Na Ravnah pozabiti na pokal

  Vzdušje, na kamniškem četrtkovem treningu, po sredini povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije, ni bilo najboljše. Razumljivo. Po glavah igralcev se je še vedno vrtel film s tekme, na kateri so bili bližje napredovanju na zaključni turnir odbojkarji Calcit Volleyballa, ki so imeli dve zaključni žogi za zmago s 3:1 v nizih. Z njo bi se 16. januarja pomerili s Salonitom, tako pa … Zanimivo je, da so bili tudi vsi statistični kazalniki, z izjemo napada, na strani kamniške ekipe, ki je dobro igrala tudi v polju, a še vedno nekoliko slabše od Ljubljančanov, ki so rešili veliko število „težkih“ žog.

  Večji del tekme smo prikazali zelo dobro igro. Od samega začetka smo pritiskali s servisi, tako da Ljubljančani niso mogli razviti svoje igre, tudi po zaslugi našega bloka. V tretjem nizu je prišlo do pričakovanega padca, saj je težko vso tekmo igrati na tako visoki ravni, v četrtem pa smo bili spet bolj ali manj mi tisti, ki smo vodili, toda žoga, dve se nista odbili tako, kot bi si želeli. Peti niz pa je tako ali tako loterija, žal pa mi nismo bili srečni dobitniki. Žal, ampak zdaj se ne da več nič spremeniti. To, da so bili oni boljši v napadu, ni presenečenje. Imajo Robertsa, ki je vrhunski igralec. Res je, da njihova korektorja nista bila najbolj razpoložena, a je potem namesto njiju igral Flajs. Večino žog, ki so jih oni pobrali v obrambi, je bilo, vsaj kot sem jaz videl, tistih srečnih žog, ki so se odbile v njihovo korist, mi te sreče nismo imeli. Ampak zdaj je, kar je, tekma se ne bo več ponovila,“ je o izgubljeni priložnosti v dvorani Tivoli povedal Jan Brulec, vendar časa za objokovanje ni, kajti že jutri jih s soigralci čaka nova preizkušnja.

  Po izgubljeni točki v Kranju in porazu v Murski Soboti, so Kamničani na drugem mestu le še tri točke pred Sobočani in štiri pred Kanalci. Za poraz proti aktualnim državnim prvakom bi težko rekli, da je šlo za spodrsljaj.

  Tudi gostovanje pri Triglavu je za vsako ekipo težko, da o Panviti niti ne govorim. Še zlasti zdaj, ko zanjo igra še Jernej Potočnik. Z njim so, vsaj zame, veliko kakovostnejši kot so bili, saj je stabilen na sprejemu, dober v napadu … Dejstvo sicer je, da smo zadnjih nekaj tekem odigrali slabše. Zdi se mi, da smo nekoliko padli v formi, predvsem je preveč nihanj v igri. Igramo od zelo dobrega, do zelo, zelo slabega. Ampak zdaj se bo treba osredotočiti na Fužinar, da osvojimo vse tri točke in da bomo lahko šli v zadnji krog bolj sproščeni. Škoda bi bilo, da bi ob koncu rednega dela državnega prvenstva izgubili drugo mesto, kajti na koncu se bo poznala vsaka točka, zato se splača potruditi.“

  Kamničane na Ravnah, ki jih zdaj že nekaj krogov vodi Bojan Mlakar, čaka vse prej kot lahka naloga. Med tednom so bili ravenski odbojkarji v pokalu blizu senzacije v Kanalu, v domačem prvenstvu je še v igri za uvrstitev v Modro skupino.

  Vsako gostovanje je težko, kajti proti nobeni slovenski ekipi, ne moreš biti prepričan v zmago. Na Ravnah je oteževalna okoliščina še tamkajšnja dvorana, ki je majhna, toda predvsem se bomo morali osredotočiti na svojo igro. Pomembno bo, da pozabimo na sredin poraz. Verjamem, da se nam bo izšlo, kajti v sredo smo igrali dobro odbojko in ni razloga, da dobre igre ne bi ponoviti tudi jutri,“ v nove tri točke, ki bi Calcit Volleyballu že približale drugemu mestu po rednem delu prvenstva, verjame Brulec.

  V boju za drugo mesto so še odbojkarji Panvite Pomgrada in Salonita. Prvi bodo gostovali v Mariboru, ki jih je v prvem delu prvenstva presenetil na njihovem igrišču, drugi bodo v Kanalu gostili Astec Triglav.

  Panvita s Potočnikom je popolnoma druga ekipa, kot je bila v prvem delu prvenstva. Če bodo Sobočani igrali, kot znajo, ne bi smeli imeti večjih težav, čeprav je res, da so Mariborčani v svoji dvorani neugodni. Ne nazadnje smo se v to prepričali tudi sami, minus Panvite pa je, da ima praktično le enega podajalca. Zato pa se Salonitu zelo pozna vrnitev Krivca in že zato bi dal prednost Kanalcem. Toda po drugi strani so imeli med tednom, tako kot mi, za sabo težko tekmo, medtem ko so se Kranjčani lahko v miru pripravljali nanje. Oboji potrebujejo točke, zato se obeta napeta tekma,“ meni organizator igre Calcit Volleyballa, ki si nadvse želi, da bi se Krki, kjer je začel svojo prvoligaško pot, uspelo uvrstiti v Modro skupino. Z zmago proti Go Volleyju bi si tako obstanek v ligi praktično že zagotovili. V boju za Modro skupino so tudi Šoštanjčani, ki pa bodo imeli proti ACH Volleyju težjo nalogo.

  Upam, da bo Krki le uspelo in da bomo v letošnji sezoni proti njej igrali najmanj še dvakrat. Tri ali štiri sezone se je Krka vedno borila za obstanek v ligi in čas je, da se tega bremena reši že pred koncem prvenstva. Ljubljančani so z vrnitvijo Klobučarja in prihodom Kozlowskega še pridobili širino, tako da imajo zdaj res dolgo klop, zato menim, da se jim naporna tekma z nami jutri ne bo poznala. Sicer pa so prejšnji teden zmagali v Kanalu, čeprav so še v četrtek igrali v Budvi v ligi prvakov,“ pa o preostalih dveh obračunih v 1. DOL moški pravi odlični organizator igre Calcit Volleyballa Jan Brulec.

   

  Fužinar Metal Ravne
  Podajalci: Mitja Jež, Nace Lednik, Savo Radjenović, Marko Češnjaj.
  Sprejemalci: Jure Jež, Saša Ciganović, David Čuk, Uroš Levar.
  Blokerji: Denis Valentan, Rok Abraham, Rok Sobočan, Andraž Podstenšek.
  Korektorja: Peter Šavc, Galin Nikolov.
  Prosta igralca: Samo Stavnik, Blaž Libnik
  Trener: Bojan Mlakar

   

  Calcit Volleyball v sezoni 2014/15

  Organizatorja igre: Jan Brulec, Tine Kvas.

  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Žiga Štern, Sergej Drobnič.

  Blokerji: Jernej Stavbar, Boris Brus, Žan Novljan.

  Korektorji: Tonček Štern, Primož Vidmar.

  Prosti igralec: Klemen Hribar.

  Trener: Marko Brumen, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Karlo Reisner.

   

  Pari 17. kroga 1. DOL moški

  Jutri: Fužinar Metal Ravne – Calcit Volleyball (dvorana OŠ Prežihov Voranc, 18:00), Krka – Go Volley (ŠD Marof, 20:00), Šoštanj Topolšica – ACH Volley (ŠD Šoštanj, 18:00), Salonit – Anhovo – Astec Triglav (ŠD Kanal, 19:00), Lunos Maribor – Panvita Pomgrad (ŠD Tabor, 18:00).


  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Primož Mahkovec

  Komentarji