Še ena vrhunska sezona

  Varovanci Gašperja Ribiča bodo danes končali s treningi za letošnjo sezono, nato pa jih čaka zaslužen počitek po še eni sijajni sezoni, v kateri so še drugič zaporedoma v finalu pokala Slovenije na kolena spravili ACH Volley. Zelo blizu končne zmage so bili tudi v finalu končnice državnega prvenstva, v kateri so dvakrat do zadnjega kotička napolnili kamniško športno dvorano, na odločilni peti tekmi pa je bilo v dvorani Tivoli dva tisoč ljubiteljev odbojke, kar je rekord v slovenski klubski odbojki.

  Vendar vsi ti letošnji uspehi niso naključni, nasprotno, so dokaz uspešnega kontinuiranega dela v klubu.
  Zagotovo se pozna, da je zdajšnja ekipa dobro delala že pod vodstvom Marka Brumna in postavila dobro temelje za letošnjo sezono. Čeprav sta nas zapustila brata Tonček in Žiga Štern, je jedro igralcev ostalo, kar se je poznalo tudi na uigranosti. Vsekakor smo z minulo sezono lahko zadovoljni, osvojili smo pokal, v finalu smo bili konkurenčni Ljubljančanom … Kakorkoli že, sezona je bila uspešna in sem po nekaj prespanih tednih z njo, čeprav je bilo takoj po zadnji finalni tekmi prisotno nekaj razočaranja, z njo lahko zadovoljen, je ob koncu sezone razmišljal Ribič, ki je po dveh osvojenih naslovih z žensko ekipo Calcit Volleyballa, v letošnji prevzel moško kamniško ekipo.

  Čeprav Kamničani v odločilni peti tekmi finala končnice niso osvojili niza, si nimajo česa očitati. Dejstvo je, da so Ljubljančani odigrali eno svojih najboljših tekem sezone, tudi na ravni tiste tekme, ko so v ligi prvakov dihali za ovratnik tudi veliki Modeni.
  ACH Volley je tisti dan igral na vrhunski ravni. Mi smo sicer skušali vse, da bi tok igre obrnili v našo korist, vendar so bili Ljubljančani preprosto boljši. Pričakoval sem, da bodo vendarle nekoliko podlegli pritisku, saj so to tekmo morali dobiti, ampak so stopili skupaj kot ekipa in odigrali tekmo bolj povezani, kot kakšno tekmo prej. Res so imeli le en sam cilj, na vsak način dobiti to tekmo, mi pa smo poskušali, toda to ni bil naš dan. Nekatere zadeve niso šle v želeni smeri, je pa res, da bi ob takšni igri, ki jo je prikazal ACH, težko karkoli naredili, se je Ribič na kratko še enkrat dotaknil odločilne finalne tekme končnice državnega prvenstva.

  In kaj je bilo tisto, kar ga je med sezono najbolj navdušilo pri svoji ekipi?
  Predvsem to, da nikoli nismo popuščali, da smo se vsako tekmo borili od prve do zadnje točke. Fantje nikoli niso obupali, tudi ko je bilo najtežje, so se borili in tudi s to borbenostjo, to željo in ekipnim duhom na igrišču smo prišli do vseh teh rezultatov. Zagotovo pa so nekatere zadeve, ki jih bo treba v prihodnji sezoni popraviti in dvigniti na še višjo raven. Morda bomo morali narediti tudi kakšne spremembe, ampak s tem, kar so fantje pokazali na igrišču, sem zadovoljen, dali so svoj maksimum, to je bila naša odbojka, za kaj več pa potrebujemo čas in upam, da bomo v novi sezoni prikazali še bolšje igre.

  Vsekakor velja tudi omeniti, na kakšen način so prebrodil manjšo rezultatsko krizo, v katero so padli po novem letu, ko so kar nekaj tekem zaporedoma izgubili.
  V tistem obdobju smo tudi načrtno nekoliko spremenili trening, saj smo vedeli, da se bo treba pripraviti na končnico sezone, ko so bile pred nami najbolj pomembne tekme. To je bil tudi razlog za slabše predstave na nekaterih tekmah in turnirjih srednjeevropske lige. Vendar sta bili za nas pomembnejši domače pokalno tekmovanje in državno prvenstvo in k sreči ti porazi niso pustili večjih posledic. Tudi fantom smo razložili kaj, in kako, tako da smo v miru delali naprej do končnega cilja, da smo bili v pravem trenutku pravi na igrišču, je razloge za nekaj zaporednih porazov pojasnil Ribič, ki se že spogleduje tudi z novo sezono.

  V vodstvu kluba so z nekaterimi igralci že podaljšali pogodbo, z nekaterimi so še v procesu dogovarjanja, vendar naj bi ekipa bolj ali manj ostala ista.
  Tudi sam si želim, da bi ekipa ostala ista. Če bi slučajno kdo izmed njih odšel, ga bo treba dopolniti s kakšnim novim in drugo leto narediti še kakšen korak naprej. Česa več v tem trenutku še ne vem, ker se o tem s predsednikom kluba Gregorjem Hribarjem še nisva konkretno pogovarjala. Po koncu prvenstva sem si vzel nekaj časa zase, tudi za razmislek, zdaj pa bo čas za pogovore. Vem pa, da se je predsednik že pogovarjal z igralci in da jih skuša zadržati v ekipi, je pred zasluženim odhodom na odmor še dejal Gašper Ribič, ki je že kot igralec s Calcit Volleyballom osvojil tri naslove državnega prvaka, enkrat je bil tudi pokalni prvak, kot trener pa je bil s calcitovkami dvakrat državni prvak, enkrat tudi srednjeevropsko ligo, s calcitovci pa je bil najboljši v pokalu Slovenije.

  Calcit Volleyball v sezoni 2016/17
  Organizatorja igre: Jan Brulec, Jani Konjedic.
  Sprejemalci: Andrej Štembergar Zupan, Domen Kotnik, Primož Vidmar, Jure Okroglič.
  Blokerji: Žan Novljan, Jure Lakner, Sašo Štalekar, Matic Videčnik.
  Korektorja: Maxson Guilherme Pereira, Timotej Ratek
  Prosta igralca: Klemen Hribar, Metod Golob.
  Trener: Gašper Ribič, pomočnik trenerja: Aleš Hribar, statistik: Boštjan Verčič, kondicijski trener: Dalibor Todorovič.

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Napisal: Miha Štamcar
  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji