustile in gostjam dovolile, da so prišle do častnega niza.

  Da bo tekma na Galjevici, druga v današnjem dnevu, na prvi so odbojkrice Vitala s 3:1 premagale Luko Koper, potekala v znamenju domače ekipe, je napovedal že uvodni niz. Braslovčanke so šle v tekmo brez mladinske reprezentantke Špele Bedjanič na mestu proste igralke, priložnost pa je dobila kadetska reprezentantka Nuša Podbregar, v domači ekipi trener Gašpre Ribič ni mogel računati na obolelo Tino Grudino. Calcitovke so si v prvem nizu že na začetku priigrale visoko prednost, ki so jo potem brez težav držale do konca.

  V drugem nizu je bil izid izenačen do 12. točke, z boljšim začetnim udarcem in hitrejšo igro v polju pa so domače odbojkarice prišle do vodstva z 2:0 v nizih. Z dobro igro so se v tretjem nizu izkazale tudi Braslovčanke, ki so popravile svoje sprejem, bile učinkovite tudi v napadu, medtem ko je domača ekipa naredila preveč napak na servisu. Toda po izgubljenem nizu so varovanke Gašperja Ribiča le dokazale, da so boljša ekipa, do odločilne prednosti pa so prišle po drugem tehničnem odmoru.

  Izjavi po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcita Volleyballa: Čeprav smo tretji niz izgubili, sem zadovoljen z igro, ki smo jo nocoj prikazali. V tretjem nizu smo naredili preveč napak na servisu, ko pa smo ga v četrtem spet popravili, zmaga ni bila več vprašljiva. Tokrat je od sprejemalk počivala Slavina Koleva, s Tino Grudino pa nismo želeli ničesar tvegati, saj v tem tednu nekaj dni zaradi bolezni ni trenirala.

  Zoran Jerončič, trener Braslovč: Le, če bi mi igrali 110 odstotno, domačinke pa 80-odstotno, bi se lahko nadejali uspeha. V tekmo smo šli s preveč spoštovanja do nasprotnic, morda tudi zato, ker je prvič igrala Nuša Podbregar, ko smo se otresli treme, je bila tudi naša igra veliko boljša. Še zlasti sem zadovoljen s tretjim nizom, in če bomo tudi v nadaljevanju sezone igrali tako, kot smo v njem, se nimamo česa bati.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Tine Forštnarič

  Komentarji