Tokrat brez izgubljenega niza

  Calcit Ljubljana – Formis 3:0 (14, 16, 14)

  Ljubljana – Dvorana Tivoli. 30 gledalcev. Sodnika: Milojević in Zajec (oba Ljubljana).

  Calcit Ljubljana: Grudina 13, Božič, Vrhovnik 10, Igličar, Forštnarič, Kučej 2, Kostić 11, Aragao 3, Hribar, Jerala – libero, Turk, Potokar 19. Trener: Gašper Ribič.

  Formis: Desy-Vahen 10, Sešel 5, Ajnihar 3, Pogorevc, Pintarič 3, Stavbar, Polanec – libero, Pravdič, Tancer, Ertl. Trenerka:  Patricija Klinc Rebernak.

  Slovenske državne prvakinje, ki so v prejšnjem krogu izgubile niz proti Zgornji Gorenjski, so v dvoboj z gostjami iz Rogoze, ki s tekmo manj na svojo prvo zmago v letošnjem državnem prvenstvu še čakajo, krenile z večjo vnemo kot minulo soboto. Odbojkarice Formisa so v prvem nizu ob asu Tine Grudine za domačinkami zaostajale za pet točk, vendar njihovo nadaljevanje ni bilo več tako obetavno, kajti gostje so se jim trikrat približale na dve točki zaostanka, zadnjič pri izidu 11:13. S štirimi zaporednimi točkami so Calcitovke prišle do nove občutnejše prednosti, ki jim je zagotavljala mirno nadaljevanje in zmago v prvem nizu, ki so ga odigrale v postavi Cecilia Aragao, Petra Vrhovnik, Monika Potokar, Tina Grudina, Elena Kučej, Olivera Kostić in prosta igralka Meta Jerala. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegla Kostićeva.

  Na začetku drugega niza so gostje z blokom Katje Karin Pintarič prvič na tekmi povedle (3:2), vodile so še s 4:3, a so po seriji dobrih servisov Petre Vrhovnik in blok Tine Grudine Ljubljančanke pobegnile za pet točk (9:4). Po napaki Ane Sešel je bilo že 10:4 za Calcit Ljubljano. Gostujoča ekipa se je po polminutnem odmoru za trenutek vrnila v igro, se domačinkam približala na dve točki zaostanka (11:13), podobno kot v prvem nizu pa so nato Calcitovke zaigrale bolj zbrano in preko Potokarjeve zaključile svoje drugo zaključno žogo za vodstvo z 2:0 v nizih.

  Tudi v tretjem nizu je domači trener Gašper Ribič nadaljeval z začetno postavo, ki si je do prvega tehničnega odmora priigrala tri točke prednosti. S posredovanjem z nogo je navdušila Grudina, saj so v nadaljevanju akcije njene soigralke prišle do točke, sicer pa so domače odbojkarice še naprej prevladovale v vseh elementih odbojkarske igre. Odbojkarice Formisa so se trudile, vendar v tem trenutku kakovostno zaostajajo za ljubljansko ekipo, a si zaslužijo pohvale za borbenost. Do izida 8:10 so še sledile domači ekipi, toda na servis Kostićeve so Calcitovke dosegle devet zaporednih točk in na ta način prišle do neulovljive prednosti.

  Izjava po tekmi

  Gašper Ribič, trener Calcita Ljubljane: “Tekme proti nasprotnicam, ko vsi pričakujejo našo visoko zmago, so vedno najtežje. Spoštujemo vsako ekipo proti kateri igramo, vendar smo mi tisti, ki moramo dajati ritem in od prve točke začeti agresivno. Začne se že na servisu, tudi v napadu moramo biti odločni, konkretni … V določenih delih igre smo igrali tako, vendar moramo biti še bolj konstantni čez ves niz in čez celo tekmo. Če bomo tu znali narediti ta preskok, bomo v nadaljevanju na tekmah, ki bodo odločale, ki bodo pomembne, tisti pravi. Z nekaterimi stvari sem zadovoljen, kako smo igrali, nekatere pa vemo, da moramo popraviti in jih še izboljšati. Tokrat sem namerno ves čas igral samo s postavo, ki je začela tekmo.

   

  Komentarji