Mladosti kot uvod za FF

  Kamničani so tudi brez obolelega Tončka Šterna, ki sploh ni odpotoval na Slovaško in Matica Videčnika, ki je imel težave s hrbtom, v Myjavi prišli do novih dveh zmag v srednjeevropski ligi in so s tekmo več kot Hypo Tirol Innsbruck in Posojilnica Dob trenutno na drugem mestu lestvice. Z novima dvema zmagama proti hrvaškima ekipama bi se že zelo približali uvrstitvi na zaključni turnir, kar je v tem tekmovanju tudi njihov osnovni cilj.

  Med obema Mladostima so trenutno v boljši formi Zagrebčani, ki so ob koncu lanskega leta v finalu pokala Hrvaške premagali Kaštelane in še tretjič zapored osvojili to lovoriko. Njihov najbolj nevarni igralec je reprezentant Fran Peterlin, ekipo pa vodi Tomislav Mišin. V letošnji sezoni so zagrebški odbojkarji v srednjeevropski ligi odigrali štiri tekme. Na svojem turnirju ob koncu minulega leta so v Zagrebu po hudem boju premagali Panvito Pomgrad, izgubili pa z ACH Volleyjem, prav tako so praznih rok ostali na prvem turnirju v Pliberku, kjer so z 2:3 izgubili proti Spartaku Myjavi, domača Posojilnica Dob pa jim ni prepustila niti niza.

  Mladost iz Kaštele je do zdaj v srednjeevropski ligi igrala le dve tekmi. Na turnirju v Ljubljani so izgubili tako z Amstettnom kot z ACH Volleyjem. Vodi jih Ivan Rančić, v hrvaškem prvenstvu so z enim porazom in tekmo manj trenutno drugi za Zagrebčani, njihov najbolj znani igralec je občasni hrvaški reprezentančni bloker Ivan Čosić, v ekipi pa imajo še tri reprezentančne kandidate Maria Močića, Mateja Glaurdića, Filipa Šestana in Dejana Skočića.

  Vse tekme v ŠD Kamnik se bodo začele ob 19. uri, za varovance Marka Brumna pa bo to le ogrevanje za prvi vrhunec sezone, ko bodo 9. in 10. januarja gostili zaključni turnir pokala Slovenije. Calcitovci bodo v polfinalu igrali s Krko, drugi polfinalni par je ACH Volley – Panvita Pomgrad.

  Na začetku prihodnjega tedna bosta na sporedu še en turnir srednjeevropske lige. V Ljubljani bo ACH Volley igral s Spartakom Myjavo in Hypo Tirolom Innsbruckom.

  Spored tekem tretjega turnirja srednjeevropske lige v Kamniku

  Nedelja, 3. januar: Calcit Volleyball – Mladost Zagreb (19:00);

  Ponedeljek, 4. januar: Mladost Zagreb – Mladost Kaštela (19:00);

  Torek, 5. januar: Mladost Kaštela – Calcit Volleyball (19:00).

  (konec) MŠ

   

  Komentarji