Calcitove starejše deklice v Ljubljani z zmago in porazom

  Številne okužbe in karantene so jo pošteno zagodle tudi starejšim deklicam in dečkom Calcit Volleyja, ki so v soboto igrali tekme četrtega kroga v 1. ligi. Varovanke Katarine Vraber so turnir v Ljubljani končale s polovičnim uspehom, brez zmage pa so v Kočevju ostali varovanci Kristjana Krta.

  Kamniške starejše deklice so turnir v dvorani OŠ Maksa Pečarja začele proti Triglavu iz Kranja. Tekmo so začele dobro, prevladovale so v vseh elementih igre, tudi na servisu niso delale veliko napak. Do 24. točke je vse kazalo na njihovo zmago, toda v končnici so se zmage veselile Kranjčanke, ki so bile v drugem nizu do 18. točke v prednosti. Na 18. so jih Kamničanke ulovile, v zaključku niza pa so spet naredile tri usodne napake, tako da je Triglav zmagal z 2:0 (24, 25).

  Navkljub nesrečnemu porazu v prvi tekmi so se Kamničanke proti Jeseničankam le zbrale in prvi niz prepričljivo dobile. Nekoliko bolj izenačen je bil drugi niz, vendar so bile v končnici boljše kamniške odbojkarice, ki so zmagale z 2:0 (14, 20).

  »Kljub temu da nismo dobro trenirali zaradi okužb in karanten, smo še kar dobro odigrali in deklicam nimam česa očitati. Držimo pesti, da bomo zdrave, da ne bo poškodb in z voljo in željo, se še lahko marsikaj zgodi,« je po turnirju dejala Katarina Vraber, trenerka starejših deklic Calcit Volleyja.

  Manj uspeha imeli starejši dečki Calcit Volleyja, ki jim nikakor ne uspe, da bi vsaj en turnir odigrali v polni postavi. Tako je bilo tudi v Kranju.

  »Čeprav smo na turnir v Kranju odšli močno oslabljeni in temu primerno neuigrani, smo si želeli pokazati določen napredek na področju sprejema servisa. V obeh tekmah smo sicer v določenih obdobjih pokazali nekaj lepe odbojke, vendar je to zadostovalo le za en dobljen niz. Še vedno v vsakem nizu nasprotnikom dovolimo vsaj eno serijo dobrih servisov, kjer si naberejo visoko prednost. Fantje si kljub vsemu zaslužijo pohvale, že naslednji teden pa bo priložnost za nove zmage,« je po dveh porazih v Kranju dejal Kristjan Krt, trener starejših dečkov Calcit Volleyja.

  Kamničani so v prvi tekmi izgubili z Braslovčami z 0:2 (-15, -12), v drugi pa jih je z 2:1 (18, -16, 5) premagala Ljubljana Volley. Za Calcit Volley so nastopali: Nal Česen, Jon Jensterle, Enej Leskovar, Blaž Testen, Domen Bičanič, Urban Pate, Nejc Korošec, Mark Vuga, Žiga Sporn.