Mlynarčik usoden za Kamničane

  Posojilnica Aich/Dob – Calcit Volleyball  3:2 (-18, 23, -22, 18, 13)

  Pliberk – Športna dvorana Pliberk, gledalcev . Sodnika: Kramar Šandl in Milinović (oba Hrvaška).

  Posojilnica Aich/Dob: Petraš 7, Hruška 7, Weber – libero, Menner 19, Pavlović 5, Mlynarčik 38, Rainer, Pušnik, Thaller 2, Dalakouras 6, Koncilja. Trener: Matjaž Hafner.

  Calcit Volleyball: Štalekar 10, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan 2, Ratek, Vidmar 19, Brulec 1 , Lakner, Kotnik 14, Štembergar Zupan 16, Videčnik 4, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

  Kamniški odbojkarji, ki so domačo sezono začeli z zmago v Murski Soboti, so bili v svojem prvem nastopu v srednjeevropski ligi na turnirju v Pliberku na pragu zmage, vendar so se na koncu morali zadovoljiti le s točko. V ekipi Posojilnica Aich/Dob, ki jo vodi Matjaž Hafner, je bil nezaustavljiv slovaški korektor Peter Mlynarčik, ki je dosegel kar 38 točk in bil nerešljiva uganka za Kamničane.

  Prvi niz se je odvijal po kamniških notah. Z dobrim servisom in sprejemom so si do drugega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti, ki so jo pred vstopom v končnico povečali še za dve (21:15) ter niz zanesljivo dobili. V drugem nizu se je v domači ekipi dokončno razigral Mlynarčik, ki je bil že v prvem nizu najbolj učinkovit igralec tekme. Kamničani so ves čas zaostajali za dve, tri točke, vseeno pa so imeli v končnici niza priložnost, da bi se veselili vodstva z 2:0 v nizih, ki pa je ostala neizkoriščena.

  V tretjem nizu so varovanci Gašperja Ribiča popravili svoj sprejem, bolj učinkoviti so bili tudi v napadu, kar jim je tudi prineslo vodstvo s 16:10. Z učinkovito igro v napadu se je izkazal Primož Vidmar, in čeprav jim je v nadaljevanju nekoliko popustila zbranost, zmaga v tretjem nizu ni bila ogrožena. Zato pa je četrti niz minil v znamenju domače ekipe. Kamničani so imeli vse preveč težav na sprejemu, ki je bil na koncu tekme le 31-odstoten. Ob drugem tehničnem odmoru so za domačo ekipo zaostajali za dve točki, toda z delnim izidom 5:1 so Dobljani prišli do neulovljive prednosti.

  O zmagovalcu dvoboja je odločal peti niz, v katerem si nobena ekipa ni priigrala občutnejše prednosti. Večinoma so za točko ali dve vodili domači odbojkarji, Kamničani so še izenačili na 13:13, vendar so se minimalne zmage na koncu veselili Dobljani.

  Calcit Volleyball bo v petek v Pliberku, ob 19. uri, igral še proti Spartaku iz Myjave, svojo prvo tekmo v srednjeevropski ligi pa bo v Zagrebu odigral ACH Volley, ki ga ob 18. uri čaka obračun z domačo Mladostjo.

  Izjava po tekmi:

  Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: Nismo uspeli zaustaviti odličnega Petra Mlynarčika, ob tem pa smo preveč nihali na sprejemu, da bi se lahko veselili zmage. Imeli smo sicer obdobja dobre igre, pa tudi preveč nihanj, tako da je zmaga domačinov popolnoma zaslužena.

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji