Mladinci iz Bolgarije brez zmage

  Mladi slovenski odbojkarji so bili najbliže zmagi v uvodni tekmi proti Nemčiji, ki so jo izgubili z 1:3 (25, -18, -19, -21), Okroglič pa je bil s 15 točkami, ob Maticu Vrtovcu, ki je dosegel eno točko več, najbolj učinkovit igralec slovenske ekipe. Še pod vtisom zapravljene priložnosti so bili  v drugi tekmi proti domačinom evropskega prvenstva brez pravih možnosti za uspeh. Bolgari so slavili s 3:0 (19, 15, 18), Okroglič pa je dosegel sedem točk. Podobno je potekal tudi dvoboj z Ukrajinci, ki so zmagali s 3:0 (18, 11, 19), novi član Calcita pa je na tej tekmi prispeval 13 točk.

  Po dnevu odmora so varovanci Sama Miklavca, ki mu je pri delu pomagal Aleš Hribar, sicer tudi pomočnik Gašperja Ribiča v prvi ekipi Calcita, za statistiko pa je skrbel še en calcitovec, in sicer Karlo Reisner, morali priznati premoč še Poljakom, vendar so izgubili šele po hudem boju z 1:3 (-16, 23, -19, -19), Okroglič je dosegel 12 točk. Za slovo od Plovdiva so jih premagali še Francozi s 3:0 (23, 22, 22), na tej tekmo pa je Okroglič dosegel devet točk.

  V boju za kolajne se bodo v polfinalu pomerile reprezentance Poljske in Rusije ter Italije in Ukrajine. Od petega do osmega mesta bodo igrali Bolgarija in Turčija ter Srbija in Nemčija, ob Sloveniji pa so s tekmovanjem končali še Francija, Češka in Belorusija.

  Naš cilj je bila uvrstitev v drugi del tekmovanja, a nam to, žal, ni uspelo. Na evropskem prvenstvu ni slabe ekipe in v Bolgarijo so vse reprezentance prišle po najvišja mesta. Upal sem, da nam bo v času, ki smo ga imeli na voljo za priprave, uspelo doseči formo, v kakršni smo bili na aprilskih kvalifikacijah, a se je pokazalo, da je bil premor predolg. Že v preteklosti se je pokazalo, da najbolje igramo sredi tekmovalne sezone oziroma tik po njej. Zavedali smo se tudi, da bomo morali, če bomo želeli zmagovati, zelo dobro servirati in sprejemati ter igrati hitro in borbeno. Le tako bi se namreč lahko kosali z drugimi reprezentancami, ki imajo občutno prednost v telesnih danostih, predvsem višini. Vendar pa naši ključni igralci niso bili v želeni formi. Imeli smo veliko težav pri sprejemu in posledično v napadu. In če ocenim celotno prvenstvo, s prikazanim ne morem biti zadovoljen. Fantje so se trudili, nimam jim česa očitati, a pričakoval sem več, je po zadnji tekmi v Plovdivu za spletno stran Odbojkarske zveze Slovenije dejal selektor Samo Miklavc.

  Za slovensko reprezentanco so na evropskem prvenstvu igrali: Urban Toman, Uroš Planinšič, Bine Oder, Žiga Čopi, Jan Mulec, Tilen Križanič, Primož Mejal, Jure Okroglič, Aljaž Herman, Matic Vrtovec, Jan Maček, Aleksander Tepič. Selektor: Samo Miklavc, pomočnik selektorja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

  Napisal: Miha Štamcar

  foto: www.cev.lu

  Komentarji