Mali odbojkarji na zaključni turnir DP

  V prvih tekmah turnirja sta se pomerili ekipi Maribora in Braslovč, ter Calcit Volleyballa in Panvite Pomgrada. Mariborčani, ki imajo v svojih vrstah najboljšega igralca tega letnika v Sloveniji, so Braslovčane premagali z 2:0 (14, 9).

  Na drugem igrišču pa sta igrala domači Calcit Volleyball in Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Oba trenerja sta v prvem nizu na parket poslala svoji najmočnejši postavi. Kamničani so natopili v postavi Nik Mujanovič, Miha Okorn, Gregor Frece in Timotej Krt. Tekmo so bolje začeli Sobočani, toda po minuti odmoru Jureta Sitarja so Kamničani začeli igrali manj nervozno. V napadu sta se izkazala Mujanovič in Okorn, v bloku Frece in v polju Krt, kar je domači ekipi prineslo vodstvo s 16:12. Na 18. točki je sledilo novo izenačenje, po novi minuti odmora so domačini niz dobili s 25:22.

  Drugi niz so Kamničani začeli v postavi Luka Blaževič, Žan Uršič, Aleks Bogataj in Adrian-Van Drolc. Tudi druga postava je bila na začetku v krču, saj so Sobočani vodili že z 9:5. Toda po menjavi Drolca z Enejem Sladičem so Kamničani zaigrali bolje ter pri izidu 18:17 prvič v drugem nizu prišli do vodstva, nato pa so svojo prednost povečali do 25:20 in pomembne zmage.

  Dvoboj poraženih ekip prvega kroga so z 2:1 (20, -26, 22) po hudem boju dobili Sobočani, medtem ko sta se za prvo mesto na turnirju pomerili domača ekipa in Maribor. V napetem prvem nizu, ki sta ga oba trenerja začela v najmočnejših zasedbah, so dobili gostje, ki so vseskozi vodili za dve do štiri točke. V sami končnici so se jim Kamničani približali na točko zaostanka (21:22), vendar jim kaj več ni uspelo.

  Drugi niz sta ekipi igrali s slabšima postavama, kjer pa so bili Kamničani od samega začetka boljši nasprotnik. Domači trener Jure Sitar je dal priložnost tudi igralcem s klopi, ki so jo dobro izkoristili in niz dobili s 25:11. O zmagovalcu in prvem potniku na finalni turnir je tako odločal tretji niz, v katerem sta spet zaigrali najmočnejši zasedbi, kjer sta oba trenerja na parket poslala svoji najmočnejši postavi. Do izida 12:14 so bili Kamničani še blizu gostom iz Maribora, nato pa so morali priznati njihovo premoč in se zadovoljiti z odločilno tekmo za drugo mesto proti Panviti Pomgradu.

  Soboški trener se je tokrat odločil, da bo na parket v uvodnem nizu poslal svojo drugo postavo, Kamničani pa so igrali s prvo ter niz brez večjih težav dobili s 25:9. Veliko boljši odpor je prvi soboški ekipi v drugem nizu nudila druga kamniška ekipa, ki je še vodila s 15:14, v nadaljevanju pa so Sobočani niz dobili s 25:17. O drugem potniku na finalni turnir je tako odločal tretji niz, ki sta ga obe ekipi igrali v najmočnejših zasedbah. Domačini so ga začeli slabo, saj so zaostajali že za šest točk (4:10), toda po minuti odmora so po nekaj uspešnih napadih Mujanoviča in bloka Okorna vrnili v igro ter nasprotnika ulovili pri šestnajsti točki. V sami končnici so Kamničani gostom pobegnili za pet točk (23:18), Sobočani so se jim dvakrat približali na dve točki zaostanka, nato pa z lastno napako domačinom omogočili uvrstitev na zaključni turnir.
  Fantje so danes prikazali nekaj izjemnih potez, predvsem pa so verjeli vase in se že kljub visokemu zaostanku šestih točk vrnili v igro in na koncu uvrstili na finalni turnir. Kljub temu uspehu pa menim, da so sposobni igrati še veliko boljše, predvsem pa zmanjšati število lastnih napak. Morda je bila to posledica nervoze, saj so igrali pred svojimi starši, ki so jih prišli spodbujati v zelo velikem številu, predvsem pa so pokazali, da so igralci, ki se borijo do zadnje točke in dokler nasprotnik še ni pri 25. točki, verjamejo vase, da lahko zmagajo. Za nas je tako cilj sezone izpolnjen, na finalnem turnirju pa bomo tako nastopili proti ekipam, ki jih v letošnji sezoni še nismo premagali. Vsekakor bomo na treningih naredili vse, da pridemo na zaključni turnir v čim boljši formi, da bi lahko na zaključnem turnirju presenetili katero od ekip, je po novem velikem uspehu dečkov Calcit Volleyballa dejal trener Jure Sitar.
  Za Calcit Volleyball so igrali: Nik Mujanovič, Nejc Okorn, Gregor Frece, Timotej Krt, Luka Blaževič, Aleks Bogataj, Enej Sladič, Žan Uršič, Jakob Drolc, Miha Škrinjarič, Gašper Babnik in Matevž Šarec.

  Na drugem polfinalnem turnirju v Žužemberku je prvo mesto osvojila ekipa KekoOprema Žužemberk, drugi je bil Salonit Anhovo, od petega do osmega mesta pa bosta igrali ekipi SIP Šempetra in ACH Zmajčki I.

  Izidi polfinalnih turnirje v mali odbojki:
  Turnir na OŠ Stranje

  Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad 2:0 (25:22, 25:20)
  Maribor mala – ŠD Braslovče 2:0 (25:14, 25:09)
  Calcit Volleyball – Maribor mala 1:2 (21:25, 25:11, 15:25)
  ŠD Braslovče – Panvita Pomgrad 1:2 (20:25, 28:26, 22:25)
  Calcit Volleyball – Panvita Pomgrad 2:1 (25:09, 17:25, 25:22)
  Vrstni red: 1. Maribor mala, 2. Calcit Volleyball, 3. Panvita Pomgrad, 4. ŠD Braslovče.

  Turnir OŠ Žužemberk
  KEKOOprema Žužemberk – SIP Šempeter 2:0 (25:19, 25:08)
  Salonit Anhovo – ACH Zmajčki I 2:0 (25:10, 25:13)
  KEKOOprema Žužemberk – Salonit Anhovo 2:0 (25:16, 25:15)
  SIP Šempeter – ACH Zmajčki I 2:0 (25:18, 25:21)
  Salonit Anhovo – SIP Šempeter 2:0 (25:20, 25:11)
  Vrstni red: 1. KekoOprema Žužemberk, 2. Salonit Anhovo, 3. SIP Šempeter, 4. ACH Zmajčki I.

  Komentarji