Zanesljivo na zaključni turnir

  GEN-I Volley – Calcit Volley 1:3 (-13, 22, -15, -18)

  Nova Gorica – Mestna športna dvorana.

  GEN-I Volley: Ferlinc, Zbičajnik 1, Uršič, Bavdaž, Kolbl, Đukić, Velikonja Grbac, Marušič, Simčič – libero, Spačal, Gubaš, Beguš – libero. Trener: Alen Bektašević.

  Calcit Volley: Grudina, Peterson, Mihevc, Blažič, Igličar, Mihalinec, Zaplotnik, Pogačar, Zatkovič, Janežič – libero, Jerala, Mijoč, Pahor – libero. Trener: Gregor Rozman.

  Kamničanke so svoj osnovni cilj, uvrstitev na zaključni turnir slovenskega pokalnega tekmovanja dosegle. Njihov trener Gregor Rozman je tekmo tokrat na mestu organizatorke igre začel z Američanko Amando Peterson, saj je Eva Pogačar zbolela, drugih sprememb pa v začetni zasedbi v ekipi ni bilo. V prvem nizu je bilo vse v znamenju gostujočih igralk, ki so prevladovale v vseh elementih igre, zato pa so v drugem dovolile domačinkam, da so se razigrale in vsaj za trenutek poskrbele za negotovost. Toda po izgubljenem nizu so se Kamničanke spet zbrale, zanesljivo dobile tretji niz, s katerim so se praktično tudi že uvrstile na zaključni turnir v Hočah, v četrtem pa so priložnost dobile tudi igralke, ki običajno igrajo manj.

  Za spremembo smo dobro vstopili v tekmo in prvi niz zanesljivo dobili, vendar kaj več od tega v današnji tekmi lahko komentiram. Vzeli so tisto, po kar smo prišli, sama raven igre na obeh straneh pa ni bila na najvišji ravni. Tudi Novogoričanke so danes igrale pod mojimi pričakovanji in so nam olajšale pot do zaključnega turnirja, je tekmo v Novo Gorici komentiral Gregor Rozman, trener odbojkaric Calcit Volleyja.

  Napisal: Miha Štamcar

  foto: Klemen Brumec

   

   

  Komentarji