Odigrane tekme drugega kroga v mini odbojki

    Sobota je bila spet v znamenju najmlajših odbojkarjev, ki so odigrali tekme drugega kroga državnega prvenstva v mini odbojki. Calcit Volley v tekmovanju nastopa s tremi ekipami, za zdaj pa ima največ uspeha ekipa mlajši dečkov, ki je na turnirju v Kočevju dobila vse tri tekme.

    Varovanci Uroša Zupana so v Kočevju v prvi tekmi premagali domačine turnirja s 3:0 (9, 7, 1). Drugo tekmo so odigrali proti neugodni dekliški ekipi ATK Grosuplje in jo, po izenačenem prvem nizu, dobili s 3:0 (22, 7, 19). Najbolj izenačena in napeta je bila tekma proti favorizirani ekipi KEKOOprema Žužemberk. V tekmi, polni preobratov, so se zmage z 2:1 (23, 22, -25) veselili mladi Kamničani. »Pohvalil bi vse fante, ki so prikazali dobro igro, vse čestitke pa si zaslužijo predvsem za požrtvovalno igro in ekipni duh,« je dejal Uroš Zupan, trener fantovske ekipe Calcit Volleyja, ki je igrala v postavi: Aleks Suhadolec, Žan Palma, Žan Makovec, Brin Trček, Žiga Kugler, Peter Gadža in Nikolaj Petan.

    Pohvaliti velja tudi deklice Calcit Volleyja II, čeprav so se domov vrnile z zmago in dvema porazoma. Na turnirju na Brezovici so v prvi tekmi igrale s fantovsko ekipo Brezovice I in izgubile z 1:2 (-6, 20, -5), prav tako pa so bile boljše od njih vrstnice Vital Ljubljane I, ki so zmagale z 2:0 (17, 13). Do svoje edine zmage so prišle po napeti tekmi z Brezovico II, ki so jo premagale z 2:1 (22, 18, -13).

    Zadovoljne pa so bile tudi deklice Calcit Volleyja III, ki so igrale tekmi repasaža prvega kroga. Osvojile so drugo mesto, saj so v prvi tekmi izgubile proti ekipi BenQuck Logatec z 1:2 (-7, 26, -13), v drugi pa so bile z 2:0 (23, 22) boljše od ekipe Kostak Elmont.