V končnici brez Petre Vrhovnik

  Če je bilo na tekmi proti mladinski reprezentanci ZDA, prejšnji četrtek, razveseljivo to, da se je na igrišče v svoji vlogi organizatorke igre vrnila Mojca Božič, je dobro razpoloženje pokvarila novica, da bodo državne prvakinje do konca sezone, verjetno pa še dlje, morale igrati brez Petre Vrhovnik.

  Že od leta 2009, ko so mi odkrili hernijo, sem bila, če so me bolele mišice, navajena na bolečine, saj mišice delujejo, da bi zaščitile hernijo. Ko sem pred časom spet začutila bolečino, ki je bila močnejša kot običajno, sem vseeno mislila, da imam samo vnet živec išias in da se bo to dalo pozdraviti. Potem pa, ko se stanje niti po dveh tednih terapij ni izboljšalo, smo ugotovili, da bo treba iti na magnet, ki je pokazal, da gre za resno zadevo, da hernija že močno pritiska na živec in da bo nujno potrebna operacija, je o svojih težavah povedala kapetanka slovenskih državnih prvakinj.

  Kdaj bo operacija, Vrhovnikova še ne ve, niti ne, koliko časa bo trajala rehabilitacija, zagotovo pa je kar nekaj časa ne bomo videli na odbojkarskih igriščih. Tako tudi ne bo mogla pomagati soigralkam v končnici državnega prvenstva … Žal mi je, da je do tega prišlo prav zdaj, ko smo ob koncu sezone in da ne bom mogla pomagati soigralkam v boju za naslov državnih prvakinj. Ampak zdravje je na prvem mestu, zadeva je šla tako daleč, da ne smem ničesar več tvegati. V teh sedmih letih, odkar imam hernijo, sem preštudirala veliko stvari in tudi zdaj, ko je ortoped dejal, da bo potrebna operacija, nisem več veliko razmišljala.

  Potek končnice državnega prvenstva bo tako v glavnem spremljala od doma.

  Žal ne vem, koliko bom sploh lahko gledala tekme v živo, odvisno bo od poteka operacije in rehabilitacije, ampak vsaj kakšno si pa bom zagotovo prišla pogledati. Bom pa za soigralke držala pesti doma, če že ne bom mogla priti v dvorano.

  Odbojkarice Calcita Volleyballa so modro skupino končale brez poraza, kar je dobra napoved za končnico državnega prvenstva.

  Za nami je liga prvakinj, konec je pokalnega tekmovanja in srednjeevropske lige, tako da bo zdaj ritem tekem bolj umirjen in se bodo soigralke lahko popolnoma osredotočile le na končnico državnega prvenstva. Še vedno pa trenirajo dvakrat dnevno, trenirajo dobro, k sreči pa smo se po porazu v finalu pokala Slovenije dobro pobrale, zmagale smo srednjeevropsko ligo, kar pomeni, da je ekipa v dobri pripravljenosti. Vesela sem tudi novice, da se je Mojca Božič vrnila na igrišče, da je zdrava in želim si, da do konca sezone ne bi bilo več poškodb.

  V četrtfinalu varovanke Gašperja Ribiča čaka obračun s Kemo Puconci, ki si je v zeleni skupini zagotovila obstanek v ligi, v tem delu tekmovanja je zanje igrala tudi lanskoletna kapetanka Calcita Volleyballa Tamara Borko.

  Puconci so vedno neugoden nasprotnik. Za njihove igralke velja, da imajo veliko energije, da so zelo borbena ekipa, ki ne popušča, dokler žoga ne pade na tla. Vedno se borijo do zadnje točke, zato jih ne smemo podcenjevati. V tekmo bo treba vstopiti brez podcenjevanja, da ne bi prišlo do kakšnega presenečenja, vendar pričakujem, da bomo zmagali in se uvrstili v polfinale ter potem seveda do finala. Ampak ves čas bo treba imeti v glavi, da bo treba vsako četrtfinalno in potem verjamem, da tudi polfinalno tekmo, odigrati maksimalno zbrano.

  Na drugih treh četrtfinalnih tekmah je v izraziti vlogi favorita le Nova KBM Branik, ki se bo v lokalnem derbiju pomerila s Formisom, bolj negotovi bosta tekmi med GEN-I Volleyjem in Braslovčami ter Luko Koprom in UOK Vitalom Ljubljano.

  V četrtfinalu končnice imamo vedno na papirju določene favorite, vendar to še prav nič ne pomeni, kar se dobro zavedajo vse ekipe. Dejstvo je, da Mariborčanke proti Rogožankami ne bi smele imeti večjih težav, bolj zanimivo bo na drugih dveh tekmah. Veliko bo odvisno od tega, s kakšnimi ambicijami bodo ekipe pristopile končnici. Prepričana sem, da je pri vseh ekipah motivacija ogromna, tako da bo zelo zanimivo videti, kako se bo izšlo. Sama si ne bi upala staviti na nobeno od drugih štirih ekip, ker mislim, da so vse načrtovale formo prav za končnico, zato bo še zelo zanimivo. Preprosto bo treba počakati na drugo tekmo, ker prva še prav nič ne pomeni in ne bi me čudilo, če bi videli še tretjo.

  Pari prvih tekem četrtfinala končnice 1. DOL za ženske

  Danes, 5. april: GEN-I Volley – Braslovče (Mestna dvorana Nova Gorica, 19:00); sreda, 6. april: Calcit Volleyball – Kema Puconci (ŠD Tivoli, 17:00), Nova KBM Branik – Formis (ŠD Lukna, 18:00), Luka Koper – UOK Vital Ljubljana (OŠ Koper, 19:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

   

  Komentarji