Uspešna nedelja za obe mladinski ekipi

  V petem krogu prve mladinske lige so odbojkarji Calcit Volleyja v dvorani OŠ Stranje prišli do novih dveh zmag, z 2:0 (16, 30) so premagali Brezovico, z 2:0 (17, 19) pa so bili boljši še od Krke. Brez poraza pa so v 1. ligi zahod še naprej kamniške mladinke, ki so v Kranju igrale le eno tekmo, v kateri so bile z 2:0 (20, 10) boljše od domačega Triglava.

  Kamniški mladinci so tekmo z Brezovico začeli v postavi Nik Drnovšek, Nik Mujanović, Miha Okorn, Gregor Frece, Jure Burkeljca, Luka Pristovnik in Mark Uršič na liberu. V prvem nizu so varovanci Andreja Flajsa igrali zbrano, z malo napakami, zelo učinkoviti pa so bili v napadu. Toda v drugem nizu so Brezovčani pritisnili s servisom, domači so imeli nekaj več težav na sprejemu, padla je tudi zbranost. V napeti končnici je zmaga vendarle pripadla kamniški ekipi.

  Manj težav na poti do nove zmage, šeste v prvi ligi, so imeli domači odbojkarji na tekmi proti novomeški Krki, ki so jo spet začeli v najmočnejši zasedbi, nato pa so priložnost dobili vsi igralci z izjemo Luke Blaževiča, ki še okreva po poškodbi.

  »Vikend smo zaključili z dvema zmagama proti verjetno najmlajšima ekipama v mladinskem prvenstvu. Veseli me, da so moji igralci vzeli tekmi resno. Že v sredo nas čaka težja preizkušnja – v goste prihaja Salonit. Priložnost za novo zmago,« je po turnirju dejal Andrej Flajs, trener kamniških mladincev.

  Ker imajo mladinke Krima težave s karanteno in obolelimi igralkami, so Kamničanke v Kranju igrale le eno tekmo, ki jo je vodila Špela Lužovec, saj je tudi Tjaša Gadža v karanteni. Njene varovanke proti Kranjčankam niso imele večjih težav. Nekoliko bolj izenačen je bil le prvi niz, v drugem pa so Kamničani brez večjih težav prihajale do točk.

  »Dekleta so tudi brez mene odigrale dobro tekmo, tako da zmaga ni bila pod vprašajem. Počasi se sestavljamo, upam, da se do naslednjih tekem res vse vrnejo vse igralke, da bi se še bolj uigrali in napredovali v igri. Veseli me, da se je vrnila Mija Šiftar in da počasi prihaja nazaj Naja Boisa.,« je od doma nastop svojih varovank komentirala Tjaša Gadža.