Elena Kučej prenehala z igranjem

  Alessandro Beltrami in njegov pomočnik Aljoša Jemec imata na treningih na voljo sicer deset igralk, vendar so trenutno le štiri takšne, ki bodo v novi sezoni zagotovo igrale za Calcit Ljubljano. Ob obeh novinkah Maji Pahor in Pii Blažič sta to še Kaja Turk in Olivera Kostić, druge imajo reprezentančne obveznosti. Ilka Van de Vyver v belgijski, Slavina Koleva v bolgarski, Meta Jerala, Tina Grudina in Urška Igličar v slovenski, v kateri sta tudi Mojca Božič in Monika Potokar, ki pa se še nista odločili, ali bosta kariero nadaljevali v dresu Calcita. Zato pa v njem zagotovo ne bomo videli Elene Kučej.

  Elena je dejala, da potrebuje nekaj odmora od igranja odbojke, da ni stoodstotno osredotočena na odbojko, zato je bolje, da se za nekaj časa umakne. V vsakem primeru njeno odločitev spoštujemo in se ji zahvaljujemo za vse, kar je do zdaj dala našemu klubu, je odločitev Kučejeve pojasnil Aljoša Jemec, pomočnik Alessandra Beltramija.

  Odhod nekdanje državne reprezentantke bo trener Beltrami na blokovskem položaju zapolnil z eno od igralk iz VOLLEYBALLALjubljane, z ekipo trenutno trenirata Ana Zaplotnik in Katja Mihevc.

  Na treningih je vedno najmanj deset igralk, saj smo odsotnost reprezentantk zapolnili z mladimi igralkami iz združenih ljubljanskih ekip, tako da delo poteka nemoteno. Moram reči, da gre za dobre igralke in so pozitivna pridobitev v tem prvem delu priprav. Njihov odnos do treninga, ki je nekoliko drugačen, kot so ga navajene, je odličen, pa je prizadevnost igralk na treningu pohvalil Aljoša Jemec.

  V taboru Calcita kakšnih resnejših preizkušenj še ne načrtujejo, vsaj ne, dokler se ne vrnejo reprezentantke. Časa do uradnega začetka sezone, ki bi ga morale imeti 12. oktobra s tekmo proti Novi KBM Branikom v prvem krogu 1. DOL, ne bo veliko, toda tudi njihove največje konkurentke, mariborske odbojkarice, niso v nič kaj boljšemu položaju. Možno sicer je, da bi se ta tekma prestavila, a za zdaj ni še nič uradnega.

  Ob obeh domačih tekmovanjih in kvalifikacijah za nastop v ligi prvakinj, kjer jih v drugem krogu čaka Liu Jo Nordmeccanica Modena, bodo calcitovke igrale tudi v srednjeevropski ligi, v kateri prav tako branijo naslov. Tudi v letošnji sezoni bo v njej igralo devet ekip, sistem tekmovanja pa bo enak kot v minuli sezoni. Prvi turnir bo na sporedu že od 13. do 15. oktobra, in sicer v ljubljanski dvorani Tivoli, nasprotnice pa bodo odbojkarice Olomouca, novinke v tem tekmovanju in Mladost Zagreb. V Ljubljani bo tudi turnir od 12. do 14. januarja, na njem bo Calcit igral proti Novi KBM Braniku in Slavii iz Bratislave. Od 22. do 24. decembra bodo slovenske državne prvakinje igrale na turnirju v Bekescsabi proti domačinkam turnirja in Vasasu iz Budimpešte, za konec pa v Amstettnu, od 12. do 14. februarja še z BVK Bratislavo in domačo ekipo Sokol Post N.

  Napisal: Miha Štamcar

  foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji