Z ACH Volleyjem za prvo mesto

  Varovanci Gašperja Ribiča so v modro skupino vstopili z dvema točkama in s četrtega mesta, po zmagi v gosteh v Murski Soboti in domači zmagi proti Kanalcem pa so že drugi, z dvema točkama manj kot vodilni ACH Volley in dvema več kot Panvita Pomgrad in Salonit Anhovo. Svojo dobro formo so potrdili tudi na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, kjer so v Pliberku v polfinalu prvič v letošnji sezoni premagali Ljubljančane, v finalu pa so morali priznati premoč domači ekipi Posojilnica Aich/Dob.

  Pred turnirjem bi se brez besed strinjali z drugim mestom, toda po zmagi nad ACH Volleyjem smo resnično verjeli, da lahko osvojimo končno prvo mesto. Žal v finalu nismo izkoristili vseh svojih priložnosti, ki so se nam odprle, toda tudi drugo mesto predstavlja velik uspeh za našo ekipo in nanj smo lahko ponosni, se je turnirja v Pliberku dotaknil Radoslav Gil, mladi poljski organizator igre, ki je na začetku sezone okrepil kamniške vrste.

  Po turnirju v Pliberku se bodo Kamničani do konca sezone popolnoma osredotočili na domače prvenstvo. Za zdaj so na dobri poti, da modro skupino končajo na najmanj drugem mestu, morda tudi na prvem, če bodo v soboto še drugič zapored presenetili Ljubljančane.

  Še vedno naš prvi cilj ostaja drugo mesto v modri skupini. V rednem delu prvenstva smo imeli določena nihanja v svoji igri, deloma tudi zaradi težav s poškodbami, ki nas žal še vedno pestijo. Vsekakor bomo naredili vse, da še enkrat premagamo ACH Volley, toda tudi če ostanemo praznih rok, bomo imeli še vedno vse v svojih rokah, da se v končnici izognemo četrtfinalnim tekmam in se neposredno uvrstimo v polfinale, pred dvobojem v dvorani Tivoli razmišlja 21-letni nekdanji poljski mladinski reprezentant, ki ima visoko mnenje o ljubljanski ekipi.

  ACH Volley v svoji zasedbi nima slabega igralca. Prav na vsakem igralnem položaju imajo odlično zamenjavo in mislim, da v tem leži njihova največja moč. Vendar imamo tudi mi svojo kakovost in če bomo igrali podobno kot v Pliberku, kjer je prevladoval ekipni duh, se lahko nadejamo nove zmage, je prepričan Gil, ki je v Slovenijo prišel iz ekipe Jastrzebski Wegiel.

  Mislim, da je bila to dobra odločitev. Res je, da slovenska liga ni med najmočnejšimi v Evropi, a se v njej igra dobra odbojka in je za mladega igralca, kot sem sam, zelo dobrodošla. Kakšna bo moja pot v prihodnji sezoni v tem trenutku še ne vem, obstaja nekaj možnosti, vendar zdaj ni čas, da bi razmišljal o svoji prihodnosti. Pred nami je najbolj pomemben del sezone in želim s Calcit Vollelyjem zaigrati v finalu končnice, tam pa bomo naredili vse, da čim dražje prodamo svojo kožo, je odločen nadarjeni Poljak v dresu Calcit Volleyja.

  Pari tretjega kroga v 1. DOL za moške – modra skupina

  Sobota, 17. marec: ACH Volley – Calcit Volley (ŠD Tivoli, 18:00), Salonit Anhovo – Panvita Pomgrad (ŠD Kanal, 19:00), Maribor – Hoče (ŠD Tabor, 17:00).

  Napisal: Miha Štamcar

  Foto: Klemen Brumec

  Komentarji