Modro ligo začenjajo v Murski Soboti

  Po dveh zaporednih porazih v tie-breaku, ki sta kamniške odbojkarje oddaljila od boja za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva, so minulo soboto le prišli do desete zmage in četrtega mesta. S tem so ostali v igri za najmanj drugo mesto v modri skupini, ki ob prvem že prinaša uvrstitev v polfinale končnice, medtem ko bodo ekipe od tretjega do šestega mesta morale igrati še četrtfinalne tekme. 

  Tako v Hočah kot v Murski Soboti smo bili obakrat blizu uspeha, vendar smo na obeh tekmah prišli le do točke, zato je bila sobotna zmaga proti Mariboru toliko bolj pomembna. Ne samo zaradi četrtega mesta in dveh namesto ene točke, temveč tudi za dvig samozavesti, je o tekmi z Mariborčani dejal Maxson Pereira, ki je bil z desetimi točkami tudi najbolj učinkovit igralec domače ekipe.

  Dobra novica za kamniške navijače je bila tudi, da se je vrnil Primož Vidmar, tako da ima trener Gašper Ribič na mestu sprejemalca izbiro več, še naprej pa je vprašljiv nastop Domna Kotnika, medtem ko Sašo Štalekar v Murski Soboti, kjer se je pred slabimi štirinajstimi dnevi tudi poškodoval, še ne bo mogel pomagati soigralcem.

  Vse te poškodbe so nam v zadnjem času nekoliko otežile normalen proces treninga. Ne glede na vse težave verjamem, da se bomo lahko dobro pripravili na nov obračun s Sobočani. Pred slabimi štirinajstimi dnevi smo bili zelo blizu zmage, žal pa smo bili v končnicah nizov premalo zbrani. Panvita Pomgrad ima zelo dober sprejem, zato bo zelo pomembno, kako bomo izvajali začetne udarce. V letošnji sezoni je še nismo premagali, čas bi bil, da do zmage pridemo zdaj in da ostanemo v boju za najmanj drugo mesto v modri skupini, je odločen brazilski korektor v kamniški ekipi, ki je prepričan, da bo s soigralci tudi v letošnji sezoni zaigral v finalu končnice državnega prvenstva.

  Za drugim mestom zaostajamo za dve točki, to pomeni eno zmago, seveda pa bo treba predvsem dobro igrati v končnici. Pot do finala nam bi bila seveda olajšana, če nam ne bi bilo treba igrati v četrtfinalu, kajti ob vseh teh težavah s poškodbami bi imeli več časa, da bi se v miru pripravili na odločilne boje. Upam, da se nam bosta kmalu pridružila še Kotnik in Štalekar in da bomo v polni zasedbi skušali uresničiti svoje cilje, napoveduje Pereira, ki je imel v letošnji sezoni tudi sam nemalo težav s poškodbami.

  Če letošnjo sezono primerjam z lansko, sem imel res veliko več poškodb, toda ob pomoči naše medicinske službe, vključno s fizioterapevtom, se zdaj počutim veliko bolje. Upam, da bo tako ostalo do konca sezone, v kateri želimo spet zaigrati v finalu, je odločen številka ena Calcit Volleyja.

  Na preostalih dveh tekmah modre skupine bo ACH Volley, ki je redni del 1. DOL za moške končal brez poraza, v dvorani Tivoli gostil Hoče, v Kanalu pa se bosta pomerila Salonit Anhovo in Maribor. ACH Volley bo modro skupino začel s petimi točkami, Salonit Anhovo s štirimi, Panvita Pomgrad s tremi, Calcit Volley z dvema, Maribor z eno, brez točk pa so za zdaj Hoče. V modri skupini se bo igralo po enokrožnem sistemu. Prvi dve ekipi bosta neposredno uvrščeni v polfinale končnice, ekipe od tretjega do šestega mesta pa bodo igrale v četrtfinalu.

  Pari prvega kroga modre skupine

  Sobota, 28. februar: Panvita Pomgrad – Calcit Volley (dvorana OŠ I, 19:00), ACH Volley – Hoče (dvorana Tivoli, 17:00), Salonit Anhovo – Maribor (ŠD Kanal, 19:00).

  Preostale tekme Calcit Volleyja v modri skupini

  2. krog, sreda, 7. marec: Calcit Volley – Salonit Anhovo (ŠD Kamnik, 20:00).

  3. krog,sobota, 17. marec: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 17:00).

  4. krog, sobota, 24. marec: Calcit Volley – Maribor (ŠD Kamnik, 17:30).

  5. krog, torek, 27. marec: Hoče – Calcit Volley (VŠD Hoče, 19:00). 

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji