Krka prva stopnica do finala

  Tudi v letošnjo končnico bodo Kamničani vstopili oslabljeni, saj trener Marko Brumen vsaj v četrtfinalnih obračunih ne bo mogel računati na poškodovanega Klemna Hribarja.

  Stanje bi lahko bilo, vsaj kar se poškodb tiče, boljše, vendar se počasi sestavljamo. Žiga Štern se po težavah z ramo vrača, je tudi že igral namesto Hribarja proti Triglavu, prav tako bo trener Brumen lahko računal tudi na Domna Kotnika, ki vmes zaradi bolečin v hrbtu tudi nekaj časa ni igral, tako da počasi sestavljamo igralski mozaik. Kdaj se nam bo lahko pridružil Klemen Hribar, bomo še videli, ampak tudi brez njega imamo municijo za mesto prostega igralca. Toda, če se bomo ukvarjali predvsem s svojo igro in igrali, kot znamo, lahko že proti Krki upravičimo vlogo favorita, je prepričan Štembergar Zupan, ki je priznal, da je Kamničanom odmor po zadnji tekmi modre skupine prišel zelo prav. Tudi zato, ker je Krka tradicionalno neugoden nasprotnik za Calcit Volleyball.

  Ta odmor nam je prišel prav tako zaradi poškodb, za počitek in rehabilitacijo, prav tako smo lahko obnovili telesno pripravljenost in se v miru pripravili na začetek končnice. Osebno ne govorim rad o tradicionalno neugodnih nasprotnikih, v to ne verjamem, mislim, da je vsaka tekma poglavje zase. Če se bomo na tekmo dobro pripravili in mislim, da smo trenutno na dobri poti, bomo tudi proti krkašem prikazali dobro igro. Toda glede na to, da je Krka igrala v zeleni skupini, kjer so z zmagami pridobili samozavest, bodo lahko neugoden nasprotnik. Zagotovo gre za kakovostno ekipo, ki ima izkušena Miho Plota, ki je veliko prispeval k njihovi obrambi in sprejemu, ter Luko Brulca, potem odličnega Miho Bregarja, pa tudi njihovi mladi igralci že imajo veliko prvoligaških izkušenj, vendar bomo dali vse od sebe, da se uvrstimo v polfinale.

  Kapetan Kamničanov ne skriva, da je osnovni cilj uvrstitev v finale, zaveda pa se, da bo pot do njega še dolga in naporna.

  Od nas se pričakuje, da se uvrstimo v finale. Že na začetku sezone sem dejal, da je prav, da so cilji postavljeni visoko, ker let to zagotavlja napredek. Za zdaj je bila sezona uspešna, naredili pa bomo vse, da tako dobre sezone ne bi pokvarili s slabimi igrami v končnici.

  V drugih treh četrtfinalnih tekmah bi bila prava senzacija, če bi SIP Šempeter presenetil ACH Volley, zato pa je toliko težje napovedati, kdo bo v prednosti na tekmah med Panvito Pomgradom in Triglavom ter Salonitom in Mariborom.

  Nepravično do ACH Volleyja bi bilo, če jih ne bi postavili v vlogo favorita, še zlasti zato, ker so v tej vlogi tudi za končni naslov. O tej tekmi zato ne bi izgubljal besed, je pa res, da bosta drugi dve četrtfinalni tekmi veliko bolj zanimivi in negotovi. Še zlasti to velja za tekmo Panvita Pomgrad – Triglav. To sta dve ekipi, ki veliko nihata v igri, toda, če sta v dobri dnevni formi, sta resnično neugodni. Tudi recimo za ACH Volley, saj ga je Triglav letos enkrat že premagal. Ta četrtfinalni par bo res zanimiv, težko bi dal komu prednost, najbrž bo odločala dnevna forma in prav nič se ne bi čudil, če bo prišlo do tretje tekme. Nekaj podobnega velja tudi za obračun med Kanalci in Mariborčani, kjer bo veliko odvisno od tega, v kakšno formi bo mariborski korektor Tomaž Horvat. Salonit letos ni tako prepričljiv, kot je bil v lanski sezoni, ampak vseeno gre za tekme, kjer motivacija ni težava in mislim, da bo tudi ta četrtfinalni par zelo zanimiv, vseeno pa bi dal prednost Kanalcem, se je Andrej Štembergar Zupan dotaknil še drugih četrtfinalnih parov končnice državnega prvenstva.

  Pari prvih tekem četrtfinala končnice 1. DOL za moške

  Sreda, 6. april: Calcit Volleyball – Krka (ŠD Kamnik, 20:00), ACH Volley – SIP Šempeter (ŠD Tivoli, 19:30), Panvita Pomgrad – Triglav Kranj (OŠ I, Murska Sobota, 18:00), Salonit Anhovo – Maribor (ŠD Kanal, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji