Na derbiju ostati neporažene

  Iztekajoče se leto je odbojkaricam Calcit Volleyballa – svojo zadnjo tekmo v tem letu bodo igrale prihodnjo sredo na povratni tekmi pokala Challenge – prineslo veliko uspehov. Po osvojenem pokalnem naslovu, tik pred novim letom 2013, so prvič v zgodovini kluba osvojile srednjeevropsko ligo ter se v pokalu Challenge prebile do četrtfinala. Do popolnega uspeha jim je manjkal le še naslov državnih prvakinj, a so spet morale priznati premoč Novi KBM Braniku. Mariborčanke so jih na začetku letošnje sezone, v prvem krogu srednjeevropske lige, še enkrat premagale, zato bo motivacija v kamniški ekipi še toliko večja.

  Med tednom sta obe ekipi igrali v evropskih pokalih. Odbojkarice Nove KBM Branika so se v drugem krogu pokala CEV dobro upirale italijanskemu A-l ligašu Coneglianu, Kamničanke pa v prvem krogu pokala Challenge norveški ekipi Stod Steinkjer.

  Odločalo je to, da smo preveč nihale v igri. Naredile smo nekaj zelo lepih točk, potem pa začnemo delati napake, kar je tako izkušena ekipa, kot je norveška, znala kaznovati. Poznalo se tudi, da so starejše od nas, poleg tega so vse tujke, tako da so skorajda morale zmagati. Vendar je povratna tekma v Kamniku, prepričana sem, da za njimi ne zaostajamo prav veliko, zato verjamem, da bomo tudi prihodnje leto še igrale v Evropi. Vemo, da to zmoremo, da znamo in naredile bomo vse, da to dokažemo tudi na igrišču,“ je Lana Ščuka, navkljub porazu na Norveškem, trdno odločena, da Calcit Volleyball še ne bo tako hitro končal s tekmovanjem v pokalu Challenge. Občutek je, da je bila Crvena zvezda, ki je Kamničanke izločila v pokalu CEV, vendarle močnejša od Steinkjerja, ki ima v svojih vrstah kar osem tujk.

  Tudi meni se zdi, da je bila Crvena zvezda boljša. Vendar je te stvari težko primerjati. Za Norvežanke igrajo starejše, že tudi nekoliko bolj izkušene igralke, pri Crveni zvezdi so, tako kot pri nas, v ospredju mlajše igralke. Na povratni tekmi s Stenikjerom bo odvisno predvsem od nas samih, kako bomo vstopile v tekmo in ali nam bo uspelo prikazati svojo najboljšo odbojko.“

  Za slovo od letošnjega leta torej Kamničanke jutri čaka še obračun z Mariborčankami. Na prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni so s 3:0 slavila aktualne državne prvakinje, ki so, sodeč po prikazani igri v Italiji, v dobri formi. Tekma sicer ne bo odločala o prvem mestu po prvem delu tekmovanja v srednjeevropski ligi, saj bi imel Branik, tudi v primeru poraza z 0:3, boljšo razliko v nizih, toda pet tednov pred zaključnim turnirjem pokala Slovenije, prvim vrhuncem letošnje sezone, bi bila zmaga za obe ekipi več kot dobrodošla.

  Predvsem želimo dokazati, da smo lahko enakovredne Mariborčankam. Meni bi zmaga res veliko pomenila, videli pa bomo, kako se bo izteklo. V veliki meri bo to odvisno od nas samih, ali bomo zdržale tekmo brez velikih nihanj. Mariborčanke si zaslužijo pohvale, da so v prvem krogu pokala CEV preskočile Švicarke. Ne vem sicer, za, kako kakovostno ekipo je šlo, toda Švica ima v ženski odbojki nekaj zelo močnih ekip. Znano mi je tudi, da so v Italiji igrale dobro, sicer pa ima Branik dosti dolgo klop, tako da lahko veliko kombinirajo. Vsekakor bomo dale vse od sebe, da na tej tekmi ostanemo neporažene,“ je odločna igralka, ki je bila na letošnjem mladinskem EP med najbolj zaslužnimi, da se je Slovenija domov vrnila s srebrno kolajno. Navkljub le osemnajstim letom pa vse bolj postaja nosilka igre Calcit Volleyballa.

  Na začetku sezone sem se še obremenjevala s tem, kaj bo, če mi ne bo uspelo zaključiti napada, saj sem ena tistih igralk, ki v napadu dobi večje število žog. Zato sem nekaj časa igrala v krču in naredila preveč lastnih napak. Nekaj podobnega velja tudi za soigralke, kajti zdaj v ekipi ni več Tjaše Turnšek, ki nas je reševala v najtežjih trenutkih in moramo se sprijazniti s tem, da naredimo kakšno napako več, vendar to ne bi smelo vplivati na našo igro. Prepričana pa sem, da bomo v nadaljevanju sezone delale vse manj napak in da bo naša igra vse boljša. Upam, da se bomo to dokazale že na jutrišnji tekmi z Branikom ter nato v sredo še proti Norvežankam, vrhunec prvega dela sezone pa bo tako ali tako zaključni turnir pokala Slovenije.“

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15
  Organizatorki igre; Mojca Božič, Zala Kranjc.
  Sprejemalke: Lana Ščuka, Petra Vrhovnik, Ana Katarina Hribar.
  Blokerei: Tamara Borko, Maja Forštnarič, Mekana Barnes.
  Korektorka: Urška Igličar, Klara Kregar.
  Prosta igralka: Meta Jerala.
  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aljoša Jemec.

   

  Nova KBM Branik v sezoni 2014/15
  Organizatorki igre: Sara Najdič, Angelina Ajnihar.
  Sprejemalke: Nika Blagne, Ana Starčević, Anita Sobočan, Monika Potokar.
  Blokerke: Marina Kaučič, Saša Planinšec, Ela Pintar.
  Korektorki: Iza Mlakar, Darja Eržen, Mihela Planinšec.
  Prosti igralki: Karmina Sužnik, Nasja Gričnik.
  Trener: Bruno Najdič, pomočnik trenerja: Matjaž Hafner.

   

  Para šestega kroga srednjeevropske lige

  Jutri: Calcit Volleyball – Nova KBM Branik (ŠD Kamnik, 20:00), SVS Post – Sparkasse Celovec (19:30).

  Vrstni red: 1. Nova KBM Branik 15 (15:1), 2. Calcit Volleyball 12 (12:5), 3. ATSC Sparkasse Celovec 3 (5:13), 4. SVS Post Dunaj 0 (2:15).

   

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji