V Kamnik prihaja Nova KBM Branik

  Edina ekipa, ki je v letu 2018 Calcit Volleyju v domačem prvenstvu odvzela niz, je bila minulo soboto Formula Formis. Rogožanke so sicer dobile uvodni niz, vendar je bilo nadaljevanje tekme popolnoma v znamenju kamniške ekipe. Formis nam je v prvem nizu s servisom povzročil ogromno težav na sprejemu in nas s tem oddaljil od mreže. Odlično igro in požrtvovalnost so pokazale tudi v polju, toda na srečo smo se po izgubljenem nizu zbrale ter to ohranile do konca tekme. Morda naša igra ni bila najboljša, je bila pa še vedno dovolj dobra, da smo prišle do zmage, ki nam je seveda prišla zelo prav, vendar pa s samo igro ne smemo biti preveč zadovoljne. To še zdaleč ni bila tista igra, ki smo jo sposobne prikazati, že v soboto proti Mariborčankam bomo morale igrati veliko bolje, je Tina Grudina, blokerka Calcit Volleyja, navkljub zmagi v Hočah z obema nogama čvrsto na tleh.

  Da je tudi Nova KBM Branik premagljiva, so Kamničanke potrdile na začetku leta, ko so jih premagale v dvorani Lukna. Resda so jih Mariborčanke nekaj dni pozneje izločile iz pokala CEV, vendar ima zdaj s prihodom Ali Frantti in Olivere Kostić trener Gregor Rozman na voljo močnejšo ekipo, kot jo je imel še na začetku leta. Z Ali Frantti smo postale močnejše v napadu in bloku, vendar proti Mariboru samo to ne bo dovolj. Branik je ekipa s konstantno igro, zato si nihanj ne bomo smele dopustiti. Imajo seveda odlične igralke, ki jih bomo morale z dobrimi servisi čim bolj oddaljiti od mreže in jim s tem preprečiti njihove najboljše napade. Tekma vsekakor ne bo lahka, aktualne državne in pokalne prvakinje Slovenije ceni Grudina.

  Ne glede na razplet sobotnega derbija so si Kamničanke zagotovile štirinajstdnevni premor, saj jim ne bo treba igrati četrtfinalnih tekem v končnici 1. DOL za ženske. Žal pa so ostale brez nastopa na zaključnem turnirju srednjeevropske lige. Na žalost smo si v srednjeevropski ligi dovolile preveč porazov, toda po drugi strani nam bosta dva tedna, ko ne bomo igrale tekem, prišla še zelo prav. Najprej se bomo lahko spočile, nato pa bomo stopnjevale treninge in se še bolj uigrale s Franttijevo, tako da pričakujem, da bomo v končnici prikazale svoje najboljše igre v letošnji sezoni, se končnice državnega prvenstva že veseli 22-letna novogoriška odbojkarica v dresu Calcit Volleyja, ki je trenutni vrstni red na prvenstveni lestvici ne preseneča. Mislim, da letos ni bilo nobenih presenečenj na lestvici. Nobena ekipa ni ne presenetila, ne razočarala.

  V zadnjem krogu rednega dela 1. DOL za ženske bodo ob derbiju v Kamniku v soboto na sporedu še štiri tekme. Najbolj burno bo v Šempetru, kjer se bo odločalo o tretjem mestu na prvenstveni lestvici, nič manj pa v Žirovnici, kjer se bosta pomerili ekipi Zgornje Gorenjske in Luke Kopra. Na papirju bo imel najlažje delo GEN-I Volley, medtem ko bodo Pucončanke gostile Ankarančanke.

  Pari 18. kroga 1. DOL za ženske

  Sobota, 3. marec: Calcit Volley – Nova KBM Branik (ŠD Kamnik, 17:30), Aliansa Šempeter – Formula Formis (OŠ Šempeter, 19:00), GEN-I Volley – Ljubljana (Mestna dvorana Nova Gorica, 19:00), Roto-Kema Puconci – Ankaran Hrvatini (Zelena dvorana Puconci, 18:00), Zgornja Gorenjska – Luka Koper (ŠD pod Stolom, 19:30).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji